• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.8°C / 26.8°C
  2 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 20.8°C / 24.3°C
  2 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.0°C / 24.4°C
  0 BF
  46%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  49%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  21°C 19.6°C / 20.9°C
  0 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.1°C / 27.0°C
  0 BF
  87%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 23.4°C
  1 BF
  53%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  1 BF
  66%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.3°C / 20.8°C
  0 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.7°C / 23.9°C
  0 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 25.8°C
  2 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 22.9°C
  1 BF
  64%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  69%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.5°C / 26.0°C
  1 BF
  61%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.1°C / 22.8°C
  3 BF
  60%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.2°C / 26.0°C
  2 BF
  66%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 18.3°C / 21.0°C
  3 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 22.7°C
  2 BF
  92%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.4°C / 20.4°C
  1 BF
  68%

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ επί το έργον 

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο δήμαρχος Σαρωνικού μηνύει τον ΔΕΔΔΗΕ - Χωρίς ρεύμα αρκετοί για 5η μέρα

 • A-
 • A+

Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος, που σε κάποιες περιοχές συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα μετά το πέρασμα της «Ελπίδας», κατέθεσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Στη μήνυση επισημαίνει ότι μεταξύ άλλων επηρεάστηκε ακόμα και το Κέντρο Υγείας Καλυβίων και ότι περίπου 10 άτομα που χρειάζονταν τεχνική αναπνευστική υποστήριξη μεταφέρθηκαν από υπηρεσίες του Δήμου, στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων καθώς κινδύνευσαν από την αδυναμία λειτουργίας των συσκευών παροχής οξυγόνου. 

Επίσης, ο δήμαρχος επισημαίνει ότι πολλοί δεν είχαν θέρμανση και ότι αυτό σημαίνει κίνδυνο ζωής ειδικά για τους ηλικιωμένους. Έτσι, ζητά να αποδοθούν ευθύνες.

Αυτή είναι η πρώτη νομική ενέργεια από μενονωμένο δήμο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως χθες υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Στη μήνυση που απευθύνεται τόσο στους διοικούντες και υπευθύνους του κεντρικού φορέα όσο και στη διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ Μαρκοπούλου, τονίζεται ότι «η περιοχή αντιμετώπισε εκτεταμένα προβλήματα διακοπής ηλεκτροδότησης που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα και έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία, σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού. Οι διακοπές ηλεκτροδότησης αφορούσαν σε πολλές περιοχές του Δήμου και για μακρά χρονικά διαστήματα που έφθαναν έως και τις επόμενες τέσσερις ημέρες και που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα 28/1/2022». 

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι: «Ο Π. Φιλίππου ασκεί δριμεία κριτική στους διοικούντες και στα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ καθώς, εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών, ήταν παντελώς απόντες. «Ενώ  η περιοχή μας αντιμετώπιζε επείγουσα κατάσταση ανάγκης, η οποία έχρηζε παρεμβάσεων και χειρισμών εκ μέρους των αρμοδίων της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, οι αρμόδιοι  ήταν απολύτως ανύπαρκτοι και ουδεμία ανταπόκριση υπήρχε στις εκκλήσεις των δημοτών. Όλοι οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ όχι μόνον δεν παρείχαν την παραμικρή ενημέρωση στους κατοίκους, αλλά ούτε απαντούσαν στις κλήσεις τους, όπως επίσης δεν απαντούσαν και στις δικές μου κλήσεις ως δημάρχου». 

Από τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος δεν γλίτωσε ούτε το Κέντρο Υγείας Καλυβίων! Παρακάτω, αναφέρονται ενδεικτικά περιπτώσεις πολυήμερων και πολύωρων διακοπών:

1. Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, το οποίο εκτός από τις πάγιες υπηρεσίες του είναι και εμβολιαστικό & κέντρο αναφοράς covid-19 διακοπή ηλεκτροδότησης έλαβε χώρα από την 24/1 έως την 27/1.
2. Στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας η διακοπή ηλεκτροδότησης διήρκεσε 3 ημέρες (24-26/1).
3. Σε τμήμα της Αναβύσσου η διακοπή ηλεκτροδότησης διήρκεσε επίσης 3 ημέρες (24-26/1). 
4. Στην περιοχή των Καλυβίων πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης έλαβε χώρα την Τρίτη 25/1.
5. Στην περιοχή του Κουβαρά πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης έλαβε χώρα την Τρίτη 25/1.
6. Στις περιοχές της ΔΕ Καλυβίων, Βαλομάντρα, Αγ. Ταχιάρχη, Πλαγιές Λαγονησίου, Φέριζα, Τραμπουριά και Γαλάζια Ακτή, κλπ.
7. Στις περιοχές Δ.Ε. Π. Φώκαιας, Θυμάρι για τέσσερις ημέρες υπήρχε διακοπή ηλεκτροδότησης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ωρών και ημερών που διήρκεσαν οι διακοπές ηλεκτροδότησης και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν οι υπηρεσίες του Δήμου δέχθηκαν μεγάλο αριθμό κλήσεων από αγανακτισμένους πολίτες και άτομα που είχαν προβλήματα υγείας τα οποία κινδύνευσαν. Συγκεκριμένα περί τα 10 άτομα που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες και χρειάζονταν τεχνική αναπνευστική υποστήριξη μεταφέρθηκαν από υπηρεσίες του Δήμου, στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων καθώς κινδύνευσαν από την αδυναμία λειτουργίας των συσκευών παροχής οξυγόνου. 

«Οι υπηρεσίες του Δήμου και εγώ προσωπικά, δεχτήκαμε δεκάδες κλήσεις από αγανακτισμένους πολίτες και ηλικιωμένα άτομα που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τις χαμηλές θερμοκρασίες καθώς δεν είχαν την δυνατότητα να λειτουργήσουν τις θερμαντικές συσκευές που διέθεταν. Είναι αυτονόητο ότι η έλλειψη θέρμανσης, ειδικά σε ηλικιωμένους, υπό συνθήκες ακραίου ψύχους, έθεσε σε κίνδυνο της ζωή τους. Δεκάδες ήταν οι κλήσεις από οικογένειες με μικρά παιδιά που μέσα σε πλήρες σκοτάδι και παγωνιά προσπαθούσαν να ζεσταθούν. Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου». 

Ακολουθεί σε μορφή pdf η μηνυτήρια αναφορά:

Αποκλεισμένοι και χωρίς ρεύμα για 5η ημέρα

Στο μεταξύ παραμένουν τα προβλήματα για πέμπτη πλέον ημέρα σε βόρεια προάστια της Αθήνας. Ενώ οι κεντρικοί δρόμοι έχουν ανοίξει, πολλά στενά στις γειτονιές παραμένουν γεμάτα χιόνι σε σημεία του Χαλανδρίου, της Πεντέλης, του Αμαρουσίου, του Χολαργού, των Βριλησσίων και των Μελλισίων.

Στη Νέα Πεντέλη κάτοικοι με δικά τους μέσα προσπαθούν  να καθαρίσουν το χιόνι από τους δρόμους και σε ορισμένες περιπτώσεις  νοίκιασαν μηχανήματα έργου για να απεγκλωβιστούν.

Ο δήμος επικαλείται τη στενότητα των δρόμων και την επάρκεια σε μηχανήματα ώστε να γίνει δυνατός ο αποχιονισμός  παντού ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα μεγαλύτερα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση εντοπίζονται σε Μαραθώνα και Κορωπί όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ αρκετές παραμένουν και οι μεμονωμένες βλάβες σε Χαλάνδρι, Παλλήνη, Βριλήσσια, Παιανία και Νέα Μάκρη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις διακοπές ρεύματος από την κακοκαιρία
Νέα εισαγγελική έρευνα προς αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η πολυήμερη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Αθήνας, μεσούσης της κακοκαιρίας, διέταξε η...
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις διακοπές ρεύματος από την κακοκαιρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική
Σοβάρα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρούνται ακόμη σε πολλές περιοχές της Αττικής και παρά τις διαβεβαιώσεις και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ότι μέχρι το μεσημέρι σήμερα θα...
Παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραμένουν χωρίς ρεύμα 15 σημεία της Αττικής
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ μόνο το 80% του δικτύου ηλεκτροδότησης της Αττικής έχει αποκατασταθεί πλήρως από χθες, ενώ υπάρχουν ακόμα περιοχές χωρίς ρεύμα.
Παραμένουν χωρίς ρεύμα 15 σημεία της Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο έλεος της κακοκαιρίας το δίκτυο ηλεκτροδότησης
Επεκτείνονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Εύβοια τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, την ώρα που τα συνέργεια της ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σημεία για επιδιορθώσεις.
Στο έλεος της κακοκαιρίας το δίκτυο ηλεκτροδότησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διακοπές ρεύματος στη χώρα λόγω κακοκαιρίας
Μαίνεται η κακοκαιρία στη χώρα, με τα προβλήματα να επεκτείνονται και στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μην έχουν ρεύμα ενώ νυχτώνει...
Διακοπές ρεύματος στη χώρα λόγω κακοκαιρίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΕΔΔΗΕ: Προχωρά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα καμμένα
Στη Βόρεια Εύβοια, εκκρεμούν εννέα οικισμοί και ορισμένοι μεμονωμένοι πελάτες. Στην Ανατολική Μάνη παραμένουν χωρίς ρεύμα Σιδηρόκαστρο, Μυρσίνη, Λυγερά, Κονάκια, Πολυάραβος και Κρήνη.
ΔΕΔΔΗΕ: Προχωρά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα καμμένα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας