• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.3°C / 6.9°C
  2 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.9°C / 7.4°C
  2 BF
  43%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.4°C / 9.0°C
  2 BF
  30%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  3 BF
  29%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  2 BF
  48%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 4.3°C / 7.6°C
  1 BF
  47%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.4°C / 4.0°C
  4 BF
  35%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.5°C / 10.6°C
  1 BF
  29%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 4.9°C / 8.1°C
  5 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 3.9°C / 4.9°C
  3 BF
  48%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.6°C / 7.9°C
  6 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.0°C / 5.7°C
  2 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  11°C 8.9°C / 10.9°C
  0 BF
  43%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 7.5°C
  0 BF
  29%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.2°C / 8.9°C
  1 BF
  55%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.8°C / 8.2°C
  3 BF
  39%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 3.6°C / 7.0°C
  2 BF
  35%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.8°C / 6.0°C
  0 BF
  46%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.0°C / 8.3°C
  1 BF
  46%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.8°C / 2.8°C
  2 BF
  54%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενα «Κλειστό» μετακομίζει από το Ελληνικό στα Γιάννενα

 • A-
 • A+
Η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει τη μετεγκατάσταση μιας μεγάλης υποδομής από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις για να καλύψει αθλητικές ανάγκες των Ιωαννίνων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δεν είχαν κάποιο αγώνισμα στα Ιωάννινα, ούτε καν αυτό της κωπηλασίας για το οποίο φημίζεται διεθνώς ο στίβος της λίμνης, όμως φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να έρθουν… πιο κοντά στην πόλη.

Το πιο κοντά είναι κυριολεκτικό, αν θεωρήσουμε ότι τα 450 χλμ. της απόστασης από την Αθήνα δεν είναι πρόβλημα για να μετακομίσει ένα μεγάλο γυμναστήριο από το Ελληνικό στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Οπως ανακοινώθηκε από τα επίσημα χείλη της Περιφέρειας, το πρώην Κλειστό Ξιφασκίας και ένα βοηθητικό γήπεδο με μηχανολογικό εξοπλισμό θα παραλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου από τις υπό αποσυναρμολόγηση ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, η Περιφέρεια θα επωμιστεί το κόστος της αποσυναρμολόγησης, που για λογαριασμό της εταιρείας στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού ανέλαβε κατασκευαστική εταιρεία και το οποίο θα καλυφθεί με απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου. Αυτό το κόστος υπολογίζεται αυτή τη στιγμή περίπου στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα κοστίσει η προσαρμογή των εγκαταστάσεων σε λειτουργικό αθλητικό χώρο μεγάλων διαστάσεων.

Πρόκειται για μία εγκατάσταση έκτασης περίπου 10,5 στρεμμάτων, με διαστάσεις 150 μέτρα μήκος και 65 μέτρα πλάτος. Εφόσον ευδοκιμήσει το σχέδιο, το κράτος στη συνέχεια θα αναλάβει τις μελέτες και τον δρόμο μετασκευής πια του χώρου σε αθλητική υποδομή, ενώ ο τόπος εγκατάστασης φαίνεται ότι θα είναι το σημερινό «Πανηπειρωτικό Στάδιο» στην είσοδο της πόλης. Από το νέο «Κλειστό» η πόλη προσδοκά να αποκτήσει μια νέα, μεγάλη αθλητική υποδομή με κλειστό γυμναστήριο άνω των 4 χιλιάδων θέσεων που δεν διαθέτει σήμερα, συν χώρους άλλων χρήσεων (για συνέδρια, εκθέσεις κ.λπ.) για τις οποίες υπάρχουν επίσης ανάγκες.

Το θέμα της μετεγκατάστασης έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις αφού ήταν ο περιφερειάρχης κυρίως που το ξεκίνησε το 2019 και ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε αναγγείλει τη δημιουργία ενός νέου γυμναστηρίου σε δημοτικό χώρο, σχέδιο που δεν προχώρησε από την επόμενη κυβέρνηση.

Για την Περιφέρεια, όμως, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «η λύση της μεταφοράς των κλειστών γυμναστηρίων του Ελληνικού επιλέχτηκε ως η πλέον ρεαλιστική και άμεση καθώς δεν προχώρησε το ζήτημα της κατασκευής του δεύτερου κλειστού στον Βοτανικό Ιωαννίνων». Φωνές από αρκετές πλευρές, πάντως, επιμένουν και σήμερα στην ανάγκη δημιουργίας μιας ολοκαίνουργιας υποδομής, σχεδιασμένης εξ αρχής για την πόλη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκτεταμένες ζημιές από υπερχειλίσεις ποταμών στην Ηπειρο
Κατέρρευσε η γέφυρα στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων, ενώ παρά πολλές είναι οι ζημιές σε επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, κατοικίες και υποδομές σε όλη την περιφέρεια.
Εκτεταμένες ζημιές από υπερχειλίσεις ποταμών στην Ηπειρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Επαναπατρισμός» για το παλιό Πανεπιστήμιο
Το πρώτο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η πολύχρονη εγκατάλειψη του κτιρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς το Δημόσιο δεν φρόντισε να προασπίσει την περιουσία του.
«Επαναπατρισμός» για το παλιό Πανεπιστήμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέος βανδαλισμός στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων
Νέος βανδαλισμός στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων. Είναι η δεύτερη φορά, αφού και στις 6 Αυγούστου όπως και τώρα καταγράφεται καταστροφή και βεβήλωση τάφου.
Νέος βανδαλισμός στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βανδαλισμός τάφου στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων
Θλίψη και αγανάκτηση προκάλεσε στη γιαννιώτικη κοινωνία ο βανδαλισμός τάφου στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης. Την είδηση έκανε γνωστή η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος...
Βανδαλισμός τάφου στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φτωχότεροι στα εκκλησιαστικά γράμματα
Πλήγμα για την πνευματική κληρονομιά της Ηπείρου η κατάργηση της Ακαδημίας Βελλάς ● Αντιδράσεις για την κατάργηση της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στην ιστορική Μονή των Ιωαννίνων που αποτελεί διαχρονικό...
Φτωχότεροι στα εκκλησιαστικά γράμματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βανδαλισμός στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων
Ο βανδαλισμός που έγινε σε τάφο στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της πόλης των Ιωαννίνων. «Είναι ένα γεγονός που έχει γεμίσει θλίψη τα μέλη της» λέει η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων .
Βανδαλισμός στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας