• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.6°C / 26.8°C
  2 BF
  52%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.6°C / 22.1°C
  1 BF
  82%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.0°C / 23.3°C
  1 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.0°C / 21.5°C
  2 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.4°C / 17.2°C
  2 BF
  72%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.6°C / 22.9°C
  1 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 26.6°C
  3 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 16.9°C / 23.9°C
  2 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.8°C / 26.8°C
  2 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  27°C 20.6°C / 26.8°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  92%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 18.5°C
  0 BF
  82%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.5°C / 21.2°C
  2 BF
  51%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 18.8°C / 24.9°C
  1 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.8°C / 27.1°C
  0 BF
  62%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.3°C / 21.0°C
  2 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.7°C / 22.2°C
  1 BF
  97%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  1 BF
  85%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιστολή Μηταράκη για το οικόπεδο στη Χίο και απάντηση της «Εφ.Συν.»

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στην «Εφ.Συν.» ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης για το δημοσίευμα «Πολυδάπανη μεταφορά στη Χίο για την προστασία οικοπέδων του Μηταράκη» (19.7.21).

Ακολουθούν η επιστολή και η απάντηση του συντάκτη μας, Γιώργου Παγούδη.


Κύριε Διευθυντά,

Είμαι αναγκασμένος να σας στείλω αυτήν την επιστολή για να διαμαρτυρηθώ για την ψευδή και προσβλητική αναφορά της εφημερίδας σας στο πρόσωπό μου με τίτλο «Πολυδάπανη μεταφορά στη Χίο για την προστασία οικοπέδων του Μηταράκη». Ο συντάκτης σας κ. Γιώργος Παγούδης, στο φύλλο (19/07) της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρει συγκεκριμένα ότι «κρύβεται η πρόθεση προστασίας των συμφερόντων του υπουργού που πρόσφατα αγόρασε οικόπεδο στην παραλιακή ζώνη του χωριού».

Τα όσα αναφέρονται στο σχετικό άρθρο στο πρόσωπό μου είναι απολύτως ανακριβή και αναληθή. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο «τοπικός σύμβουλος της περιοχής» που είπε αυτά που γράψατε. Διότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε κάποιο ακίνητο στην περιοχή του Καταρράκτη που να επηρεάζεται από το προτεινόμενο έργο. Εργο που θα αναβαθμίσει τελικά την περιοχή.

Θεωρώ, για την ακρίβεια του ρεπορτάζ και την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών σας, θα μπορούσε ο κ. Παγούδης να μπει στον κόπο να με ρωτήσει σχετικά. Εχω αποδείξει πως δεν ενοχλούμαι από την κριτική και σέβομαι τον ρόλο των δημοσιογράφων και τον ρόλο του Τύπου. Ομως δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιες ανακριβείς αναφορές.

Παρακαλώ για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και τη δημοσίευση της σχετικής επιστολής.Μετά τιμής

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ


Απάντηση του συντάκτη της «Εφ.Συν.»

Το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» είναι απολύτως αληθές και ακριβές. Τον κ. Μηταράκη τον διαψεύδει το κτηματολογικό απόσπασμα ΚΑΕΚ 510111344051/0/0 στις 30/12/2020. Όπως αναφέρει, ο ίδιος και η σύζυγός του προχώρησαν στην αγορά γεωτεμαχίου στη θέση Χαλός. Το σημείο υπάγεται διοικητικά στα Νένητα αλλά γεωγραφικά βρίσκεται εγγύτερα στον Καταρράκτη και μάλιστα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου νοτίως της σημερινής θέσης του Βιολογικού Σταθμού του Καταρράκτη. Αν υπολογίσουμε τους βόρειους ανέμους που επικρατούν στην περιοχή, οι εκροές του πρωτοβάθμιου μέχρι σήμερα βιολογικού σταθμού φτάνουν απευθείας στην παραθαλάσσια ζώνη του χωραφιού Μηταράκη. Να σημειωθεί ότι η θέση Χαλός αποτελούσε μέχρι πρότινος την εναλλακτική πρόταση των κατοίκων του Καταρράκτη για τη μεταφορά του βιολογικού και είχε προταθεί σε διαδικτυακή σύσκεψη για το θέμα στα μέσα Μαρτίου (πρώτη λύση ήταν η ένωση του βιολογικού με το κυρίως δίκτυο μεταφοράς λυμάτων στην πόλη).

Όσο για το όνομα του τοπικού συμβούλου που προέβη στις αποκαλύψεις, πρόκειται για τον κ. Ποταμούση. Στη διάθεση του υπουργού και το σχετικό βίντεο.

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝΧ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-7-2021 ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ «ΒΑΣΙΛΕΙΟ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝΧ Από την εξυπηρέτηση των δημοτών , στο real estate για την προστασία του οικοπέδου πολιτικών «φίλων». Σημαντικές καταγγελίες έγιναν χθες στη λαϊκή συνέλευση στον Καταρράκτη για τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ κ. Β. Μυριαγκό, με αφορμή την πιθανή μετεγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού του χωριού. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκαν: • Αγορά από την ΔΕΥΑΝΧ ,οικοπέδου από συνεργάτη του κ. Μηταράκη για την προτεινόμενη εγκατάσταση του βιολογικού , σε τιμή μικρότερη από αυτή της αρχικής αγοράς. • Επιλογή του χώρου για τον βιολογικό, μακριά από άλλο πρόσφατα αγορασμένο οικόπεδο απο τον ίδιο. • Παραποίηση των στοιχείων της έκτασης που κατέχει η ΔΕΥΑΧ και είναι έως τώρα εγκατεστημένος ο βιολογικός του χωριού ,με πληρωμένη απαλλοτρίωση ,προκειμένου να εμφανίζεται ο χώρος ως ανεπαρκής για την αναβάθμισή του και την εύρυθμη λειτουργία του…… • Παραπλανητική αιτιολογική εισήγηση για την αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης του βιολογικού με αμφιλεγόμενα στοιχεία. • Ανάθεση σε μελετητή της εκπόνησης περιβαλλοντικής μελέτης του βιολογικού στην θέση του πρόσφατα και αχρείαστα αγορασμένου οικοπέδου στην περιοχή Καλαθού ,σε χρόνο προγενέστερο της πραγματοποίησης της Λαϊκής συνέλευσης. Με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο επαληθεύτηκε έτσι ο τρόπος που διοικεί ο κ. Μυριαγκός την επιχείρηση με αδιαφάνεια, αλλά συγχρόνως ζημιώνοντας την σε βάρος των δημοτών που καλούνται να πληρώνουν περιττές αγορές οικοπέδων και άσκοπες όπως αποδεικνύεται μελέτες. Είχαμε καταγγείλει και στο παρελθόν την μη τήρηση πρακτικών, την παραποίησή τους και τις άστοχες αποφάσεις για την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, τις παλινωδίες που προκαλούν όχι μόνο μείωση της αξιοπιστίας της εταιρίας αλλά και οικονομική ζημιά. (πρόσφατα παραδείγματα βιολογικού Βολισσού, αφαλάτωσης Βροντάδου , πόσιμου νερού στο Λιθί κ.α.) Αυτά είναι σε γνώση του κ. Δημάρχου ο οποίος καλύπτει πλήρως τον κ. Μυριαγκό και καθίσταται έτσι συνένοχος. Όλα τα στοιχεία που κατά καιρούς έχουν συγκεντρωθεί, μαζί με τα νέα που προέκυψαν, ξεφεύγουν πλέον από τα πλαίσια ενός δελτίου τύπου και του ελέγχου της αντιπολίτευσης και σύντομα θα αποτελέσουν αντικείμενο ασχολίας των κατάλληλων υπηρεσιών. ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Posted by Χίος Μπροστά on Wednesday, July 14, 2021

Αίσθηση πάντως προκαλεί ότι ο κ. Μηταράκης αποφεύγει κάθε αναφορά στην εμπλοκή του ανθρώπου της προσωπικής του φρουράς στη μεταβίβαση γεωτεμαχίου στη θέση Καλαθού, χάνοντας ένα σημαντικό ποσό από τη μεταβίβασή του στη ΔΕΥΑΧ, όπως δείχνουν τα σχετικά έγγραφα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η επικοινωνιακή φιέστα Μηταράκη στη Χίο πνίγηκε στις διαμαρτυρίες
Εντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της Λαγκάδας στη Χίο ενάντια στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για την πρόθεσή του να εγκαταστήσει στην περιοχή το νέο ΚΥΤ.
Η επικοινωνιακή φιέστα Μηταράκη στη Χίο πνίγηκε στις διαμαρτυρίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα βράχια πετάνε τους πρόσφυγες στη Χίο
Την πρόθεσή του για την κατασκευή νέας δομής για πρόσφυγες στο ακρωτήρι "Ακρα Παχύ" αποκάλυψε ο Νότης Μηταράκης. Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι νησιώτες.
Στα βράχια πετάνε τους πρόσφυγες στη Χίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην εξέδρα η μπάλα από Μηταράκη!
Ούτε κουβέντα από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για το εξωφρενικό ποσό των 132 εκατ. ευρώ, που θα ξοδέψει για τα τρία νέα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Σάμο, Κω και Λέρο.
Στην εξέδρα η μπάλα από Μηταράκη!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας