• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.7°C / 17.6°C
  3 BF
  88%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.4°C / 14.5°C
  2 BF
  87%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 17.0°C
  1 BF
  85%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 13.3°C
  0 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.6°C / 15.9°C
  4 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 15.0°C
  1 BF
  88%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.0°C / 11.4°C
  1 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  2 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 18.6°C
  1 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 17.9°C
  3 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.8°C
  5 BF
  81%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  3 BF
  81%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  3 BF
  88%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 13.5°C / 17.3°C
  1 BF
  80%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 19.3°C
  2 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 17.5°C
  3 BF
  71%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.3°C / 14.4°C
  0 BF
  90%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.5°C / 15.6°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 9.7°C
  1 BF
  88%

Ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος του Νέου Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Βόλος» Αχιλλέας Μπέος

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δωράκι στον εαυτό του από τον Αχιλλέα Μπέο

 • A-
 • A+
Ο δήμαρχος Βόλου παραχωρεί το Πανθεσσαλικό Στάδιο στην ομάδα όπου είναι πρόεδρος ο ίδιος, με μηνιαίο μίσθωμα μόλις 1.500 ευρώ ● Βολές από όλες τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μπέος κερνάει, Μπέος πίνει. Tην παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου με πολύ χαμηλό αντίτιμο για τον Δήμο αποφάσισε ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στην ποδοσφαιρική ομάδα όπου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο... ίδιος.

Στις 26 Ιουλίου, ύστερα από τηλεδιάσκεψη, το δημοτικό συμβούλιο, με τη θετική ψήφο των παρόντων μελών της παράταξης του δημάρχου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (11 αρνητικές ψήφοι) την παραχώρηση της χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «ΒΟΛΟΣ», έναντι μηνιαίου μισθώματος μόλις 1.500 ευρώ.

Η ομάδα του Βόλου αιτήθηκε στις 6 Ιουλίου τη μίσθωση με το συγκεκριμένο ποσό και ύστερα από 3 εβδομάδες ο δήμαρχος Βόλου συμφώνησε με τον εαυτό του και έκανε δεκτό το αίτημά του. Και όλα αυτά ενώ ο Αχιλλέας Μπέος, παρότι έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θέλει να αποχωρήσει από τα ποδοσφαιρικά κοινά, όπως έγινε γνωστό μετά τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ Βόλος, θα παραμείνει πρόεδρός της μέχρι και τον Ιούνιο του 2024.

Προκλητικό μίσθωμα

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου

Σημειώνεται πως το Πανθεσσαλικό Στάδιο, που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία Βόλου, παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ Α.Ε. µε την από 27-5-2021 σύμβαση παραχώρησης στον Δήμο Βόλου, με διάρκεια αορίστου χρόνου. Ενδεικτικό του χαμηλού μισθώματος αποτελεί το συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης ενός άλλου Σταδίου, του Αλκαζάρ, στη Λάρισα, το οποίο είναι και αρκετά παλαιότερο του Πανθεσσαλικού.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μαγνησία», η ΑΕΛ στη Λάρισα πληρώνει πάνω από τα τριπλά για το μίσθωμα του Αλκαζάρ, καθώς για κάθε αγωνιστική περίοδο το ποσό ορίζεται στις 50.000 ευρώ, για το οποίο «συνομολογείται ότι αντιστοιχεί κατά προσέγγιση στο νόμιμο ποσοστό 15% των συνολικών ακαθάριστων εισπράξεων από εισιτήρια και διαφημίσεις για κάθε αγωνιστική περίοδο».

«Είναι ηθικά μεμπτό, καθώς δεν μπορεί ο δήμαρχος να συνυπογράφει και ως πρόεδρος με δύο υπογραφές Μπέου. Στο προσύμφωνο είδαμε τον δήμαρχο Βόλου και ένα κενό στην πλευρά της ΠΑΕ», σχολίασε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Βόλος - Εξυπνη Πόλη», Θεολόγος Διαμαντένιας, θεωρώντας υποτιμητικό και εξευτελιστικό το τίμημα των 1.500 ευρώ, για μία ΠΑΕ με χρηματοδότηση εκατομμυρίων.

Εν τω μεταξύ, άγρια κόντρα για το θέμα του σταδίου ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου και της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, η οποία έκανε αναφορά «στον νόμο που διέπει τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από διάφορους “κρατικοδίαιτους” επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν και τη λαϊκή περιουσία να τη μετατρέπουν σε “μαγαζάκι” τους για τις επιχειρηματικές ορέξεις τους. «Ακόμη, λοιπόν, και αυτό το ιδιαίτερα ευνοϊκό νομικό πλαίσιο αρνείται να τηρήσει ο δήμαρχος Βόλου και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βόλος, και να αποδώσει ως ενοίκιο για τη χρήση του σταδίου το 15% των εισπράξεων από την εκκαθάριση των εισιτηρίων, τις διαφημίσεις και όποια άλλα αντικείμενα εκμεταλλεύεται εντός σταδίου π.χ. κυλικεία, καφέ κτλ.», ανέφερε η Λαϊκή Συσπείρωση. Ακολούθησε απάντηση του δημάρχου μέσω της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, με ειρωνείες, ύβρεις και χυδαιότητες κατά του ΚΚΕ, αναφέροντας παράλληλα ότι στην προηγούμενη μίσθωση που είχε γίνει με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου το αντίστοιχο μίσθωμα ήταν 2.000 ευρώ μηνιαίως, προσθέτοντας πως τώρα τη συντήρηση θα την αναλάβει η ΠΑΕ, καλύπτοντας μια δαπάνη 4.000-4.500 ευρώ μηνιαίως.

«Δωρεάν για όλους»

«Ο δήμαρχος πιάστηκε “με τη γίδα στην πλάτη”», απάντησε η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηλιτεύει τη «χυδαία, υβριστική και αντικομμουνιστική ανακοίνωση», ρωτά «γιατί είναι υποχρεωμένος ο βολιώτικος λαός να πληρώνει για λογαριασμό της ΠΑΕ απ’ την τσέπη του», ζητώντας παράλληλα από τους Βολιώτες «να παλέψουν ώστε το Πανθεσσαλικό Στάδιο και κάθε αθλητική εγκατάσταση να είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους τους αθλούμενους και τα αθλητικά σωματεία».

Σε δηλώσεις του (Ράδιο Ενα), ο Ιάσων Αποστολάκης (επικεφαλής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο») επισήμανε πως, με τη σύμβαση, δίνεται η δυνατότητα στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος να υπομισθώνει ή να παραχωρεί σε τρίτους μέρος των εγκαταστάσεων που μισθώνει, όπως για παράδειγμα για τη διενέργεια μιας συναυλίας με έσοδα χιλιάδων ευρώ. Κατά τον ίδιο, η ΕΤΑΔ «ήθελε να ξεφορτωθεί το Πανθεσσαλικό και ο Δήμος Βόλου μπορεί να μην έχει τα χρήματα να το συντηρήσει». Ειδικά για την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, πρόσθεσε, ο κόσμος δεν ξέρει καν τους μετόχους μιας ομάδας που θα εκμεταλλεύεται πάμφθηνα μια δημοτική περιουσία για να «αυγατίζει πολλαπλάσια τα έσοδα που θα έχει από τη Super League».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο νοσοκομείο με συμπτώματα... φυγοδικίας ο Αχ. Μπέος
Αντί για το δικαστήριο όπου εκδικαζόταν μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του δημοσιογράφου Γ. Καρεκλίδη, ο υπόδικος σε αργία δήμαρχος Βόλου βρέθηκε στα επείγοντα για μαγνητική τομογραφία....
Στο νοσοκομείο με συμπτώματα... φυγοδικίας ο Αχ. Μπέος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Μπέος, η ασυλία και οι «προγραφές» δημοσιογράφων
Συνεχίζεται το καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας για τον αιρετό αλλά τελούντα σε αργία δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, καθώς τις τελευταίες μέρες κλιμακώνεται η βιομηχανία μηνύσεων και συλλήψεων δημοσιογράφων ενώ ο ίδιος...
Ο Μπέος, η ασυλία και οι «προγραφές» δημοσιογράφων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ε, ρε, γλέντια στο Γηροκομείο
Μια συναύλια του Αντώνη Ρέμου στον Βόλο, με διαμεσολάβηση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, που υποτίθεται πως έγινε για την ενίσχυση του κοινωφελούς ιδρύματος της πόλης το 2014, αφήνει πίσω της «τρύπα» πολλών...
Ε, ρε, γλέντια στο Γηροκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στήνει πολιτοφυλακή ο Μπέος
Με ύφος χιλίων... χρυσαυγιτών ο υπόδικος δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, παρακίνησε χθες ανοιχτά σε πράξεις βίας καθώς σε συνέντευξή του προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης κατά διαδηλωτών με τη...
Στήνει πολιτοφυλακή ο Μπέος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα αδήλωτα εκατομμύρια του κ. Μπέου
«Ξαναχτύπησε» χθες ο Αχιλλέας Μπέος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δελημήτρου, με την οποία ζητά να ελεγχθεί ο δήμαρχος Βόλου για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή 1 εκατ. ευρώ. Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε...
Τα αδήλωτα εκατομμύρια του κ. Μπέου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο χυδαίος «πολιτισμός» του Αχιλλέα Μπέου
Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε με γραπτή ανακοίνωση σε δεκάδες καλλιτέχνες και πανεπιστημιακούς, μετά τη θέση που πήραν για το νερό των Σταγιατών και για την καύση απορριμμάτων.
Ο χυδαίος «πολιτισμός» του Αχιλλέα Μπέου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας