• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.2°C / 7.4°C
  1 BF
  82%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.0°C / 6.0°C
  4 BF
  55%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.0°C / 10.5°C
  2 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 0.9°C / 3.3°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 1.9°C / 3.5°C
  1 BF
  87%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 0.7°C / 3.2°C
  1 BF
  79%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -2°C -1.6°C / -1.0°C
  1 BF
  74%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 5.2°C / 5.2°C
  1 BF
  89%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 8.8°C
  2 BF
  81%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.9°C
  1 BF
  81%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.4°C / 7.8°C
  1 BF
  62%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 4.6°C / 4.6°C
  2 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  12°C 11.7°C / 11.7°C
  5 BF
  75%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 0.5°C / 6.6°C
  0 BF
  75%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  5 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 4.4°C / 7.7°C
  1 BF
  78%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  1 BF
  84%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.4°C / 4.7°C
  2 BF
  78%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.8°C / 0.8°C
  2 BF
  76%

Η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Γεωργία Βαλατσού

MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Μπούλινγκ» σε υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών

 • A-
 • A+
Καταγγελίες εργαζομένων για τη συμπεριφορά και τον τρόπο διοίκησης της υπηρεσιακής γραμματέως Γεωργίας Βαλατσού. ● Ζητούν παρέμβαση του Μάκη Βορίδη.

Μπούλινγκ. Απαγόρευση λήψης αδειών. Εντολές υπονόμευσης του συλλογικού έργου. Κατάσταση «αφόρητης πίεσης που προσιδιάζει σε λογική στρατιωτικής μονάδας σε πόλεμο και όχι σε ορθολογικά λειτουργούσα δημόσια υπηρεσία». «Η συνεχής επίκληση λόγων επείγοντος, ακόμα και η προτροπή για υπογραφή-προώθηση ενεργειών αμφισβητούμενης νομιμότητας συνιστούν ιδιαίτερα συχνά φαινόμενα».

Αυτά –μεταξύ άλλων– καταγγέλλουν υπάλληλοι της Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών που είναι αρμόδια για θέματα προμηθειών και υποδομών, οι οποίοι, «έχοντας πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής», απευθύνθηκαν στο συνδικαλιστικό τους όργανο με ενυπόγραφη αναφορά-καταγγελία, κοινοποιούμενη στον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη.

Με την καταγγελία τους οι εργαζόμενοι στρέφονται κατά της υπηρεσιακής γραμματέως του υπουργείου Εσωτερικών, Γεωργίας Βαλατσού. Καταγγέλλουν την προϊσταμένη τους ότι διοικεί με τρόπο που «χαρακτηρίζεται από παραβίαση βασικών κανόνων ορθής λειτουργίας, από υπερβολή ως προς τις απαιτήσεις απόδοσης και από σκαιότητα ως προς την εκφορά του λόγου».

Πέραν των προαναφερθέντων, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δέχονται πίεση για επίτευξη ευκαιριακών στόχων, «ανεξαρτήτως της θέσης και του ρόλου του καθενός», ευθείες προτροπές «για υπέρβαση ιεραρχικής θέσης και για ιεραρχική υποκατάσταση των υφιστάμενων» υπαλλήλων, ενώ στα φαινόμενα αυτά «προστίθεται η απαγόρευση λήψης κανονικών αδειών, η απαγόρευση τηλεργασίας μόνο για συγκεκριμένους υπαλλήλους της Διεύθυνσης, η κατά μόνας προσέγγιση υπαλλήλων με εντολή υπονόμευσης του έργου της Διεύθυνσης και πλείστες άλλες συμπεριφορές», τις οποίες οι υπάλληλοι δηλώνουν πρόθυμοι να αναλύσουν στον υπουργό Εσωτερικών, εάν κληθούν.

Τα παραπάνω, «σε συνδυασμό με ευθεία υποτίμηση της προσωπικότητας των εργαζομένων και τη συνεχή επίκληση αποκλειστικά και μόνο της ανώτερης ιεραρχικής θέσης», έχουν συνέπειες στο ηθικό των υπαλλήλων και στη διάθεσή τους για εργασία και «αποτυπώνονται στην άτακτη φυγή» εργαζομένων από τη Διεύθυνση: θέλοντας να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον, οι υπάλληλοι αποχωρούν με αποσπάσεις ή μέσω του συστήματος κινητικότητας προς άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη Διεύθυνση σήμερα «να μετρά μόλις 3 υπαλλήλους στο ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα Προμηθειών, από τους 10 έμπειρους υπαλλήλους που προϋπήρχαν», σύμφωνα πάντα με την έγγραφη καταγγελία. Οταν η Διεύθυνση ήταν επαρκώς στελεχωμένη, «έβγαλε εις πέρας, χωρίς κανένα ζήτημα, τις πολύ απαιτητικές χρονικά προμήθειες των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019, δαπάνης περί τα 35.000.000 ευρώ», επισημαίνουν οι υπάλληλοι.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον κ. Βορίδη να αναλάβει πρωτοβουλίες «για τις συμπεριφορές και τις παραλείψεις της υπηρεσιακής γραμματέως, όσο και για τη στελέχωση της Διεύθυνσης», εφόσον η γραμματέας «αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», από τη Δευτέρα –οπότε και εστάλη το έγγραφο της καταγγελίας– δεν έχει υπάρξει αντίδραση από πλευράς κ. Βορίδη, τον οποίο θέλει να συναντήσει και ο Σύλλογος των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών για το ίδιο ζήτημα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλλάζουν τα κριτήρια της κινητικότητας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία
Με εκπρόθεσμη διάταξη το υπουργείο Εσωτερικών ανέτρεψε την τελευταία στιγμή ένα βασικό κριτήριο συμμετοχής δημοτικών υπαλλήλων στο ενιαίο σύστημα μετατάξεων.
Αλλάζουν τα κριτήρια της κινητικότητας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι «περισσευούμενοι» του Μάκη Βορίδη
Με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης υποστήριξε ότι η μείωση κατά 42% στον δημόσιο τομέα δεν έχει προκαλέσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στη λειτουργία του κράτους.
Οι «περισσευούμενοι» του Μάκη Βορίδη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξετάζει «μπόνους παραγωγικότητας» στο Δημόσιο ο Μ. Βορίδης
Πρόκειται για μία σκέψη που στο παρελθόν έχει συνδεθεί άμεσα με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τη μείωση μισθών, όμως σήμερα το υπουργείο απορρίπτει το ενδεχόμενο μειώσεων.
Εξετάζει «μπόνους παραγωγικότητας» στο Δημόσιο ο Μ. Βορίδης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κόλπα με την απόφαση του ΣτΕ από τον Βορίδη
Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ο υπουργός Εσωτερικών προικίζει και πάλι με κρίσιμες αρμοδιότητες τις οικονομικές επιτροπές των δήμων παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους...
Κόλπα με την απόφαση του ΣτΕ από τον Βορίδη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιμένει αντισυνταγματικά ο Βορίδης
Ο υπουργός Εσωτερικών επιχειρεί να παρακάμψει την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με τροπολογία που επαναφέρει μεν στα δημοτικά συμβούλια τις αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στις Οικονομικές Επιτροπές και...
Επιμένει αντισυνταγματικά ο Βορίδης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαγωνισμός με αγνώστους «Χ»
Οι προς κάλυψη θέσεις είναι προς το παρόν το μόνο απτό δεδομένο που έχουν διαθέσιμο οι προσοντούχοι υποψήφιοι που καλούνται να υποβάλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους μεταξύ 2 και 20 Δεκεμβρίου.
Διαγωνισμός με αγνώστους «Χ»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας