• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.8°C / 21.8°C
  2 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.6°C / 19.8°C
  0 BF
  80%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  19°C 15.0°C / 19.4°C
  1 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 15.3°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.9°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.6°C / 18.7°C
  1 BF
  72%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.4°C / 15.1°C
  2 BF
  77%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  89%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 20.5°C
  2 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  2 BF
  79%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 21.8°C
  2 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  2 BF
  81%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  2 BF
  77%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 16.8°C
  2 BF
  82%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  20°C 14.5°C / 21.0°C
  1 BF
  64%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 20.8°C
  3 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.2°C / 20.5°C
  1 BF
  79%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  2 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 14.7°C / 19.4°C
  1 BF
  93%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.1°C / 13.1°C
  1 BF
  85%
ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ανοιχτή Διαδικτυακή Σύσκεψη εκπαιδευτικών για την ανατροπή της αξιολόγησης

 • A-
 • A+

Η «Δικτύωση Εκπαιδευτικών για την ανατροπή της αξιολόγησης» καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην Ανοιχτή Διαδικτυακή Σύσκεψη την Κυριακή 12/12 στις 6 μ.μ. [ο σύνδεσμος ΕΔΩ]

Δικτύωση Εκπαιδευτικών για την ανατροπή της αξιολόγησης

Δικτυωνόμαστε και παλεύουμε μαζί με δύναμη τους συλλογικούς αγώνες! Συνεχίζουμε να παλεύουμε με στόχο την ανατροπή της αξιολόγησης!

Προς τους/τις συναδέλφους

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την αξιολόγηση στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς συνάντησε την έμπρακτη αντίδραση της τεράστιας πλειοψηφίας των συναδέλφων που εκφράστηκε με την συντριπτική συμμετοχή στην απεργία – αποχή, αλλά κυρίως, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις στις 11/10, στους δρόμους και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Σήμερα, παρόλη την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών καταστολής και τρομοκρατίας (δικαστήρια,περικοπές μισθών, απειλές κτλ.), αλλά και την ανοικτή υποταγή-αποδοχή της αξιολόγησης και τα αδειάσματα των αγωνιστικών διαθέσεων από τις κυρίαρχες δυνάμεις σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ,εξακολουθεί να υπάρχει ένα κρίσιμο δυναμικόεκπαιδευτικών που κρατάει ζωντανή την άρνηση συμμετοχής στην αξιολόγηση και αναζητά δρόμους για να συνεχιστεί ο αγώνας για την ανατροπή της
Κιόλα αυτάμε δεδομένο ότι η αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές θα βρίσκεται απέναντι στη νομιμότητα (δήλωση Κεραμέως «μπορείτε να απεργείτε, φτάνει να μην απεργείτε απέναντι σε αυτά που ψηφίζουμε»). Την ίδια στιγμή που οι πολιτικές και η επίθεση στην εκπαίδευση κλιμακώνονται και θα παράγουν όλο και μεγαλύτερη οργή και δυσαρέσκεια.

Γιατί γνωρίζουμε, όπως η εμπειρία των αγώνων έχει δείξει, ότικάθε υποχώρηση θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να συνεχίσει πιο επιθετικά την αντιδραστική και ταξική πολιτική της στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Αυτό σημαίνει το προχώρημα και τη σύνδεση της αξιολόγησης με την τράπεζα θεμάτων, την ΕΒΕ, τις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλες τις βαθμίδες, την περαιτέρω μείωση προσωπικού, την εντατικοποίηση της εργασίας. Η αξιολόγηση θα συμβάλλει στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, στην υποβάθμιση, τον περιορισμό καιτη διάλυση δικαιωμάτων στην εργασία και στις σπουδές, στον έλεγχο-χειραγώγηση και τις ιδιωτικοποιήσεις. Αντιλαμβανόμαστε όμως την πραγματικότητα ως δυναμική κατάσταση όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη πραγματικότητα, με τις κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις-για άλλη μια φορά- να έχουν τη στάση που αναφέραμε.Ωστόσο, παράλληλα με την «υποχώρηση και ηττοπάθεια» συνεχίζει να υπάρχει η οργή και η αγανάκτηση στους συναδέλφους που αναζητούν διέξοδο και κατεύθυνση. Γιατί συνειδητοποιείται στην πράξη τι σημαίνει«αξιολόγηση» για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Κατάργηση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στηνεργασία και της σπουδές.Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που ιδεολογικά, σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση, η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να αποσπάσει την ουσιαστική συναίνεση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών. Έχοντας χάσει αυτή τη μάχη επιστρατεύει την τρομοκράτηση για να επιβάλλει μέσω ενός στρατού στελεχών-αξιολογητών την εφαρμογή του νόμου 4823/21.

Για αυτό, άλλωστε,πιστεύουμε ότι τα κοινά κείμενα -που προτείνει η ΔΟΕ αλλά και παρατάξεις στην Δευτεροβάθμια, δεν αποτελούν συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά υποταγή στη διαδικασία αυτή και σύρσιμο του κλάδου σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι μια χειρονομία γρηγορότερης αποδοχής και προσαρμογής στην αξιολόγηση και παρότρυνση στον εφησυχασμό. Παρουσιάστηκαν μάλιστα ως «ρεαλιστικός και νόμιμος τρόπος» αγώνα (από τη στιγμή που βγήκε παράνομη η απεργία-αποχή), τη στιγμή που δεν λείπουν οι προειδοποιήσεις εκ μέρους του Υπουργείου για το ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά.

Είμαστε μια δικτύωση συναδέλφων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που συζητήσαμε και αποφασίσαμε να δράσουμε από κοινού σε αυτή την κατάσταση.

Εμείς δηλώνουμε ότι μπορεί να υπάρξει πραγματική διέξοδος στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε!Πρέπει όμως να πιστέψουμε ξανά στις δικές μας δυνάμεις αλλά και στην ισχύ του συλλογικού οργανωμένου αγώνα. Με γνώμονα, όμως, όχι την υποταγή στις διαδικασίες της αξιολόγησης -όπως επί της ουσίας προτείνουν οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ- αλλά τη συνέχιση του αγώνα και την ανατροπή της! 

Σπάζοντας την ανάθεση και το «περίμενε για το εάνθα μας καλύψουν» οι νόμοι ή οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να συζητήσουμε ανοικτά με τους συναδέλφους και να μην συμβάλουμε στις διαδικασίες αξιολόγησης στους συλλόγους.

 • Συνεχίζουμε την άρνηση – απονομιμοποίηση της αξιολόγησης. Δεν συμμετέχουμε σε καμιά αξιολογική διαδικασία των ομάδων, ακόμα κι αν μας έχουν γίνει αναθέσεις.
 • Δεν προτείνουμε-στηρίζουμε κανέναν δείκτη και κείμενο αποτίμησης ή προγραμματισμού, δεν κάνουμε προτάσεις σε κείμενα ή δείκτες
 • Καταψηφίζουμε όλες τις προτάσεις κειμένων αποτίμησης, προγραμματισμού, όλους τους προτεινόμενους δείκτες.Δεν υπογράφουμε πουθενά τη συναίνεσή μας σε καμία διαδικασία δεικτών – αποτίμησης – σχεδίων - προγραμματισμού.
 • Συγκροτούμε επιτροπές σε κάθε ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ για τη συσπείρωση των συναδέλφων. Αναλαμβάνουμε ενημερωτικές παρεμβάσεις στα σχολεία. 
 • Κινητοποιούμαστε στα σωματεία μας για διεξαγωγή συνελεύσεων και τη μαζική συμμετοχή σε αυτές.
 • Οργανώνουμε καμπάνια ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων.
 • Για το συντονισμό μας αλλά και την ευρύτερη απεύθυνση: σχεδιάζονταιblog, προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και αφίσα.

Συνεπώς, συνεχίζουμε πιο επίμονα να παλεύουμε για να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις στα σωματεία μας οι οποίες θα προετοιμάσουν και θα δώσουν τον απεργιακό αγώνα ενάντια στις πολιτικές αυτές, που είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος και προοπτική που έχουμε μπροστά μας!

Για αυτό επιλέξαμε να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας από τα κάτω προκειμένου να δημιουργηθούν επιτροπές-πρωτοβουλίες-δικτυώσεις αγωνιστών σε όσο δυνατόν περισσότερες πόλεις της χώρας γίνεται, που θα συνεννοούνται-συντονίζονται μεταξύ τους, θα συζητάνε και θα παλεύουν τους παραπάνω στόχους. Στόχο και επιδίωξη έχουμε σε αυτή την πορεία να αναζητήσουμε και τους φυσικούς μας συμμάχους απέναντι σε όλα αυτά, δηλαδή, τους μαθητές, τους γονείς και τους φοιτητές. Για αυτό θααπευθυνόμαστε συνεχώς και σε αυτούς κάτω από τον κοινό στόχο για την ανατροπή αυτών των πολιτικών στην εκπαίδευση.

Δεν είμαστε λίγοι ούτε οι μόνοι: Δίπλα μας και άλλοι εργαζόμενοι και κοινωνικές ομάδες αγωνίζονται και αποδεικνύουν ότι η πάλη φέρνει αποτελέσματα. Σε ένα περιβάλλον ιδιώτευσης και οργανωμένης κατάθλιψης, ξεπερνάμε το φόβο επειδή είμαστε μαζί. Σε κάθε ενδεχόμενη απειλή - δίωξη στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και συμπορευόμαστε ενωμένοι. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Είναι δίκαιος, μας εμπνέει και μας δυναμώνει. Στόχος είναι να διευρυνθούν τα ρήγματα, να οξυνθούν οι αντιθέσεις και να μαζικοποιηθεί ο αγώνας.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους σε όλες τις περιοχές να πιάσουμε πάλι το νήμα της συνέχισης του αγώνα!

Επόμενη διαδικτυακή συνάντηση στις 12 Δεκέμβρη στις 6μμ στο

 

Είμαστε μια δικτύωση εκπαιδευτικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που συζητήσαμε και αποφασίσαμε να δράσουμε από κοινού για την ανατροπή της αξιολόγησης, κόντρα στην αδράνεια που έχουν επιβάλει στον κλάδο οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ. Απέχουμε από κάθε εργασία στις ομάδες αξιολόγησης. Δεν προτείνουμε, δεν στηρίζουμε κανέναν δείκτη και κείμενο αποτίμησης ή προγραμματισμού. Καλούμε τους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο. Μέσα από επιτροπές-πρωτοβουλίες-δικτυώσεις σε κάθε ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ και τη μαζικοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων, να προετοιμάσουμε κεντρική απεργιακή μάχη. Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και τους συλλογικούς αγώνες. Η δύναμη στους μαζικούς αγώνες.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Νέες απειλές κατά εκπαιδευτικών με αφορμή την αξιολόγηση
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης ζητά εξατομικευμένα στοιχεία ανά κατηγορία υποστηρίζοντας ότι το κείμενο της αξιολόγησης σειρά σχολείων δεν πληροί τα κριτήρια και τις...
Νέες απειλές κατά εκπαιδευτικών με αφορμή την αξιολόγηση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κυρώσεις για την αξιολόγηση
Το υπουργείο Παιδείας απειλεί όσους εκπαιδευτικούς υποβάλλουν τα «φασόν κείμενα» που προτείνει η ΔΟΕ ● «Ο νόμος θα εφαρμοστεί», διαμηνύει η υπουργός ● Σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών...
Κυρώσεις για την αξιολόγηση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
H μεγαλύτερη κινητοποίηση εκπαιδευτικών των τελευταίων χρόνων
Στις επάλξεις οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ που προετοιμάζουν το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων ενώ συνεχίζεται η απεργία - αποχή στην αξιολόγηση.
H μεγαλύτερη κινητοποίηση εκπαιδευτικών των τελευταίων χρόνων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αστυνομική καταστολή στην πορεία των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση
Οι αστυνομικές αρχές, με χρήση χημικών και αύρας, διέλυσαν τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι επιχειρούσαν να φτάσουν έξω από τη Βουλή
Αστυνομική καταστολή στην πορεία των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Γενική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών απέναντι στην «αξιολόγηση» της Κεραμέως
Η απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που οργανώνουν τα συνδικάτα κορυφώνεται με το συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο στα Προπύλαια.
Γενική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών απέναντι στην «αξιολόγηση» της Κεραμέως
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Φρένο πανικού Κεραμέως στη μαζική αντίδραση των εκπαιδευτικών
Κατεπείγουσα αγωγή της υπουργού Παιδείας προς όλες τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες που είχαν προκηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και η οποία τελικά κρίθηκε παράνομη.
Φρένο πανικού Κεραμέως στη μαζική αντίδραση των εκπαιδευτικών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας