Κλιμακώθηκε χθες η υφέρπουσα διένεξη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, με την πρώτη να ζητά με ψήφισμά της την απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο και τον δεύτερο να απαντά ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι κυβερνητική πολιτική και ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα συνταγματικό παράδοξο.
Στο ψήφισμά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπογραμμίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής και ότι είχε αντιταχθεί στο δόγμα της ακροδεξιάς –όπως τη χαρακτηρίζει- κυβέρνησης Σαμαρά, τονίζει ότι:
«Οι επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις μας γύρω από αυτά τα ζητήματα τους τελευταίους μήνες, παρεμβάσεις που είχαν ως στόχο να υπογραμμίσουν την άποψή μας κι όχι να επιδιώξουν την εκπαραθύρωσή του κ. Πανούση, έγιναν δεκτές από τη δική του πλευρά ως ευθείες βολές εκ μέρους της “αριστεράς του τίποτα” (...) Στον αντίποδα, ο κ. Πανούσης επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ του “κεκτημένου Δένδια”, κάτι το οποίο για εμάς αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα γενικότερα».
Ακολούθως, κι αφού η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίσει τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού ως απαξιωτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νεολαία του, προστίθεται ότι το αποκορύφωμα ήρθε όταν ο κ. Πανούσης σε πρόσφατη δήλωσή του έβαλε στο ίδιο πλαίσιο «συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» και άτομα του οργανωμένου εγκλήματος, γεγονός που οδήγησε στο να ζητήσουν την απομάκρυνσή του.
«Εκτός αρχών»
«Θεωρούμε πως οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού είναι απαράδεκτες και κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς. (...) Ο κ. Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη».
Στην ανακοίνωση της Νεολαίας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε με δηλώσεις του στο LamiaReport, ευρισκόμενος στη Στυλίδα όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Απόστολο Γκλέτσο. «Αυτή είναι κυβερνητική πολιτική, δεν είναι πολιτική του Πανούση», τόνισε ο υπουργός, που εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, προσθέτοντας όμως ότι «θα προτιμούσα να είχε συμπληρωθεί με το ότι υπηρετεί αυτήν ακριβώς την πολιτική».
«Αλλο η γνώμη τους και άλλο η γνώση μου», υπογράμμισε ακόμη, ενώ χαρακτήρισε ως «συνταγματικό παράδοξο» να απολογείται στην κυβέρνηση αντί στην αντιπολίτευση. «Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά μας. Οφείλουν να μου πούνε ότι η αριστερή αστυνομία είναι αυτή που συλλαμβάνει τους μη αριστερούς», πρόσθεσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις φυλακές τύπου Γ΄ στον Δομοκό, απάντησε: «Δεν μπαίνω σε ξένα χωράφια γιατί μετά γίνομαι πρωτοσέλιδο».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας