• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 15.1°C / 19.2°C
  2 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.2°C / 19.1°C
  3 BF
  45%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.9°C / 17.7°C
  1 BF
  47%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 13.6°C
  0 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  0 BF
  82%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.0°C / 16.5°C
  1 BF
  50%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.4°C / 12.9°C
  2 BF
  54%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  2 BF
  49%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.4°C / 17.8°C
  4 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.1°C / 15.1°C
  3 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.4°C
  5 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  0 BF
  94%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  1 BF
  49%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  17°C 11.5°C / 17.7°C
  1 BF
  50%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.2°C
  0 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.3°C / 19.0°C
  2 BF
  59%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.7°C / 17.7°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 12.7°C / 17.2°C
  2 BF
  83%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  0 BF
  49%

Η παράταξη της Ρ. Δούρου με το ψήφισμα καλούσε τη διοίκηση Πατούλη της Περιφέρειας Αττικής να διεκδικήσει από την κυβέρνηση 20 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία και 80 εκατ. ευρώ για εργασίες πρόληψης εντός των δασών

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απέρριψαν ψήφισμα της «Δύναμης Ζωής» για αντιπλημμυρικά και αναδασώσεις

 • A-
 • A+

Απέρριψε η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την πρωτοβουλία της παράταξης Δούρου («Δύναμη Ζωής») για έκδοση ψηφίσματος που διεκδικεί από την κυβέρνηση σειρά μέτρων για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η «Δύναμη Ζωής» κατέθεσε την πρότασή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης ζητώντας όχι μόνο μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία στα 270.000 στρέμματα που κάηκαν αλλά και για τη φυσική αναγέννηση των αναδασωτέων και πρώην δασωμένων περιοχών, την πλήρη και ταχύτατη αποκατάσταση και στήριξη όλων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν, καθώς και την αναδιοργάνωση της δασοπυρόσβεσης με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.

Παράλληλα, η «Δύναμη Ζωής» στηλίτευσε το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Ορη στις 20 και 22 Μαΐου, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκδώσει απόφαση κήρυξης αναδασωτέων των συγκεκριμένων περιοχών, απαιτώντας την άμεση έκδοσή της. «Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την έκδοση των αποφάσεων κήρυξης των αναδασωτέων περιοχών εντός ενός μηνός από το τέλος κάθε πυρκαγιάς», τονίζεται χαρακτηριστικά στην πρόταση ψηφίσματος.

Με την πρότασή της, η «Δύναμη Ζωής» καλεί τη διοίκηση του Γιώργου Πατούλη να διεκδικήσει από την πολιτικά ομογάλακτη κυβέρνηση «τη χρηματοδότηση σε πρώτη φάση 20 εκατ. €, για άμεση υλοποίηση εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας, ώστε να προστατευθούν οι πληγείσες περιοχές και οι περιοχές κατάντη αυτών», καθώς και «τη χρηματοδότηση, σε πρώτη φάση με 80 εκατ. ευρώ, εργασιών πρόληψης εντός των δασών με ευθύνη των Δασαρχείων».

Η «Δύναμη Ζωής» υπενθυμίζει στην πρότασή της ότι «η Περιφέρεια Αττικής, όπως και όλη η Αυτοδιοίκηση, δεν έχει καμία ευθύνη για την πυρόσβεση, έχει την αρμοδιότητα να συνδράμει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα» και χαρακτηρίζει «απαράδεκτη τη στοχοποίηση της πρώην περιφερειάρχη Αττικής για την εθνική τραγωδία στο Μάτι».

Θέτει επίσης το ζήτημα της «ριζικής αναμόρφωσης της Πολιτικής Προστασίας σε εθνικό επίπεδο», με διαβούλευση και συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και της αναδιοργάνωσης της δασοπυρόσβεσης με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, με βασικό τον ρόλο των Δασαρχείων, με επαρκή επίγειο, εναέριο και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής «θα συμβάλει στην προμήθεια εξοπλισμού, μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027, με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα των αρμόδιων υπηρεσιών».

Τέλος, η «Δύναμη Ζωής» ζητά στις αναδασωτέες και πρώην δασωμένες περιοχές να υπάρξει φυσική αναγέννηση, χωρίς ανεμογεννήτριες και βωξίτες, με προστασία τους από τη βόσκηση και σχεδιασμό για την αναπαραγωγή του ζωικού κεφαλαίου σε άλλες εκτάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιπλημμυρικά με... χορηγίες
Μέχρι στιγμής πάντως η μόνη χορηγία που έχει ανακοινωθεί επίσημα είναι εκείνη των 3 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ.
Αντιπλημμυρικά με... χορηγίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πλημμύρα» Πατούλη
Το υπ. Περιβάλλοντος κάλεσε την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τα αντιπλημμυρικά έργα στα Γεράνεια Ορη επικαλούμενο την τεχνογνωσία της, αν και εκτός των αρμοδιοτήτων της...
«Πλημμύρα» Πατούλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελίες για «μαφία» στις εξετάσεις οδήγησης
Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με πολλούς παραλήπτες του μηνύματος και έλαβε την απάντηση ότι οι καταγγελίες παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιληφθεί εκείνη, αφού προηγηθεί εισαγγελική έρευνα.
Καταγγελίες για «μαφία» στις εξετάσεις οδήγησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρόστιμο 300 ευρώ σε όποιον κυκλοφορεί σε δάση και πάρκα όταν είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Αφού η κυβέρνηση έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του πρασίνου, αποφάσισε τώρα να επιβάλλεται με ταχύρυθμες διαδικασίες πρόστιμο 300...
Πρόστιμο 300 ευρώ σε όποιον κυκλοφορεί σε δάση και πάρκα όταν είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γρίφος με τους δασωθέντες αγρούς
Προβληματισμό για τις επιπτώσεις στα δασικά οικοσυστήματα με τη διάταξη του νομοσχεδίου - σκούπα που επιτρέπει την εκχέρσωση 6,9 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων.
Γρίφος με τους δασωθέντες αγρούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανάκριβο μπάχαλο!
Ευθύνες για το χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία καταλογίζει η αντιπολίτευση στην περιφερειακή αρχή Γ. Πατούλη, που έδωσε 6 εκατ. ευρώ σε εργολάβους για δρόμους που... έκλεισαν.
Πανάκριβο μπάχαλο!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας