• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.5°C / 7.9°C
  0 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.1°C / 5.9°C
  4 BF
  39%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.0°C / 9.0°C
  2 BF
  25%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  3 BF
  28%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 5.2°C
  2 BF
  28%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.5°C / 5.5°C
  3 BF
  37%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.6°C / 1.8°C
  4 BF
  29%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.7°C / 7.6°C
  2 BF
  23%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.2°C / 7.5°C
  6 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.9°C / 4.9°C
  4 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Ασθενής ομίχλη
  3°C 1.8°C / 6.3°C
  4 BF
  87%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 4.6°C
  5 BF
  47%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  3 BF
  42%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.5°C / 5.9°C
  0 BF
  24%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.8°C / 6.1°C
  3 BF
  58%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 7.7°C
  3 BF
  34%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.7°C / 6.9°C
  4 BF
  78%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.3°C / 5.4°C
  1 BF
  30%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  5°C 3.2°C / 6.4°C
  3 BF
  41%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.2°C / -0.2°C
  2 BF
  31%

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρ. Αρσένης

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ζητούν έλεγχο στον ΧΥΤΑ Φυλής

 • A-
 • A+
Η συλλογικότητα «Δυτικό Μέτωπο» και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρ. Αρσένης, έπειτα από την «τραγική κατάσταση» που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, καλούν Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να ερευνήσουν το κατά πόσον τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, αλλά και αντιπροσωπεία της Βουλής. ● Η πλειοψηφία της ΠΕΔΑ, όπως και ο δήμαρχος της περιοχής, άδειασαν τον Γ. Πατούλη, που δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις.

Πρωτοβουλία ώστε να κληθούν στις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στη Φυλή αφενός Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, προκειμένου να ελέγξουν κατά πόσο τηρούνται οι όροι της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΧΥΤΑ, αφετέρου αντιπροσωπεία της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του Κοινοβουλίου για την «τραγική κατάσταση» που επικρατεί, αναλαμβάνουν η συλλογικότητα «Δυτικό Μέτωπο» και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρ. Αρσένης.

Μέλη της συλλογικότητας και ο βουλευτής επισκέφθηκαν το σημείο και είδαν «ένα τεράστιο βουνό από σκουπίδια που ξεπερνά σε ύψος το φυσικό ανάγλυφο και έντονες ρωγμές στο έδαφος» στην περιοχή της «Β’ Φάσης», καθώς και «χιλιάδες τόνους ασκέπαστης λυμματολάσπης» στην περιοχή της παλιάς χωματερής των Ανω Λιοσίων. Προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κατολισθήσεων και ατυχημάτων στη διάρκεια του χειμώνα, στην ίδια ανακοίνωση το «Δυτικό Μέτωπο» ζητά άμεσες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Ολα αυτά μία ημέρα μετά την υψηλών τόνων συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) όπου η πλειοψηφία των δημάρχων συμφώνησε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις για αλλαγή μοντέλου στη διαχείριση απορριμμάτων και κατήγγειλαν ότι ο αρμόδιος φορέας (ο ελεγχόμενος από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, ΕΔΣΝΑ) προχωρά «πίσω από κλειστές πόρτες» σε απευθείας αναθέσεις, «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς και υπερκοστολογήσεις, χωρίς να διαβουλεύεται ή να ενημερώνει τους –«μεγαλομετόχους» του ΕΔΣΝΑ– δήμους.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις. Εβαλε κατά μιας «μειοψηφίας δημάρχων» (παρότι απέναντί του βρέθηκε συνολικά η ΠΕΔΑ) και δήλωσε ότι όλες οι αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ λαμβάνονται νόμιμα, κατόπιν ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο (ενώ οι δήμαρχοι καταγγέλλουν οικονομικά ασύμφορες για το Δημόσιο ενέργειες και με τα λεφτά των δημοτών, έστω και νομότυπες).

Με την ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι έχει έρθει σε ρήξη με τον δήμαρχο Φυλής (και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ), Χρ. Παππού. Ο τελευταίος κατήγγειλε «φασιστικές συμπεριφορές» στη λειτουργία του φορέα και «εκμαυλισμό» αυτοδιοικητικών στελεχών. Δεν κατονόμασε τον Γ. Πατούλη, αλλά τον «φωτογράφισε».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο περιφερειάρχης στράφηκε με τη χθεσινή ανακοίνωσή του κατά δημάρχων που «συνήθισαν» το πρόβλημα των απορριμμάτων για «να εισπράττουν άκοπα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ» και είπε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «να παίξει παιχνίδια, εκμεταλλευόμενος τη γεωγραφική του θέση [...] με στόχο να αποκομίσει ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Φυλής εισπράττει ετησίως 40 εκατ. ευρώ ως αντισταθμιστικά για τον ΧΥΤΑ Φυλής. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Δήμος Φυλής είχε ρυθμίσει χρέη ύψους 460 εκατ. ευρώ σε βάθος... 2.000 χρόνων(!) με νόμο του Δεκεμβρίου του 2014 και διάταξη που είχε ζητήσει ο νυν περιφερειάρχης σύντομα αφότου είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φωτιά στα σκουπίδια (και στην ανακύκλωση) βάζει ο Πατούλης
Η καύση παρουσιάζεται ως αναγκαία προκειμένου να σταματήσει η ταφή απορριμμάτων όμως από την ανάλυση των αριθμών και των ποσοτικών στόχων του νέου ΠΕΣΔΑ καθίσταται σαφές ότι αυτή που «καίγεται» είναι η...
Φωτιά στα σκουπίδια (και στην ανακύκλωση) βάζει ο Πατούλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σκηνές απείρου κάλλους με τη διοίκηση Πατούλη
Πυρά από την αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής για τις πρωτοβουλίες συνδιοργάνωσης ποδηλατοδρομίας και εκδήλωσης για τους Σαλαμινομάχους! Ούτε λέξη από τον περιφερειάρχη για το ζήτημα του ΧΥΤΑ...
Σκηνές απείρου κάλλους με τη διοίκηση Πατούλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Λίστα Πατούλη» όπως «λίστα Πέτσα»
Ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Σγουρός καταγγέλλει ότι ο ελεγχόμενος από την περιφερειακή αρχή ΕΔΣΝΑ υπέγραψε σύμβαση 4,8 εκατ. ευρώ «για να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο του».
«Λίστα Πατούλη» όπως «λίστα Πέτσα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
50 χρόνια μαραζώνει τo Πεύκο Πολίτη
Η περιοχή Πεύκο Πολίτη έκτασης περίπου 1.300 στρεμμάτων, στην καρδιά του αστικού ιστού του Χαλανδρίου, παραμένει στην εκπνοή του 2021 εκτός σχεδίου πόλης, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται ένα σύνολο προβλημάτων.
50 χρόνια μαραζώνει τo Πεύκο Πολίτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οπου πίπτει (αντί)λογος, πίπτει και «ράβδος»
Μετά την κατακραυγή και τις καταγγελίες για «φωτογραφική» προμήθεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής αναγκάστηκε να αποσύρει την εισήγησή του για αγορά λυχνιών υπεριώδους ακτινοβολίας...
Οπου πίπτει (αντί)λογος, πίπτει και «ράβδος»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πατούλης «ψεκάζει» τον κορονοϊό με υπεριώδη ακτινοβολία
Δαπάνη χιλιάδων ευρώ εισηγείται ο περιφερειάρχης για αγορά φορητών συσκευών που υποτίθεται πως αποτρέπουν τη διασπορά του ιού, κάτι που επίσημα η πολιτεία το θεωρεί μύθο.
Ο Πατούλης «ψεκάζει» τον κορονοϊό με υπεριώδη ακτινοβολία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας