• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.3°C / 18.0°C
  2 BF
  87%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 11.9°C / 15.0°C
  1 BF
  83%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 12.7°C / 17.1°C
  2 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 12.2°C
  2 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  3 BF
  88%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.0°C / 11.6°C
  1 BF
  87%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 6.4°C / 7.3°C
  0 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  2 BF
  92%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.1°C / 19.1°C
  3 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.7°C
  2 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.9°C / 17.8°C
  2 BF
  80%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  1 BF
  76%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  3 BF
  88%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 12.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.5°C / 14.5°C
  1 BF
  88%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 18.2°C
  2 BF
  74%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 18.2°C
  0 BF
  75%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.3°C / 13.8°C
  0 BF
  89%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.7°C / 15.1°C
  0 BF
  99%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  2 BF
  85%

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πρωτοφανές: Εκπαιδευτικός τιμωρήθηκε με ποινή 5.699 ευρώ!

 • A-
 • A+

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε σε περικοπή μισθών ογδόντα (80) ημερών και ποσού 5.699,20 ευρώ, μετά την παρέλευση οχτώ (8) μηνών στον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο, υπεύθυνο τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου, διότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας και των αντικειμενικών δυσκολιών των μηχανολογικών εργαστηριακών μαθημάτων, που διδάσκει στην ειδικότητα του ο εκπαιδευτικός.

Κοινή παραδοχή είναι ότι η εξάσκηση των μαθητών στα σχολικά εργαστήρια, ιδιαίτερα αυτών της βιομηχανικής παραγωγής, γίνεται με φυσική παρουσία των ασκούμενων-εκπαιδευόμενων- μαθητών για την απόκτηση δεξιοτήτων. Κάτι που αναφέρει  και το Υπουργείο Παιδείας στην απόφασή του Υπουργική Απόφαση με αριθ. Πρωτ.Φ3/44963/ΓΔ4/19-4-2021, που εκδόθηκε με τη λήξη της τηλεκπαίδευσης για την αναπλήρωση της ύλης στα εργαστήρια. Ιδιαιτέρως δε στη Γ΄ ΕΠΑΛ που χορηγείται και πτυχίο.

Ανάλογες αναφορές, αιτήματα, έγκαιρα προέβαλε η κλαδική ΠΕΤΕΕΜ-ΤΕ των εργαστηριακών καθηγητών, προς τον συγκεκριμένο ΔΔΕ, καθώς και στο ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας χωρίς ποτέ να λάβει κάποια απάντηση!

Ο ΔΔΕ Αιτωλ/νίας τιμωρεί τον εκπαιδευτικό για εκφοβισμό όσων θα δείχνουν την αντίθεση τους στον εκβιασμό για τηλεκπαίδευση μαθητών που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους.

Η κατηγορία για αποχή από την τηλεκπαίδευση είναι αστήρικτη, αβάσιμη και αποδεικνύεται από τα πραγματικά γεγονότα, καθώς η καθημερινή παρουσία του εκπαιδευτικού έξω από τα εργαστήρια (αφού αυτά είχαν παραβιαστεί παρανόμως και είχαν αντικατασταθεί οι κλειδαριές από την διευθύντρια του ΕΠΑΛ) δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου που υπηρετεί ο εκπαιδευτικός. Μάλιστα στην περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου, η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, χωρίς καμία αρμοδιότητα, παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον συνάδελφο, έξω από αυτά. Έτσι δεν του επέτρεψε να εισέρχεται, τόσο κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης, όσο και στην επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, χωρίς ο ΔΔΕ να ενδιαφέρεται να εξετάσει το θέμα και να δώσει λύση.

Η Απόφαση ΔΣ Β ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Για την περικοπή μισθών του συναδέλφου Κώστα Κορδάτου, λόγω μη συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση στα εργαστήρια του (ΕΠΑΛ Καινούργιο) του ΕΚ Αγρινίου.

Το Δ.Σ. της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, στη συνεδρίαση του στις 18-01-2022, ενημερώθηκε για την πράξη περικοπής μισθών 80 ημερομισθίων, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.659,20 ευρώ, του συναδέλφου και μέλους του ΔΣ Κώστα Κορδάτου, υπεύθυνου Τομέα(ΕΠΑΛ Καινούργιου) του ΕΚ Αγρινίου, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών συμμετοχής του στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα (μηχανολογικού τομέα),που διδάσκει, ύστερα από αναφορά από 16-2-2021 της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Καινούργιου.
Η περικοπή των μισθών γίνεται μετά την παρέλευση 8 μηνών και αφού ο ΔΔΕ είχε παραπέμψει την υπόθεση της φερόμενης απουσίας του συναδέλφου στο Α' Πειθαρχικό Συμβούλιου Π&Δ Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, από το οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία.
Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο συνάδελφος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και διαμαρτύρεται για μια σειρά τυπικών και ουσιαστικών παραλήψεων, παράβλεψης των πραγματικών γεγονότων και των υπηρεσιακών εγγράφων, καθώς και της Υ.Α. Φ3/ 44963/ΓΔ4/19-4-2021, που εκδόθηκε για την ...αναπλήρωση της ύλης των εργαστηρίων με φυσική παρουσία.....  στη δια ζώσης εκπαίδευση, όπως και έγινε και τα οποία στοιχεία αποδεικνύουν, ότι ουδέποτε απουσίαζε από την υπηρεσία και μάλιστα επί μακρόν, όπως παρουσιάζεται στην απόφαση της περικοπής των μισθών. Επίσης ο συνάδελφος ενημέρωσε ότι η απουσία γίνεται λόγος για το MySchool του ΕΠΑΛ ενώ ο ίδιος ανήκει διοικητικά στο Εκ Αγρινίου  ως υπεύθυνος του τομέα.
Καθώς η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή το Δ.Σ ασχολήθηκε με την προσήκουσα προσοχή. Έχοντας συναίσθηση των δύσκολων υγειονομικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών συνθηκών που βιώνουμε ως κοινωνία και ως εκπαιδευτικοί στα σχολεία, προκειμένου να αποκατασταθεί κάθε σύγχυση και αδικία σε βάρος του συναδέλφου και υπερασπιζόμενοι το «τεκμήριο της αθωότητας» του εκπαιδευτικού και  μέλους του Δ.Σ. της Β' ΕΛΜΕ, αποφάσισε ομοφώνα:

1. Να επισκεφτεί την Πέμπτη 20-1-2022 το Προεδρείο του Δ.Σ. της Β' ΕΛΜΕ τον ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι για να ενημερωθεί για τους λόγους που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση.
2. Να ζητήσει από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να παραστεί την Δευτέρα 24-1-2022 μαζί με τις δυο ΕΛΜΕ του νομού στον ΔΔΕ Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι για να ζητηθεί η αναστολή της απόφασης, τουλάχιστον μέχρι τελεσιδικίας της υπόθεσης στο πειθαρχικό συμβούλιο, το καθ' ύλην πλέον αρμόδιο υπηρεσιακό όργανο να απονείμει δικαιοσύνη.
3. Να ζητήσει επίσης να γίνει αντίστοιχα παράσταση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής. Ελλάδας στην Πάτρα για την υπόθεση.

Τέλος η Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας θεωρεί ότι πρέπει να επικρατήσει περίσκεψη, προς όφελος της δοκιμαζόμενης εκπαιδευτικής κοινότητας χωρίς αντιπαραθέσεις, που θα τραυματίσουν την εκπαίδευση συνολικά και θα διαιρέσουν την τοπική κοινωνία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλύπτουν 2.000 κενά στην Παιδεία, μένουν άλλα 8.000...
Μέσα στο πολυνομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, εγκρίθηκε και η σημαντική τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, βάσει της οποίας θα γίνουν 1.000 έως 2.000...
Καλύπτουν 2.000 κενά στην Παιδεία, μένουν άλλα 8.000...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το παντεσπάνι μιας… πεινασμένης εκπαίδευσης!
Με πρόσφατο έγγραφό του με θέμα «Αξιοποίηση του ψηφιακού εξοπλισμού κατά την εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολικές μονάδες», το υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν τον ψηφιακό εξοπλισμό...
Το παντεσπάνι μιας… πεινασμένης εκπαίδευσης!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κ. Κεραμέως να περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη να φέρει καθηγητές στα σχολεία μας;
Σύμφωνα με το Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης τα εκπαιδευτικά κενά τόσο σε αντικείμενα γενικής εκπαίδευσης αλλά και σε αντικείμενα καλλιτεχνικής δεν έχουν καλυφθεί.
Κ. Κεραμέως να περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη να φέρει καθηγητές στα σχολεία μας;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκπαιδευτικοί 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας: Ο Ψαριανός να ζητήσει δημόσια συγγνώμη
Τη δημόσια συγγνώμη του Γρηγόρη Ψαριανού για τις «χυδαίες κατηγορίες που εξαπέλυσε» απαιτεί ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, με αφορμή την ανάρτηση στο twitter για το πλημμυρισμένο σχολείο...
Εκπαιδευτικοί 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας: Ο Ψαριανός να ζητήσει δημόσια συγγνώμη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ελεύθερα θα απολύονται και θα στιγματίζονται οι εκπαιδευτικοί
Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων οι πρόσφατες ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και στην τρόικα και αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και...
Ελεύθερα θα απολύονται και θα στιγματίζονται οι εκπαιδευτικοί
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η ατζέντα του Κώστα Γαβρόγλου
Με την «αλλαγή φρουράς» στο υπουργείο Παιδείας, με τον Κώστα Γαβρόγλου να αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Παιδείας, αναπτύσσεται ένας δημόσιος διάλογος σχετικά με τη «γραμμή» που θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία....
Η ατζέντα του Κώστα Γαβρόγλου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας