• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.4°C / 32.0°C
  3 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  29°C 25.6°C / 32.7°C
  2 BF
  57%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.7°C / 31.5°C
  1 BF
  52%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  2 BF
  61%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  3 BF
  41%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.2°C / 29.0°C
  1 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.2°C / 25.4°C
  0 BF
  41%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.1°C / 31.1°C
  0 BF
  43%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 29.1°C
  4 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.9°C
  3 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 28.4°C
  4 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.7°C / 29.6°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  4 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.9°C / 29.9°C
  0 BF
  42%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.8°C / 30.5°C
  2 BF
  41%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.6°C / 26.8°C
  2 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 32.0°C
  1 BF
  34%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.3°C / 29.4°C
  0 BF
  52%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.7°C / 29.4°C
  2 BF
  68%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  0 BF
  63%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέο κυνήγι μαγισσών, απειλές κατά δικαστών

 • A-
 • A+
Οι επιθετικές, κακοποιητικές ενέργειες με θύματα μητέρες και δράστες «αγανακτισμένους» πατεράδες πολλαπλασιάζονται ως επακόλουθο του νόμου Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια ● Τα κοινωνικά δίκτυα βρίθουν από εκφοβιστικά σχόλια ακόμα και εναντίον λειτουργών της Θέμιδας.

Από την ώρα που ψηφίστηκε, με τις γνωστές εξωθεσμικές προτροπές ομάδων «αγανακτισμένων» μπαμπάδων, ο Νόμος Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια, πολλαπλασιάστηκαν τα φαινόμενα επιθετικών και βίαιων κακοποιητικών ενεργειών εναντίον γυναικών μητέρων. Κανείς δεν ισχυρίζεται, βέβαια, ότι η μεγάλη αύξηση των γυναικοκτονιών ή των άλλων ακραίων πράξεων δολοφονικής βίας είναι επακόλουθο του Νόμου.

Αυτό όμως που προκύπτει αβίαστα είναι ότι, πέραν των ικανοποιημένων και οικονομικά εύρωστων μπαμπάδων, που με δικαστικές αποφάσεις απομακρύνουν τα παιδιά από τις μητέρες τους, θεριεύει το κήρυγμα βίας και απειλών και κατά των δικαστών που «τολμούν» να στερήσουν ένα παιδί από πατέρα, ακόμα κι αν αυτός έχει κακοποιήσει τη μητέρα ή και το ίδιο το παιδί.

Οι ίδιοι οι «εκατοντάδες» ανώνυμοι κυρίως σχολιαστές της διαβούλευσης, τώρα, έχουν επιδοθεί όχι μόνο στο κυνήγι γυναικών αλλά και στο κυνήγι δικαστικών. Τα κοινωνικά δίκτυα γεμίζουν με αποτρόπαιες, ακόμα και επώνυμες απειλές, αλλά φυσικά ούτε τα fb ούτε οι λογαριασμοί στο twitter πέφτουν... ξαφνικά, όπως συμβαίνει με κάποιους που τολμούν να σχολιάσουν καυστικά την κυβέρνηση των αρίστων. Αλίμονο! Οι ενώσεις των αγανακτισμένων μπαμπάδων είναι αξιόλογη δεξαμενή ψήφων.

Στα κοινωνικά δίκτυα

Στις 6 Φεβρουαρίου, αναρτήθηκε στα συγκεκριμένα κοινωνικά δίκτυα απόφαση - οδηγός για τους «αγανακτισμένους»: «Εξασφαλίσαμε και αναρτούμε απόσπασμα - υπόδειγμα πειθαρχικής αναφοράς, απευθυνόμενο στην πρόεδρο του 3μελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων, στον Αρειο Πάγο, κατά της δικαστικής λειτουργού που επέβαλε προσφάτως παράνομα και με συνοπτικές διαδικασίες περιορισμό επικοινωνίας, περιφρονώντας επιδεικτικά τις κείμενες διατάξεις του νέου μας Νόμου. Προς παραδειγματισμό όσων ακόμα το σκέφτονται να τα βάλουν με το Δικαστικό Σώμα και όσους εξ αυτών τους στερούν βάναυσα και παράνομα τα παιδιά τους».

Στη συνέχεια, με πίστη στην αμεροληψία της προέδρου του Αρείου Πάγου, δίνονται οδηγίες για τη σύνταξη παρόμοιων καταγγελιών, εν μέσω επιδοκιμαστικών σχολίων:

 «Μια διευκρίνιση/ερώτηση αν γνωρίζει κανείς να απαντήσει. Επειδή επικοινώνησα πρόσφατα με την Εισαγγελία Αρείου Πάγου και η απάντησή τους για το πού μπορεί να γίνει καταγγελία κατά δικαστή ήταν ότι οι αναφορές/καταγγελίες κατά δικαστή γίνονται στον Προϊστάμενο του οικείου του Πρωτοδικείου και ενημερώνεται για αυτήν και ο επιθεωρητής (ο οποίος είναι υποχρεωτικά Αρεοπαγίτης), γνωρίζουμε πώς ακριβώς έγινε αυτή η καταγγελία η οποία φαίνεται να έχει γίνει απευθείας στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου; Είναι άλλη η διαδικασία από αυτή που με ενημέρωσαν;»

 «Ολοι οι Ελληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Θεμέλιο του Συντάγματος. Οποιος νομίζει κάτι διαφορετικό ας πάει σπίτι του. Αρκετά ανεχόμαστε την παρακμή και τη μισανδρία με πρόσχημα και μανδύα δικαστικές αποφάσεις από φυλετικά διαστρεβλωμένες απόψεις δήθεν βιοκοινωνικής υπεροχής. Είναι πολύ σημαντικό να βγει ένας οδηγός, ώστε όλοι να μπορούμε να καταγγείλουμε δικαστές». Τα σχόλια συχνά «αγριεύουν» κι άλλο:

 «Εγώ το λέω ότι δυστυχώς είμαι βέβαιος ότι κάποιος θα ξεφύγει και θα αρπάξει καμιά καραμπίνα... Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να κατηγορήσεις την απόγνωση ενός ατόμου εφόσον έχει απογοητευτεί πλήρως και έχει δικαστεί αδίκως από το σύστημα... Αν η πολιτεία δεν λάβει μέτρα, είναι θέμα χρόνου να έχουμε προβλήματα».

 «Εχει γίνει ήδη Και σίγουρα όσοι πήραν όπλο ή μαχαίρι δεν ήταν ανισόρροποι. Απελπισμένοι ήταν και από την αδικία θόλωσε και σίγουρα τους έστριψε και λίγο. Γιατί αν μπορούσε να καταλάβει ότι θα έμπαινε μέσα και τα παιδιά θα μεγάλωναν σε ίδρυμα ή σε συγγενείς και ίσως δεν θα τα ξανάβλεπε ποτέ ίσως να μην το έκανε. Ο αστυνομικός στην Κηφισιά (σ.σ.: αναφέρεται στον αστυνομικό που εκτέλεσε τη γυναίκα του και μια φίλη της το 2020) που η άλλη του πήρε τα παιδιά και τα έστειλε στη Θήβα στη μάνα της. Το περιστατικό στο Βόλο που του έλεγε ότι δεν θα τα ξαναδεί ποτέ τα παιδιά του (ναι, μπορεί να μην έστεκε καλά, αλλά μπορεί να μην ήταν επικίνδυνος για τα παιδιά του). Αν ήξεραν οι αποξενώτριες ότι τιμωρείται η απάτη στο δικαστήριο (με ψεύτικα στοιχεία) και ότι αν αποξενώνουν θα μπαίνουν μέσα, δεν θα το έκαναν».

Ενδεικτικό για το θέμα με όλες τις απειλητικές αναφορές και σε δικαστικούς είναι το ρεπορτάζ της Φωτεινής Λαμπρίδη στο TVXS 4.2.2022 από το οποίο και αντιγράφουμε δυο σχόλια για τη δικαστικό-«αποξενώτρια»: «Να μας πείτε τη διεύθυνση της προέδρου να της στείλουμε καμιά πάστα!!!», «Μπράβο στον πατέρα που κυνηγάει αυτή τη δημόσιο υπάλληλο, η οποία καταχράζοντας την εξουσία της προκαλεί διάκριση για ακόμα μια φορά. Μόνο όταν νιώσουν οι “λειτουργοί” ότι δεν μπορούν να γράφουν τους πάντες στα μέζεά τους θα στρώσει η κατάσταση. Κυνήγι μέχρι να βγεί ο ήλιος από τη Δύση».

«Στοχοποιούν γυναίκες και παιδιά»

Ζητήσαμε ένα σχόλιο από τη δικηγόρο Φανή Γιωτάκη (μέλος της νομικής πρωτοβουλίας «Νομικά Θέματα Συνεπιμέλειας»):

Η ατελέσφορη προσπάθεια της κυβέρνησης να αναμορφώσει το οικογενειακό δίκαιο με τις πρόσφατες τροποποιήσεις που επέφερε ο νόμος 4800/2021 «ξύπνησε» δολοφονικά ένστικτα σε ομάδες ατόμων υπέρμαχων της αναγκαστικής συνεπιμέλειας. Πέρα από τις προγραφές δικαστών για μη αρεστές δικαστικές αποφάσεις που εκτοξεύουν οι ομάδες αυτές ανερυθρίαστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες έχουμε πληροφορηθεί εδώ και καιρό, βλέπουμε να νομιμοποιούν και να προαναγγέλλουν την «αυτοδικία» και τις γυναικοκτονίες. Δεν μου αρέσει η δικαστική απόφαση και νομιμοποιούμαι να πάρω το όπλο και να δολοφονήσω την αποξενώτρια μητέρα των τέκνων μου, αφού το νομικό σύστημα δεν μου εξασφαλίζει όλα όσα επιθυμώ.

Σε μια περίοδο που τα εγκλήματα της έμφυλης βίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, μιας βίας που αγγίζει κυρίως τις γυναίκες, παρακολουθούμε φαύλα πρόσωπα να στοχοποιούν γυναίκες και παιδιά (που εμμέσως τα καθιστούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας). Είναι σαφές ότι το νέο οικογενειακό δίκαιο δεν κινείται προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης των φαινομένων αυτών. Τουναντίον.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
112 οργανώσεις ζητούν απ' τον Μητσοτάκη να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια
Στην επιστολή τους εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και τονίζουν ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα για ασφάλεια και προστασία όλων των θυμάτων...
112 οργανώσεις ζητούν απ' τον Μητσοτάκη να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος διαψεύδει τον υπουργό Δικαιοσύνης
Ξεκαθαρίζει ότι «ουδέποτε κλήθηκε από την Πολιτεία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ή άλλο αρμόδιο φορέα κατά τη διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας να εκφράσει τις απόψεις της πάνω στο εν λόγω Σχέδιο...
Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος διαψεύδει τον υπουργό Δικαιοσύνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δεν έχετε το αλάθητο, κ. υπουργέ!
Συνεδρίαση των επιτροπών για το Νομοσχέδιο Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια ● Το καυστικό σχόλιο της Μαριέττας Γιαννάκου και η σφοδρή κριτική από τις γυναικείες οργανώσεις για την αναγκαστική συνεπιμέλεια ● Θετικοί...
Δεν έχετε το αλάθητο, κ. υπουργέ!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι «Mήδειες», η τυφλή Δικαιοσύνη και οι δικαστές του Διαδικτύου
Σε μια κοινωνία που (υποτίθεται ότι) προόδευσε από την εποχή του Ευριπίδη, τίποτα δεν άλλαξε για τη μάνα που φτάνει στην παιδοκτονία: «τρελές» και «βάρβαρες» ήταν και παραμένουν. Και σχεδόν κανένας δεν...
Οι «Mήδειες», η τυφλή Δικαιοσύνη και οι δικαστές του Διαδικτύου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιτέλους και στην Ελλάδα το «σπίτι του παιδιού»
Το οριστικό τέλος σε ένα νομικό καθεστώς το οποίο υπέβαλλε τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης σε εξαιρετικά επώδυνες διαδικασίες -όπως το να αναγκάζονται να περιγράψουν τα τραυματικά βιώματά τους ώς...
Επιτέλους και στην Ελλάδα το «σπίτι του παιδιού»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας