• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 23.7°C / 26.3°C
  2 BF
  55%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 21.6°C / 25.5°C
  3 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 23.0°C
  2 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.3°C / 20.9°C
  1 BF
  73%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.0°C / 23.9°C
  2 BF
  57%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.7°C / 25.0°C
  1 BF
  72%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 21.4°C / 21.4°C
  1 BF
  53%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  0 BF
  71%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.4°C / 22.8°C
  2 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 23.5°C / 25.9°C
  0 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 24.8°C
  1 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.7°C / 23.5°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  88%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 24.0°C / 25.9°C
  0 BF
  50%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.5°C / 22.8°C
  2 BF
  69%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 23.8°C
  4 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.0°C / 26.5°C
  2 BF
  37%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.3°C / 22.7°C
  3 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.4°C / 24.7°C
  2 BF
  86%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  1 BF
  82%

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας να «σταματήσει το έγκλημα στις Σκουριές και να δικαιωθεί αυτός ο εμβληματικός αγώνας που για εμάς έχει τεράστια συμβολική και πολιτική σημασία»

MOTIONTEAM/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ραγδαίες εξελίξεις για τις Σκουριές τον Ιούλιο

 • A-
 • A+

Επειτα από ευρύτατη σύσκεψη με πρωτοβουλία της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας, η οποία θα παρουσιάσει σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χαλκιδικής τον επόμενο μήνα

Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η καταστροφή που λαμβάνει χώρα στις Σκουριές θα σταματήσει από την κυβέρνηση επαναβεβαίωσε χτες το κόμμα σε ευρύτατη σύσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές Περιβάλλοντος, Οικονομίας, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Ενέργειας και τα αντίστοιχα τμήματα της Κεντρικής Επιτροπής, η Ν.Ε. Χαλκιδικής και εκπρόσωποι από τα αρμόδια υπουργεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησε ομάδα εργασίας που σε έναν μήνα θα παρουσιάσει το σχέδιο του κόμματος και της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής με βάση ένα μοντέλο εναλλακτικής, ήπιας και φιλικής προς το περιβάλλον ανάπτυξης, που θα βασίζεται στην αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα εργασίας δεν θα εστιάσει τη δουλειά της στις εξελίξεις με την «Ελληνικός Χρυσός», αφού το θέμα χειρίζεται το αρμόδιο υπουργείο, αλλά στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην επόμενη μέρα για τη βορειοανατολική Χαλκιδική.

Σε περίπου μία εβδομάδα εκπνέει η ημερομηνία που με έγγραφό του το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει θέσει στην «Ελληνικός Χρυσός» για να απαντήσει για τον τρόπο λειτουργίας της και για την τήρηση των όρων της άδειας που της είχε δοθεί.

Η εταιρεία οφείλει να απαντήσει εγγράφως στα ερωτήματα και τις αιτιάσεις του υπουργείου και στη συνέχεια το υπουργείο μέσα σε 30 μέρες θα πρέπει να απαντήσει στην εταιρεία. Επομένως, οι εξελίξεις στο μέτωπο των Σκουριών αναμένεται να είναι ραγδαίες μέσα στον Ιούλιο εφόσον η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει τις οριστικές της αποφάσεις.

Η αγωνία των κατοίκων της Χαλκιδικής κορυφώνεται. Παρακολουθούν τις εξελίξεις κι ενώ αναγνωρίζουν ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τη δικαίωση του αγώνα τους, χρεώνουν καθυστέρηση στην κυβέρνηση και ασάφεια ως προς το πώς συγκεκριμένα θα σταματήσει την επέκταση της εξόρυξης. Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας να «σταματήσει το έγκλημα στις Σκουριές και να δικαιωθεί αυτός ο εμβληματικός αγώνας που για εμάς έχει τεράστια συμβολική και πολιτική σημασία».

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τόσο θα πληρώσει την «επένδυση» η Χαλκιδική
«Θυμηθείτε το όνομα αυτού του χωριού, την ιστορία αυτών των ανθρώπων. Επέλεξαν μια στάση περήφανη και αποφασισμένη. Θα πρέπει να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που φιλοδοξούν...
Τόσο θα πληρώσει την «επένδυση» η Χαλκιδική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σκουριές: η ώρα της απόφασης
Eνας πολυεθνικός Γολιάθ, αναρίθμητοι αποφασισμένοι Δαβίδ και στο βάθος η πολυαναμενόμενη απόφαση του ΥΠΕΝ για την εξόρυξη χρυσού. Ενώ μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το υπερταμείο, πολύ σύντομα η...
Σκουριές: η ώρα της απόφασης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεχί-ΣτΕ τις εργασίες
Το Συμβούλιο της Επικρατείας για δεύτερη φορά εγκρίνει τη συνέχιση των έργων στις Σκουριές. Το Ε' Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψε την προσφυγή κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη, με την οποία...
Συνεχί-ΣτΕ τις εργασίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Θα επανεξετάσουμε όλες τις αδειοδοτήσεις»
Χρειάστηκαν χρόνια αγώνα, αμέτρητες κινητοποιήσεις, άγρια καταστολή, τόνοι από δακρυγόνα, εκατοντάδες ποινικές διώξεις εναντίον των κατοίκων και μια τεράστια πολιτική ανατροπή, ώστε να μπορούν τελικά οι...
«Θα επανεξετάσουμε όλες τις αδειοδοτήσεις»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Θα δεχθούν εξαγωγή αφορολόγητου χρυσού από τις Σκουριές;»
Ετοιμη να συμμορφωθεί με τις νέες αποφάσεις του ΣτΕ και να εκδώσει τις άδειες που ζητά η «Ελληνικός Χρυσός» δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
«Θα δεχθούν εξαγωγή αφορολόγητου χρυσού από τις Σκουριές;»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Και 1.300, και 1.700, και 2.500, και 1.000;
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Είναι η συζήτηση που έχει πάρει τη μεγαλύτερη έκταση στον τηλεοπτικό χρόνο, αλλά και στην πολιτική αρένα. Υπερσκελίζει το πολιτικό ερώτημα τι είδους επενδύσεις θέλουμε και τι συνιστά επένδυση....
Και 1.300, και 1.700, και 2.500, και 1.000;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας