• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 16.7°C / 21.5°C
  3 BF
  63%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.5°C / 19.5°C
  1 BF
  79%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.2°C / 21.0°C
  3 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.9°C / 14.4°C
  1 BF
  90%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 15.7°C
  1 BF
  87%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.0°C / 17.6°C
  1 BF
  79%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 11.4°C / 14.0°C
  1 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 17.2°C / 17.2°C
  2 BF
  80%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 18.3°C
  2 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.2°C / 18.9°C
  3 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 19.9°C
  5 BF
  88%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.3°C / 17.3°C
  3 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 20.4°C / 20.4°C
  1 BF
  78%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 15.1°C
  0 BF
  94%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  19°C 13.5°C / 19.4°C
  0 BF
  67%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.8°C / 21.0°C
  2 BF
  87%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.5°C / 20.4°C
  2 BF
  66%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 18.8°C
  1 BF
  87%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.7°C / 18.3°C
  2 BF
  71%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 12.2°C / 12.2°C
  0 BF
  93%

Η παράταξη της Ρ. Δούρου με το ψήφισμα καλούσε τη διοίκηση Πατούλη της Περιφέρειας Αττικής να διεκδικήσει από την κυβέρνηση 20 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία και 80 εκατ. ευρώ για εργασίες πρόληψης εντός των δασών

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απέρριψαν ψήφισμα της «Δύναμης Ζωής» για αντιπλημμυρικά και αναδασώσεις

 • A-
 • A+

Απέρριψε η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την πρωτοβουλία της παράταξης Δούρου («Δύναμη Ζωής») για έκδοση ψηφίσματος που διεκδικεί από την κυβέρνηση σειρά μέτρων για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η «Δύναμη Ζωής» κατέθεσε την πρότασή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης ζητώντας όχι μόνο μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία στα 270.000 στρέμματα που κάηκαν αλλά και για τη φυσική αναγέννηση των αναδασωτέων και πρώην δασωμένων περιοχών, την πλήρη και ταχύτατη αποκατάσταση και στήριξη όλων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν, καθώς και την αναδιοργάνωση της δασοπυρόσβεσης με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.

Παράλληλα, η «Δύναμη Ζωής» στηλίτευσε το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Ορη στις 20 και 22 Μαΐου, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκδώσει απόφαση κήρυξης αναδασωτέων των συγκεκριμένων περιοχών, απαιτώντας την άμεση έκδοσή της. «Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την έκδοση των αποφάσεων κήρυξης των αναδασωτέων περιοχών εντός ενός μηνός από το τέλος κάθε πυρκαγιάς», τονίζεται χαρακτηριστικά στην πρόταση ψηφίσματος.

Με την πρότασή της, η «Δύναμη Ζωής» καλεί τη διοίκηση του Γιώργου Πατούλη να διεκδικήσει από την πολιτικά ομογάλακτη κυβέρνηση «τη χρηματοδότηση σε πρώτη φάση 20 εκατ. €, για άμεση υλοποίηση εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας, ώστε να προστατευθούν οι πληγείσες περιοχές και οι περιοχές κατάντη αυτών», καθώς και «τη χρηματοδότηση, σε πρώτη φάση με 80 εκατ. ευρώ, εργασιών πρόληψης εντός των δασών με ευθύνη των Δασαρχείων».

Η «Δύναμη Ζωής» υπενθυμίζει στην πρότασή της ότι «η Περιφέρεια Αττικής, όπως και όλη η Αυτοδιοίκηση, δεν έχει καμία ευθύνη για την πυρόσβεση, έχει την αρμοδιότητα να συνδράμει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα» και χαρακτηρίζει «απαράδεκτη τη στοχοποίηση της πρώην περιφερειάρχη Αττικής για την εθνική τραγωδία στο Μάτι».

Θέτει επίσης το ζήτημα της «ριζικής αναμόρφωσης της Πολιτικής Προστασίας σε εθνικό επίπεδο», με διαβούλευση και συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και της αναδιοργάνωσης της δασοπυρόσβεσης με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, με βασικό τον ρόλο των Δασαρχείων, με επαρκή επίγειο, εναέριο και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής «θα συμβάλει στην προμήθεια εξοπλισμού, μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027, με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα των αρμόδιων υπηρεσιών».

Τέλος, η «Δύναμη Ζωής» ζητά στις αναδασωτέες και πρώην δασωμένες περιοχές να υπάρξει φυσική αναγέννηση, χωρίς ανεμογεννήτριες και βωξίτες, με προστασία τους από τη βόσκηση και σχεδιασμό για την αναπαραγωγή του ζωικού κεφαλαίου σε άλλες εκτάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιπλημμυρικά με... χορηγίες
Μέχρι στιγμής πάντως η μόνη χορηγία που έχει ανακοινωθεί επίσημα είναι εκείνη των 3 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ.
Αντιπλημμυρικά με... χορηγίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πλημμύρα» Πατούλη
Το υπ. Περιβάλλοντος κάλεσε την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τα αντιπλημμυρικά έργα στα Γεράνεια Ορη επικαλούμενο την τεχνογνωσία της, αν και εκτός των αρμοδιοτήτων της...
«Πλημμύρα» Πατούλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δικαίωση των πλημμυροπαθών στο χωριό Κόμμα Φθιώτιδας
Δικαιωμένοι δηλώνουν οι πλημμυροπαθείς από το χωριό Κόμμα Φθιώτιδας, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Λαμίας επί της προσφυγής τους κατά του ελληνικού Δημοσίου και της παραχωρησιούχου του αυτοκινητόδρομου...
Δικαίωση των πλημμυροπαθών στο χωριό Κόμμα Φθιώτιδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προοδευτική σύγκλιση απέναντι στο «τραμπικό σύστημα Πατούλη»
Σύγκλιση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων σε ένα κοινό και ενωτικό ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την εκλογική νίκη από την πρώτη Κυριακή. Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε η χθεσινή...
Προοδευτική σύγκλιση απέναντι στο «τραμπικό σύστημα Πατούλη»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρόστιμο 640.000 ευρώ για τις πλημμύρες στη Φθιώτιδα
Πρόστιμα με σαφή αναφορά σε ποινικές και αστικές ευθύνες αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εις βάρος της Ειδικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών.
Πρόστιμο 640.000 ευρώ για τις πλημμύρες στη Φθιώτιδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δάση: τέλος στο τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου
Με μια απλή εγκύκλιο στο εξής, δεν θα πρέπει οι ιδιώτες να αποδεικνύουν εκείνοι τη δική τους κυριότητα αλλά θα αποσύρεται το Δημόσιο εάν δεν διαθέτει τίτλους.
Δάση: τέλος στο τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας