• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 5.2°C / 9.8°C
  1 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.1°C / 9.0°C
  0 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  9°C 4.0°C / 10.5°C
  1 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -4.1°C / 1.1°C
  1 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  0 BF
  81%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.0°C / 7.1°C
  2 BF
  52%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 1.4°C
  0 BF
  51%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  1 BF
  69%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 12.5°C
  3 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  2 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.4°C / 11.8°C
  3 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.0°C / 9.7°C
  2 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  0 BF
  87%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 5.7°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.5°C / 4.5°C
  1 BF
  74%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.8°C / 9.8°C
  3 BF
  40%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  8°C 6.0°C / 9.3°C
  1 BF
  61%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  8°C 3.3°C / 8.3°C
  3 BF
  50%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  6°C 1.7°C / 6.4°C
  1 BF
  59%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  2°C 2.3°C / 2.3°C
  2 BF
  58%
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς μαθητών με προβλήματα υγείας

 • A-
 • A+
Εναν μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων και τα αιτήματα τοποθέτησης σχολικών νοσηλευτών δεν έχουν ικανοποιηθεί. ● Παρεμβάσεις από βουλευτές ΚΚΕ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ● Ψηφίστηκε τροπολογία του ΥΠΑΙΘ, που επιτρέπει πρόσληψη νοσηλευτών από τον πίνακα του ΑΣΕΠ ως προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ξεκρέμαστοι βρίσκονται οι μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τα οποία απαιτούν την παρουσία νοσηλευτή στα σχολεία όπου φοιτούν, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και εξειδικευμένη παρέμβαση σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Ακόμη και μετά τη β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών τα κενά τής εν λόγω ειδικότητας παραμένουν ακάλυπτα.

Γονείς σε απόγνωση και παιδιά γεμάτα ανασφάλεια απευθύνουν επιστολές στους καθ’ ύλην αρμόδιους για να λυθεί το ζήτημα. Το θέμα έφτασε προ ημερών και στη Βουλή με σχετικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ, ενώ μόλις την περασμένη Δευτέρα ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών ως προσωρινών αναπληρωτών που είναι ενταγμένοι στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Οι περιπτώσεις πολλές, από όλες τις γωνιές της χώρας. Μια τέτοια είναι και η περίπτωση του Α. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), μαθητή της Β’ Λυκείου σε σχολείο του Βόλου, ο οποίος πάσχει από επιληψία. Από την Α’ Γυμνασίου μέχρι και πέρσι στα σχολεία όπου φοιτούσε τοποθετούνταν σχολικός νοσηλευτής. Σήμερα κλείνει ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και ακόμη δεν έχει διοριστεί σχολικός νοσηλευτής στο σχολείο.

Οι γονείς τού Α., με την καθημερινή αγωνία και ανησυχία για την υγεία του παιδιού τους να έχει χτυπήσει κόκκινο, αποφάσισαν να στείλουν εξώδικο προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας, ζητώντας να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους για τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στη σχολική μονάδα όπου φοιτά ο μαθητής.

Οι γονείς του παιδιού εξηγούν ότι εμπρόθεσμα (ήδη από τον Ιούνιο του 2021) υπέβαλαν σχετικό αίτημα προς τη διεύθυνση του σχολείου για λογαριασμό του παιδιού τους. «Παρά το γεγονός ότι η αίτησή μας παρελήφθη αυθημερόν και παρ’ όλο που συντρέχουν επείγοντες και σπουδαιότατοι λόγοι διαπιστώσαμε με δυσφορία, αγανάκτηση και έντονη ανησυχία ότι ουδεμία τοποθέτηση νοσηλευτού/τριας έλαβε χώρα για λογαριασμό του ανήλικου παιδιού μας ακόμη και μετά τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών» υποστηρίζουν και επισημαίνουν ότι η μη ικανοποίηση του αιτήματός τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του παιδιού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, Γιάννης Δελής και Γιώργος Λαμπρούλης, κατέθεσαν προ ημερών σχετική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, ζητώντας να μάθουν ποια είναι τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το υπουργείο ώστε να εγκριθούν άμεσα τα αιτήματα αυτά και αν τα κενά που καταγράφονται θα καλυφθούν από μόνιμους σχολικούς νοσηλευτές. Αντιστοίχως η τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Χαρά Κεφαλίδου, κατέθεσε αναφορά από κοινού με τον βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη προς την υπουργό Νίκη Κεραμέως βάσει της επιστολής του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες «Η Αγία Σκέπη», με την οποία επισημαίνεται η αδιαφορία του υπουργείου αναφορικά με τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία.

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ψηφίστηκε τελικά τροπολογία του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι σε περίπτωση που οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται από τους τελικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ των οικείων κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, τότε μπορεί να προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης που είναι ενταγμένοι στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης Α’ του ΑΣΕΠ του κλάδου ΠΕ87.02-Νοσηλευτικής υπό την προϋπόθεση ότι κατέχουν: α) πτυχίο ένταξης στον κλάδο ΠΕ25, β) σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος και γ) ταυτότητα μέλους του οικείου συλλόγου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέφτει το ταβάνι από την υγρασία στο 20ό Νηπιαγωγείο Αθήνας
Η Ενωση Γονέων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας ζητά γενναία χρηματοδότηση και σχεδιασμό των εργασιών αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων με προτεραιότητα την ασφάλεια και τις ανάγκες μαθητών και...
Πέφτει το ταβάνι από την υγρασία στο 20ό Νηπιαγωγείο Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη του ΣΕΚ, της ΚΕΕΡΦΑ και μαθητές
Επίθεση δέχθηκαν μέλη του ΣΕΚ Αμαρουσίου, της ΚΕΕΡΦΑ και της μαθητικής ομάδας Anticapitalista έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου την ώρα που μοίραζαν φυλλάδια για την αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη της Χρυσής...
Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη του ΣΕΚ, της ΚΕΕΡΦΑ και μαθητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα «κενά» καταπίνουν τα σχολεία
Οι ανακοινώσεις εκπαιδευτικών, οι επιστολές γονέων και μαθητών αλλά και οι ερωτήσεις και οι κοινοβουλευτικές αναφορές εκθέτουν την πραγματικότητα για τις ελλείψεις στα σχολεία.
Τα «κενά» καταπίνουν τα σχολεία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σαρωτικές συγχωνεύσεις στα σχολεία για να κρύψουν τα κενά
«Βροχή» οι καταγγελίες για τις συμπτύξεις σχολικών τμημάτων εν μέσω πανδημίας, με τις οποίες το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να μειώσει πλασματικά τις ανάγκες για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού
Σαρωτικές συγχωνεύσεις στα σχολεία για να κρύψουν τα κενά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η αδιαφορία παραλίγο να φέρει τραυματισμούς μαθητών στο Μαρκόπουλο
Τα χρόνια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία και η αδιαφορία των αρμοδίων οδήγησε σε παρ' ολίγο τραυματισμό μικρών μαθητών σε δημοτικό σχολείο της περιοχής του Μαρκόπουλου.
Η αδιαφορία παραλίγο να φέρει τραυματισμούς μαθητών στο Μαρκόπουλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Με μόνο 264 καθαρίστριες για 400 σχολεία δεν επιτρέπεται να ανοίξουν τα σχολεία στην Αθήνα»
Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος, κάνει ξεκάθαρο ότι το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη καθαριστριών δεν επαρκεί για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.
«Με μόνο 264 καθαρίστριες για 400 σχολεία δεν επιτρέπεται να ανοίξουν τα σχολεία στην Αθήνα»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας