• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 1.8°C / 5.8°C
  0 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -2.4°C / 3.1°C
  0 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  2°C 0.0°C / 5.7°C
  0 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  -5°C -5.1°C / 0.3°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -1.1°C / -1.1°C
  0 BF
  86%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -2.6°C / 2.7°C
  2 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -4°C -4.6°C / -0.9°C
  2 BF
  74%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.4°C / 3.6°C
  1 BF
  74%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 4.3°C / 6.4°C
  3 BF
  81%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  7°C 7.2°C / 10.0°C
  3 BF
  55%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 4.0°C / 4.0°C
  3 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.1°C / 9.1°C
  3 BF
  67%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  -2°C -1.8°C / -1.5°C
  1 BF
  74%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C -1.5°C / 2.3°C
  1 BF
  82%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  7°C 2.8°C / 7.8°C
  2 BF
  45%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.0°C / 6.0°C
  1 BF
  80%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 3.3°C / 3.3°C
  0 BF
  60%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C -1.8°C / 3.2°C
  1 BF
  69%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  -4°C -4.2°C / -4.2°C
  2 BF
  78%

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Εύη Τατούλη

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μπίζνες του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την Αναπτυξιακή του Γ. Πατούλη

 • A-
 • A+
Καταγγελίες για μελέτη-μαϊμού που κόστισε 275.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση. ● Εντονες διαφωνίες δημοτικών συμβούλων για την ίδρυση αναπτυξιακού οργανισμού και στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και για την ανάθεση της διοίκησής του στην Εύη Τατούλη.

Σοβαρά ερωτήματα και καταγγελίες για «χρυσές μπίζνες» του Δήμου της Αλεξανδρούπολης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού και στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα η αντιπολίτευση έφτασε στο σημείο να καταγγείλει ευθέως τον δήμαρχο της πόλης πως μεθόδευσε, μέσω της οικονομικής επιτροπής που ελέγχει απόλυτα, απευθείας ανάθεση ύψους 275.000 € για μελέτη «μαϊμού» στον αναπτυξιακό οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής με τη διακριτική επωνυμία «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.».

Οπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η μείζων αντιπολίτευση του δήμου, η μελέτη που κόστισε αυτό το εξωφρενικό ποσόν θεωρείται «μαϊμού», καθώς το συγκεκριμένο έργο στο οποίο αναφέρεται με τίτλο «Αναβάθμιση και Δικτύωση Πολιτιστικών Υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλεξανδρούπολης» απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο μαζί με το σύνολο του τεχνικού προγράμματος της δημοτικής αρχής και συνεπώς πρόκειται για ένα έργο που δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Συνεχίζοντας τη σκληρή ανακοίνωσή της, αποδίδει ευθέως στον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη την πρόθεση να μεθοδεύσει την ανάθεση της συγκεκριμένης μελέτης στον οργανισμό της Αθήνας.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, τον Μάιο, πριν από την καταψήφιση του τεχνικού του προγράμματος, ο κ. Ζαμπούκης έδωσε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία να σταματήσει να ασχολείται με επιμέρους κομμάτια αυτού του γενικού έργου με μόνο στόχο να ανακύψει η ανάγκη εκπόνησης νέας μελέτης που θα αναλάμβανε ο προαναφερόμενος αναπτυξιακός οργανισμός.

Πρόκειται για έναν αναπτυξιακό οργανισμό που ίδρυσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης πριν από λίγους μήνες, χωρίς όμως να υπάρχουν τα απαραίτητα εχέγγυα αξιοπιστίας και απαιτούμενης εμπειρίας, καθώς ο οργανισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναλάβει μόλις μία ανάλογη μελέτη.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες έρχονται σε συνέχεια της ίδρυσης αναπτυξιακού οργανισμού και στην Αλεξανδρούπολη εν μέσω έντονων αντιδράσεων που οδήγησαν ακόμη και στον αποδεκατισμό της παράταξης του δημάρχου, καθώς υπήρξαν διαφοροποιήσεις συμβούλων της δημοτικής αρχής που οδήγησαν σε διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις και αποδίδονται στην έντονη διαφωνία τους με την ανάληψη της διοίκησης του οργανισμού από την Εύη Τατούλη, κόρη του πρώην υπουργού Πολιτισμού της κυβέρνησης Καραμανλή και πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση, η ανεξαρτητοποίηση του άλλοτε αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Κυριάκου Αραμπατζή, που συνοδεύτηκε από μια επιστολή-«καταπέλτη» εναντίον του Γ. Ζαμπούκη, καταλογίζοντάς του προσπάθεια φίμωσης και εξαγοράς του προσώπου του, ενώ παράλληλα στηλίτευσε το γεγονός πως ο δήμαρχος συγκάλεσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς την οικονομική επιτροπή για να αποφασιστεί ένα τόσο σημαντικό θέμα και να προχωρήσει και σε μια ακόμη απευθείας ανάθεση ύψους 25.000 € πέραν της προαναφερθείσας.

Εντύπωση προκάλεσε ακόμη το γεγονός ότι η κ. Τατούλη, παρότι δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή, ανέλαβε τον σχεδιασμό της λειτουργίας του εν λόγω οργανισμού και εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την αναγκαιότητα ίδρυσής του. Η κ. Τατούλη αποτέλεσε προσωπική επιλογή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που συνεκτίμησε την πρότερη εμπειρία της σε ανάλογους αναπτυξιακούς οργανισμούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανά την επικράτεια. Τις ικανότητες αυτές δεν φαίνεται όμως να τις συμμερίζεται και η μείζων αντιπολίτευση, που υπαινίχθηκε μέσω ευθέως ερωτήματος προς τον δήμαρχο την εμπλοκή της Εύης Τατούλη και στον αναπτυξιακό οργανισμό «Πατούλη» που πρόκειται να αναλάβει τη σκανδαλώδη μελέτη των 275.000€, μια ερώτηση που δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενισχύονται οι παρατάξεις δημάρχων και περιφερειαρχών
Πριμοδότηση με την οποία διασφαλίζεται πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου ή του περιφερειάρχη σε κρίσιμες επιτροπές προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ».
Ενισχύονται οι παρατάξεις δημάρχων και περιφερειαρχών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το όραμα Πατούλη: δήμαρχοι... μονάρχες
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προτείνει αλλαγές στα όρια της αντισυνταγματικότητας ζητώντας ενίσχυση των εξουσιών των δημάρχων σε βάρος των συμβουλίων.
Το όραμα Πατούλη: δήμαρχοι... μονάρχες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Δεν διέθετε ενεργή εργολαβία αποχιονισμού, ούτε σύμβαση προμήθειας αλατιού»...
Επερώτηση-καταπέλτης από τη «Δύναμη Ζωής» για τη διοίκηση Πατούλη ● Η παράταξη της Ρένας Δούρου αποκαλύπτει ότι μόλις στις 18 Ιανουαρίου εγκρίθηκε δαπάνη 500.000 ευρώ για εργασίες αποχιονισμού...
«Δεν διέθετε ενεργή εργολαβία αποχιονισμού, ούτε σύμβαση προμήθειας αλατιού»...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πατούλης άμοιρος πασών των ευθυνών!
Καλείται ο περιφερειάρχης Αττικής να αναλάβει τις ευθύνες του για το χάος που επικράτησε στο Λεκανοπέδιο στη διάρκεια της κακοκαιρίας και ο Γ. Πατούλης επιμερίζει τις ευθύνες προς πάσα άλλη κατεύθυνση, ακόμα...
Πατούλης άμοιρος πασών των ευθυνών!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι της Αττικής μετά το πολύωρο έμφραγμα
Οι μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες, οι οποίες είχαν κυριολεκτικά παραλύσει χθες, τίθενται ξανά σε λειτουργία μετά τα βάσανα που τράβηξαν χιλιάδες πολίτες από την κακοκαιρία.
Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι της Αττικής μετά το πολύωρο έμφραγμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Λίστα Πατούλη» όπως «λίστα Πέτσα»
Ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Σγουρός καταγγέλλει ότι ο ελεγχόμενος από την περιφερειακή αρχή ΕΔΣΝΑ υπέγραψε σύμβαση 4,8 εκατ. ευρώ «για να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο του».
«Λίστα Πατούλη» όπως «λίστα Πέτσα»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας