• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.1°C / 26.2°C
  1 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.6°C / 26.9°C
  2 BF
  56%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.0°C / 25.5°C
  2 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 22.4°C
  0 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 22.9°C
  2 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.4°C / 20.4°C
  1 BF
  49%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  1 BF
  75%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 22.7°C
  2 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  0 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 24.8°C
  4 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  2 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  3 BF
  69%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  0 BF
  54%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 20.5°C / 26.6°C
  1 BF
  51%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.8°C / 25.4°C
  0 BF
  63%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 24.4°C
  1 BF
  87%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.7°C / 23.6°C
  1 BF
  70%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  2 BF
  67%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ξεπαρκάρουν» 600 ιδιοκτήτες Ι.Χ.

 • A-
 • A+
Νέος διαχειριστής «διώχνει» μακροχρόνιους πελάτες του πάρκινγκ του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης παρότι είχαν ετήσια συμβόλαια.

Στον «αέρα» περίπου 600 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν ετήσια συμβόλαια στο πάρκινγκ του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης, λόγω ανάθεσης σε καινούργιο διαχειριστή. Πολλοί εξ αυτών έχουν προπληρώσει τα χρήματα (μέχρι και 1.000 ευρώ) στην απερχόμενη εταιρεία και διαμαρτύρονται γιατί ο δήμος «έκανε ανάθεση σε νέο διαχειριστή χωρίς να μας λάβει υπόψη του στη συμφωνία που συνήψε»!

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν εκατοντάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που είναι μακροχρόνιοι πελάτες του πάρκινγκ βρήκαν ειδοποιητήρια στα παρμπρίζ των οχημάτων τους να τα απομακρύνουν «το αργότερο ώς τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί».

Καθώς αιφνιδιάστηκαν, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να τηλεφωνούν στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι γιατί ξαφνικά χάνουν τον χώρο στάθμευσης αλλά και τα χρήματά τους δίχως καμιά προειδοποίηση. Αρκετοί θεωρούν ότι ο δήμος «έχει ευθύνη δεδομένου ότι είναι ιδιοκτήτης του πάρκινγκ και στους όρους της σύμβασης με τη νέα εταιρεία που το νοίκιασε θα έπρεπε να έχει προβλέψει το πρόβλημα… Είμαστε κι εμείς πολίτες της Θεσσαλονίκης», ανέφεραν.

Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι θιγόμενοι πελάτες του πάρκινγκ δεν βρήκαν άκρη από τα τηλεφωνήματα στις υπηρεσίες του δήμου που τους παρέπεμπαν στην απερχόμενη εταιρεία… Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η συμβατική διάρκεια παραχώρησης του σταθμού σε ιδιωτική επιχείρηση εκμετάλλευσης έχει προ καιρού λήξει.

Με βάση τους όρους της σύμβασης και των σχετικών παραρτημάτων αυτής, η ιδιωτική επιχείρηση -με μόνη την παρέλευση του συμβατικού χρόνου- είχε την υποχρέωση της άμεσης και απρόσκοπτης παράδοσης του σταθμού στον Δήμο Θεσσαλονίκης, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλ. 2313 317.930 (από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ)».

Γεγονός είναι ότι η διαδικασία παράδοσης από την απερχόμενη εταιρεία στον δήμο, προκειμένου να το παραδώσει σε νέο διαχειριστή, δεν έγινε τελικά την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαδικασίες διοικητικής αποβολής. Εν τω μεταξύ, η λειτουργία του σταθμού συνεχίζεται, αλλά και ο εκπρόσωπος του παλαιού διαχειριστή επιρρίπτει ευθύνες στον δήμο: «Ο δήμος ποτέ δεν μας προειδοποίησε να μην κάνουμε μακροχρόνιες συμβάσεις. Εξάλλου, ό,τι χρήματα έχουν εισπραχθεί απ’ αυτές, το 20% το έχει πάρει ο δήμος βάσει της σύμβασης παραχώρησης», διατείνεται.

Το υπόγειο παρκινγκ του δημαρχείου εκμεταλλευόταν για μία δεκαετία (ώς τον Αύγουστο του 2020) η κατασκευαστική εταιρεία ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ, συμφερόντων Αλεξόπουλου. Η εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός και πρόκειται να το αναλάβει είναι η PARKING ΟΤΤΟ Ε.Ε. στην οποία συμμετέχει κατά το πλειοψηφικό πακέτο ο επίσης πολύ γνωστός επιχειρηματίας από τον χώρο της ένδυσης στη Θεσσαλονίκη, Ν. Χιονίδης (και υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Α' Θεσσαλονίκης).

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κάτι της έλειπε της... καινοτομίας
Χωρίς πιστοποιητικά του ΕΟΦ ο θάλαμος απολύμανσης, ανέπαφης θερμομέτρησης και αποστείρωσης που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του δημαρχείου.
Κάτι της έλειπε της... καινοτομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταργώντας την απλή αναλογική
Πυρά εκτοξεύουν οι ηττημένοι κατά του δημάρχου Κ. Ζέρβα τόσο για τις «απορροφήσεις» δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις των Ταχιάου - Ορφανού όσο και για τις αλλαγές της νέας κυβέρνησης στον «Κλεισθένη».
Καταργώντας την απλή αναλογική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μάθημα σε ασυνείδητους οδηγούς για τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ
Πεντάλεπτο μάθημα στους ασυνείδητους οδηγούς που αδιαφορούν παντελώς καταλαμβάνοντας θέσεις παρκαρίσματος για ΑμεΑ δόθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη με το...
Μάθημα σε ασυνείδητους οδηγούς για τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Γκέλα» Μπουτάρη για 200 θέσεις πάρκινγκ
Μόνο εύκολοι δεν θα είναι οι τελευταίοι οκτώ μήνες διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον Γιάννη Μπουτάρη. Το απέδειξε περίτρανα η χθεσινή «γκέλα» στο δημοτικό συμβούλιο καθώς η εισήγηση για...
«Γκέλα» Μπουτάρη για 200 θέσεις πάρκινγκ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη βοήθεια της τεχνολογίας κατέφυγε ο ΟΑΣΘ
Ψηφιακές κάμερες και τη συνδρομή της τροχαίας επιστρατεύει ο ΟΑΣΘ προκειμένου να απελευθερώσει τις λεωφορειολωρίδες από τα αυτοκίνητα. Είδαν κι αποείδαν ότι το αίτημα του Οργανισμού για συνδρομή του δήμου...
Στη βοήθεια της τεχνολογίας κατέφυγε ο ΟΑΣΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Εξωση» στα Ι.Χ. των κατοίκων από επιχειρήσεις πάρκινγκ
Αν μέχρι τώρα είχαμε, σποραδικές είναι αλήθεια, διαμαρτυρίες για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής στάθμευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, να που στα γραφεία της «Εφ.Συν.» έφτασαν έντονα αιτήματα για… εφαρμογή του σε...
«Εξωση» στα Ι.Χ. των κατοίκων από επιχειρήσεις πάρκινγκ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας