• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  16°C 13.9°C / 16.8°C
  2 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.3°C / 12.7°C
  0 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.8°C / 15.0°C
  3 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  1 BF
  53%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.7°C / 11.9°C
  4 BF
  50%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  11°C 8.9°C / 12.6°C
  1 BF
  52%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.9°C / 10.6°C
  5 BF
  37%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 13.6°C
  1 BF
  57%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 17.1°C
  5 BF
  51%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.9°C / 13.9°C
  2 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 16.8°C
  4 BF
  41%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 13.7°C
  2 BF
  47%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.9°C / 14.9°C
  2 BF
  51%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.5°C
  2 BF
  47%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 14.5°C
  2 BF
  55%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.3°C / 15.8°C
  3 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 17.0°C
  2 BF
  42%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 11.3°C / 11.6°C
  2 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 9.6°C / 14.2°C
  2 BF
  52%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  61%

Το σχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να καταργήσει το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Ολους» αποκαλύπτεται σιγά σιγά σε όλη του την έκταση -σε αυτό το επεισόδιο με τη συνεργασία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Αττικό Άλσος

 • A-
 • A+

Με σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους. Να τερματιστεί η σκανδαλώδης παραχώρηση – δώρο στον ΟΑΝΙ των τεσσάρων γηπέδων τένις. Ελεύθερη και δωρεάν άθληση για όλους!», πραγματοποιείται την Κυριακή στις 10πμ νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αττικό Άλσος από αθλητές και δημότες των γύρω περιοχών.


Εχουν περάσει τρεις μήνες από την σκανδαλώδη παραχώρηση στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας των τεσσάρων γηπέδων τένις του Αττικού Άλσους από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. («Εφ.Συν», 18.9.2021, «Αθλητισμός για... λίγους στο Αττικό Αλσος»). Είχε προηγηθεί (19/1/21) η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΓΓΑ, που επέτρεψε στην δεύτερη να παραχωρεί σε όποιον όμιλο θέλει τα γήπεδα του Αττικού Άλσους, να «δίνει τα κλειδιά» των γηπέδων στην ουσία, αρκεί να υλοποιούνται προγράμματα δωρεάν άθλησης για 7 ώρες ημερησίως. Με τις ευλογίες λοιπόν της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τα στραβά μάτια της Περιφέρειας Αττικής λιγοστεύουν δραματικά οι ελεύθεροι χώροι μαζικής άθλησης, πολλοί εκ των οποίων ιδιωτικοποιούνται και μάλιστα χωρίς κανένα αντίτιμο για το Δημόσιο.

Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, με διαφορά μιας μόλις ψήφου (48-49) δεν υιοθετήθηκε η εισήγηση σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης («Πατουλικό μπάχαλο με τις ψήφους για την ελεύθερη άθληση», «Εφ.Συν.», 4.11.2021), η οποία ζητούσε από την ΓΓΑ την ανάκληση της παραχώρησης των γηπέδων τένις στον Ο.Α.Ν.Ι., καθώς η παραχώρηση αυτή «έρχεται σε αντίθεση με την δωρεάν και ελεύθερη άθληση (...) και παραβιάζει τους όρους της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης». Ωστόσο ακόμα και η διοικούσα παράταξη παραδέχτηκε ότι «έχουν δημιουργηθεί δυσχέρειες» και κλήθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης να δώσει το πόρισμά της σε έναν μήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι αθλούμενοι δεν το βάζουν κάτω και κάνουν λόγο για «παραχώρηση – σκάνδαλο, καθώς ο Ο.Α.Ν.Ι. εκμεταλλεύεται με ατομικές και ομαδικές προπονήσεις και τα 4 γήπεδα για όλη την ημέρα, λαμβάνοντας 40€ για κάθε ώρα χρήσης του κάθε γηπέδου». Επιπλέον όπως εξηγούν σχεδόν εκμηδενίστηκε η δυνατότητα πρόσβασης των ελεύθερα αθλούμενων στα γήπεδα κατά τις ώρες αιχμής (7μμ-10μμ), καθώς υπάρχουν ελάχιστες έως καθόλου διαθέσιμες ώρες για ελεύθερη άθληση. Παράλληλα, Ο.Α.Ν.Ι. συνεχίζει να μην αναρτά πίνακα, όπως έχει δεσμευτεί, στον οποίο να αναγράφονται οι διαθέσιμες ώρες ελεύθερης άθλησης, πόσες και ποιες είναι, οι ώρες δωρεάν προπονήσεων, καθώς και οι ώρες στις οποίες ο σύλλογος πραγματοποιεί ατομικές/ομαδικές προπονήσεις επί πληρωμή. Κανείς δεν φαίνεται να ελέγχει αν τηρείται ακόμα και η στοιχειώδης υποχρέωση του ομίλου για 7 ώρες προγραμμάτων δωρεάν άθλησης.

Οι αθλούμενοι διεκδικούν τη λήξη της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (απόφαση Οικ. Επιτρ. 135/19-1-21), ώστε να απομακρυνθεί κάθε ιδιωτικός φορέας από τη διαχείριση και εκμετάλλευση των γηπέδων του Αττικού Άλσους. Σημειώνεται πως ήδη εκπαιδευτικά σωματεία, σχολεία, σύλλογοι γονέων και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής έχουν ήδη συμπαρασταθεί στα αιτήματά τους. Μεταξύ άλλων την Κυριακή, εκτός της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί και τουρνουά τένις.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Αθλητισμός για... λίγους» στο Αττικό Αλσος
Αυγενάκης- Πατούλης παραδίδουν σε ιδιώτες δημόσιους χώρους τένις του Αττικού Αλσους ● Δεκάδες άλλοι ανοιχτοί χώροι άθλησης κλείνουν ή υποβαθμίζονται μέχρι να εξαθλιωθούν και να αλλάξει η χρήση τους.
«Αθλητισμός για... λίγους» στο Αττικό Αλσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανάκριβο Πάρκο για χάρη γερμανικών εταιρειών
Ενα Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, κόστους σχεδόν 25 εκατ. ευρώ και με άγνωστο περιβαλλοντικό κόστος, ετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου. Με το εγχείρημα διαφωνεί Πρωτοβουλία επιστημόνων που κατέθεσε πρόταση για...
Πανάκριβο Πάρκο για χάρη γερμανικών εταιρειών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο επαναπατρισμός ενός... τυχαίου νέου
Από τους πέντε νέους που εμφανίστηκαν στην εκδήλωση, τουλάχιστον οι τρεις είχαν έτοιμη δουλειά να τους περιμένει πίσω από τους γονείς τους, η μία μάλιστα είναι μέτοχος μεγάλης εταιρείας.
Ο επαναπατρισμός ενός... τυχαίου νέου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας