• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.1°C / 26.2°C
  1 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.6°C / 26.9°C
  2 BF
  56%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.0°C / 25.5°C
  2 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 22.4°C
  0 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 22.9°C
  2 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.4°C / 20.4°C
  1 BF
  49%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  1 BF
  75%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 22.7°C
  2 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  0 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 24.8°C
  4 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  2 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.0°C / 25.0°C
  3 BF
  67%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  0 BF
  54%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 20.5°C / 26.6°C
  1 BF
  51%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.8°C / 25.4°C
  0 BF
  63%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 24.4°C
  1 BF
  87%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.7°C / 23.6°C
  1 BF
  70%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  2 BF
  67%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Δώρο» Πατούλη στην ΚΑΕ ΑΕΚ

 • A-
 • A+
Ενώ η ανακαίνιση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Ανω Λιοσίων εμπίπτει στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η ομάδα με το μνημόνιο συνεργασίας και το ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως με το ΣΕΦ, η περιφερειακή αρχή αποφάσισε παρανόμως και αγνοώντας τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας να χρηματοδοτήσει τις εργασίες, κόστους περίπου 900.000 ευρώ.

Δώρο δαπανηρό, παράνομο και βεβαίως σκανδαλώδες αποφάσισε να παράσχει η περιφερειακή διοίκηση του Γ. Πατούλη στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Προσπερνώντας με ανεπανάληπτη ευκολία όχι μόνο τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης αλλά και τις προειδοποιήσεις της ίδιας της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, η περιφερειακή αρχή αποφάσισε να χρηματοδοτήσει εργασίες κόστους περίπου 900.000 ευρώ για την ανακαίνιση και την επισκευή του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Ανω Λιοσίων, απαλλάσσοντας την καλαθοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία από αντίστοιχες υποχρεώσεις που απορρέουν από τη μίσθωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Την περασμένη Τρίτη, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η περιφερειακή αρχή εισηγήθηκε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) «Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ)» -στο οποίο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει παραχωρήσει το Γυμναστήριο των Λιοσίων που εκμισθώνεται στην ΚΑΕ ΑΕΚ- με την οποία η Περιφέρεια αναλαμβάνει με δικούς της πόρους ένα σύνολο εργασιών, όπως τη στεγανοποίηση της οροφής, την εγκατάσταση ξύλινου παρκέ προδιαγραφών FIBA, την εγκατάσταση συστήματος εισιτηρίων (ticketing), ηλεκτρονικών πινάκων, αποδυτηρίων κ.λπ. Με λίγα λόγια, η Περιφέρεια Αττικής αναβαθμίζει πλήρως το κλειστό γυμναστήριο.

«Προτείνεται μη νόμιμα»

Ωστόσο, οι παραπάνω εργασίες εμπίπτουν στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η ΚΑΕ ΑΕΚ με το μνημόνιο συνεργασίας και το ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 με το ΣΕΦ. Επομένως η προγραμματική σύμβαση που εισηγήθηκε η περιφερειακή αρχή «προτείνεται μη νόμιμα», τονίζει σε γνωμοδότησή της η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, εξηγώντας ότι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του Γυμναστηρίου αποτελούν «υποχρέωση της μισθώτριας (σ.σ. της ΚΑΕ ΑΕΚ), όπως ρητώς ορίζεται στο άρθρο 56 παρ. 12 του ν. 2725/2009, αποτελώντας νόμιμο όρο και προϋπόθεση για την εκμίσθωση σε αυτήν χωρίς διαγωνισμό της ανωτέρω αθλητικής εγκατάστασης».

Και η Περιφέρεια προσφέρεται να δαπανήσει 899.248 ευρώ από τα ταμεία της χωρίς να «προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου είτε αδυναμία του ΣΕΦ είτε της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει η σχετική υποδομή, να χρηματοδοτήσουν τις σχετικές εργασίες», κλείνει τη γνωμοδότησή της η Νομική Υπηρεσία.

Σε γνώση των παραπάνω, η περιφερειακή αρχή Γ. Πατούλη επέμεινε στην εισήγηση (και υπερψήφιση) της προγραμματικής σύμβασης, ισχυριζόμενη ότι η γνωμοδότηση της Νομικής της Υπηρεσίας δεν την εμποδίζει σε τίποτα «δεδομένου και ότι έπεται υποχρεωτικός προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η απόφαση του οποίου είναι η μόνη νομικώς δεσμευτική για την Περιφέρεια Αττικής», όπως αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Σύμφωνα με τους αντιπολιτευόμενους περιφερειακούς συμβούλους (παράταξη Σγουρού) Δ. Κατσικάρη και Αννα Μεθυμάκη, η περιφερειακή αρχή Πατούλη επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της για τη μη νόμιμη προγραμματική σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, «το οποίο όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε και όχι να το βλέπουμε με ασέβεια ως “πλυντήριο” για εξόφθαλμα μη νόμιμες πολιτικές της διοίκησης και συνακόλουθες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής», αναφέρουν σε δήλωσή τους.

Σκληρή κριτική για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής άσκησε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής σχολιάζοντας: «Το γεγονός ότι το θέμα εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνει αυτό που ψιθυρίζεται, ότι η Περιφερειακή Αρχή “έχει άκρες στο Ελεγκτικό Συνέδριο” και θα το περάσει…».

Πρόκειται για τη δεύτερη εξυπηρέτηση της περιφερειακής αρχής Αττικής προς την καλαθοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με πρόεδρο τον Μ. Αγγελόπουλο –στενό συνεργάτη του Δ. Μελισσανίδη– στη διάρκεια του τελευταίου έτους. Η πρώτη ήταν η δαπάνη ύψους 220.000 ευρώ που ενέκρινε η περιφερειακή αρχή σε διά περιφοράς συνεδρίαση (η ψηφοφορία έγινε μέσω e-mail) του περιφερειακού συμβουλίου τον περασμένο Σεπτέμβρη για τη διοργάνωση του Final 8 της FIBA (βλ. efsyn.gr 18/9/2020: «Εξυπηρετήσεις διά της πλαγίας οδού από τον Πατούλη»). Την πρώτη φορά που εισήχθη το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Εν τέλει, υπερψηφίστηκε δέκα ημέρες μετά στο διά περιφοράς συμβούλιο που ακολούθησε, με την παράταξη του Θ. Τζήμερου και της «Ελληνικής Αυγής» (επικεφαλής της οποίας ήταν ακόμη τότε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλ. Παναγιώταρος) να αλλάζουν στάση και να υπερψηφίζουν την εισήγηση της περιφερειακής αρχής Πατούλη.

Στις τότε συνεδριάσεις αντιπολιτευόμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν καταγγείλει την Περιφέρεια Αττικής ότι εισηγήθηκε τη δαπάνη θέλοντας να εξυπηρετήσει σχετικό αίτημα του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη. Τις εργασίες ανακαίνισης του Γυμναστηρίου Ανω Λιοσίων εμφανίζεται στα έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής να τις έχει ζητήσει η διοίκηση του ΣΕΦ, στο οποίο προεδρεύει η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πολιτεύτρια της Ν.Δ. στη Β’ Πειραιά, πρόσωπο συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό.

Οι εργασίες για το Γυμναστήριο εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή αποκλειστικά με ψήφους της παράταξης Πατούλη (η οποία στο πλαίσιο των γνωστών κυβερνητικών διατάξεων κατέχει πλασματική πλειοψηφία στο συγκεκριμένο όργανο). Απείχε η «Δύναμη Ζωής» και καταψήφισαν η παράταξη του Γ. Σγουρού και η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Γρ. Κωνσταντέλλος απαντά στα parapolitika.gr για τον πόλεμο λάσπης
Ο κ. Κωνσταντέλλος επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.
Ο Γρ. Κωνσταντέλλος απαντά στα parapolitika.gr για τον πόλεμο λάσπης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ντρίμπλα με τα δημοτικά τέλη στο γήπεδο της ΑΕΚ
Ο δήμαρχος Γ. Βούρος πρότεινε «μόνο για το έτος 2022» επιβολή δημοτικών τελών για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικής εκμετάλλευσης που χρησιμοποιούν ταμειακή μηχανή και στεγάζονται στο νέο...
Ντρίμπλα με τα δημοτικά τέλη στο γήπεδο της ΑΕΚ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περιφερειάρχης, «καναλάρχης», τώρα και… «ραδιοφωνάρχης»
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε δαπάνη ύψους 145.230 ευρώ για τη σύναψη σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας τριετούς διάρκειας μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Νέου Ηρακλείου και του δημοτικού...
Περιφερειάρχης, «καναλάρχης», τώρα και… «ραδιοφωνάρχης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Και με την ανακύκλωση και με την καύση σύμμεικτων!
Επικοινωνιακή καταιγίδα για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, έως και την... επίλυση των αδιεξόδων σχετικά με τη χωροθέτηση των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων ξεκινάει ο περιφερειάρχης Αττικής.
Και με την ανακύκλωση και με την καύση σύμμεικτων!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Από τον κάδο κατευθείαν στα καμίνια τα σκουπίδια της Αττικής
Εγκρίθηκε άρον άρον η καύση ανεπεξέργαστων απορριμμάτων ως «απάντηση» στην ταφή για άγνωστο «μεταβατικό» χρονικό διάστημα από την Εκτελεστική Επιτροπή του αρμόδιου φορέα.
Από τον κάδο κατευθείαν στα καμίνια τα σκουπίδια της Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πεσκέσι αμνοερίφια... στον Πατούλη από εταιρείες στις οποίες ανέθεσε απευθείας έργα
Για χορηγία αμνοεριφίων από εργολαβικές εταιρείες, για τις οποίες είχε εγκρίνει απευθείας αναθέσεις κόστους έως 6,5 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο η η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής...
Πεσκέσι αμνοερίφια... στον Πατούλη από εταιρείες στις οποίες ανέθεσε απευθείας έργα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας