• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.2°C / 29.0°C
  2 BF
  21%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.1°C / 27.4°C
  0 BF
  68%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.0°C / 28.7°C
  2 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 27.5°C
  1 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  1 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 26.8°C
  1 BF
  54%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.7°C / 22.4°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.1°C / 27.6°C
  1 BF
  45%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.2°C / 24.8°C
  3 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  3 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.6°C / 27.2°C
  4 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.1°C / 25.1°C
  3 BF
  55%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  2 BF
  47%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.5°C / 25.9°C
  3 BF
  50%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.9°C / 27.7°C
  1 BF
  41%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.8°C / 28.8°C
  3 BF
  54%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.8°C / 29.2°C
  1 BF
  24%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.8°C / 27.1°C
  2 BF
  50%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.3°C / 27.5°C
  1 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 22.8°C
  1 BF
  39%
Στραβοτιμονιά στο διαγωνισμό για το υπόγειο πάρκινγκ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης;
MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στραβοτιμονιά στο διαγωνισμό για το υπόγειο πάρκινγκ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης;

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από δυο διαγωνισμούς που κηρύχθηκαν άγονοι, παραχωρείται σε εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 5 χιλιάδων ευρώ, όταν το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 192.500 ευρώ και η προκαταβολή για τα μισθώματα έξι μηνών σε 96.500!

Στη σημερινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, καλείται να εγκρίνει το πρακτικό κατακύρωσης του διαγωνισμού υπέρ της εταιρίας PARKING OTTO EE, συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία της πόλης που ως επι το πλείστον ασχολείται με το χώρο του... έτοιμου ενδύματος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το υπόγειο πάρκινγκ του δημαρχείου εκμεταλλευόταν για μια δεκαετία (ως τον Αύγουστο του 2020), η κατασκευαστική εταιρία ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ, συμφερόντων Αλεξόπουλου, που ευχαρίστως θα ήθελε να συνεχίσει την ενοικίασή του όπως προκύπτει από την επίμονη συμμετοχή του στο διαγωνισμό αλλά και την ένσταση που κατέθεσε μετά την απόρριψή του...

Η εταιρία ABC του κ. Αλεξόπουλου, με την οποία επέλεξε να διεκδικήσει το πάρκινγκ αυτή τη φορά, ήταν άλλωστε και η μόνη που προσήλθε στο διαγωνισμό, με αρχικό τίμημα 240 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, το φθινόπωρο του 2020. Απορρίφθηκε ωστόσο, διότι δεν ανταποκρινόταν στους όρους της προκήρυξης.

Η διαδικασία επαναλήφθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, με τον κ. Αλεξόπουλο και την ABC να επιμένουν, ενώ αυτή τη φορά εμφανίσθηκε και δεύτερος διεκδικητής. Και πάλι όμως, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

Ερχόμαστε λοιπόν στην τρίτη διαγωνιστική διαδικασία που ορίζεται για τις 8 Ιουνίου, αλλά με σημαντικές αλλαγές. Το ετήσιο τίμημα πέφτει από τα 240 χιλιάδες ευρώ στα... 192 χιλιάδες και πλέον απαιτείται ένας εκ των μετόχων των υποψηφίων εταιριών να διαθέτει εμπειρία τουλάχιστον τριών ετών στη διαχείριση χώρων στάθμευσης. Τώρα, εμφανίζονται τρεις ενδιαφερόμενοι:

 • Η TOWNHALL ΙΚΕ που δεν είναι άλλη από την ABC συμφερόντων Αλεξόπουλου κατά 99% συν 1% του προσώπου που έχει την απαιτούμενη τριετή εμπειρία.
 • Η ΟΤΟ ΑΕ, συμφερόντων του κ.Συμεωνίδη, πολύ γνωστού επιχειρηματία στον χώρο των πάρκινγκ και των σταθμών ανεφοδιασμού καυσίμων, από δεκαετίες...
 • Και η PARKING ΟΤΤΟ ΕΕ στην οποία συμμετέχει κατά το πλειοψηφικό πακέτο ο επίσης πολύ γνωστός επιχειρηματίας από το χώρο της... ένδυσης στη Θεσσαλονίκη, κ.Χιονίδης (και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης), με τον απαιτούμενο συνέταιρο του 1% που καλύπτει την τριετή προϋπηρεσία σε διαχείριση παρκινγκ.

Από κει και πέρα, ως τη λήξη του διαγωνισμού της 8ης Ιουνίου, τα πράγματα παίρνουν την εξής τροπή: Η πολύπειρη εταιρία του κ.Συμεωνίδη αποσύρεται μη καταθέτοντας προσφορά. Η εταιρία συμφερόντων Αλεξόπουλου «κόβεται» από την επιτροπή και τελικά το υπόγειο παρκινγκ του δημοτικού μεγάρου πάει στην PARKING OTTO EE, με ετήσιο τίμημα 192.500 ευρώ, δηλαδή μόλις 500 ευρώ το χρόνο από την προσφορά εκκίνησης του διαγωνισμού. Παραδόξως, το μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εταιρείας φέρεται να είναι μόλις 5.000 ευρώ, τη στιγμή που θα πρέπει να προκαταβάλει υπέρ του δήμου Θεσσαλονίκης τα μισθώματα έξι μηνών, δηλαδή περί τα 96,5 χιλιάδες ευρώ.

Επ αυτών, η TOWNHALL ΙΚΕ έχει καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι απερρίφθη λόγω του εταίρου του 1% που κρίθηκε ότι δε διαθέτει τριετή εμπειρία, αν και εργαζόταν επι μια δεκαετία στο ίδιο το παρκινγκ του δημαρχείου όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

Η οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης πρέπει να αποφασίσει σήμερα αν θα κατοχυρώσει το διαγωνισμό όπως εξελίχθηκε ή αν θα σκύψει πάνω από την ένσταση του εξ αρχής επίμονου διεκδικητή.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σκιές πάνω από τον διαγωνισμό για την ΕΒΖ
Ιδιαίτερα προβληματικές για τη διαφάνεια του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΕBZ είναι οι πληροφορίες που φέρνει σήμερα στο φως η «Εφ.Συν.» και για τις δύο υπάρχουσες προσφορές: η μία προβλέπει...
Σκιές πάνω από τον διαγωνισμό για την ΕΒΖ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τραπεζοκαθίσματα με... σκανδαλώδη θέα
Μπροστά στην πίεση του κόσμου και τις καταγγελίες της ενδοπαραταξιακής αντιπολίτευσης περί εμπλοκής της Κόκα-Κόλα μέσω κάποιας ΜΚΟ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανέβαλε για δύο μήνες τη διαδικασία διαγωνισμών για...
Τραπεζοκαθίσματα με... σκανδαλώδη θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καθαριότητα με... λεκέδες
Κάτι δεν πάει καλά στους διαγωνισμούς για τα σάρωθρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στερούνται νομιμοποιητικά έγγραφα, οι εγγυητικές επιταγές τους δεν εισπράττονται και παρά τις ΕΔΕ οι...
Καθαριότητα με... λεκέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπόθεση με «πολλούς κόμπους» και πισωγυρίσματα
Ενα βήμα μπρος, τρία βήματα πίσω έκανε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στο θέμα των επίμαχων διαγωνισμών του τομέα καθαριότητας που συζητήθηκαν χθες στην Οικονομική Επιτροπή. Κάτω από το βάρος των...
Υπόθεση με «πολλούς κόμπους» και πισωγυρίσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το μεγάλο χακάρισμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης
Από την περασμένη Πέμπτη όλες οι υπηρεσίες του δήμου είναι όμηροι ομάδας χάκερ, η οποία φέρεται να ζητά και λύτρα ● Σε ομηρία βρίσκονται όλοι οι σκληροί δίσκοι και 1.500 υπολογιστές ● Η αποκατάσταση της ζημιάς...
Το μεγάλο χακάρισμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ας μιλήσουμε για βαρβάρους
Κυβέρνηση και Αττικό Μετρό επιχείρησαν να κάμψουν το ηθικό του κινήματος υπεράσπισης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου παρουσιάζοντας την απόσπαση ως τελειωμένη υπόθεση ● Η προσπάθεια όμως είχε τα αντίθετα...
Ας μιλήσουμε για βαρβάρους

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας