• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 16.4°C / 19.0°C
  2 BF
  72%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.2°C / 17.2°C
  1 BF
  72%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.0°C / 17.9°C
  1 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  0 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  3 BF
  77%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.0°C / 16.6°C
  0 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 11.8°C
  2 BF
  71%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.6°C / 17.6°C
  1 BF
  89%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 20.8°C
  4 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.9°C / 16.9°C
  1 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.9°C / 20.2°C
  3 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.1°C / 16.6°C
  4 BF
  74%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  0 BF
  82%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  15°C 14.9°C / 15.5°C
  0 BF
  77%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.0°C / 16.7°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.8°C / 20.8°C
  3 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 19.2°C
  0 BF
  77%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.3°C / 15.5°C
  0 BF
  92%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.2°C / 17.3°C
  1 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  1 BF
  78%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με όρους το «ναι» από τον Δήμο Σαλαμίνας

 • A-
 • A+
Οκτώ προϋποθέσεις αποφάσισε ομόφωνα να θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποδεχτεί το έργο. ● Στη Βουλή το θέμα από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25.

Οκτώ προϋποθέσεις-όρους θέτει ο Δήμος Σαλαμίνας για να συμφωνήσει στο έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος-Σαλαμίνας, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε ότι «θα πρέπει να επιμείνουμε στο ότι η Σαλαμίνα χρειάζεται για να δεχθεί αυτό το έργο αφενός την ενίσχυση των υποδομών και αφετέρου ουσιαστική κατάρτιση κυρίως ενός συγκοινωνιακού σχεδιασμού».

Οι 8 όροι που θέτει ο Δήμος Σαλαμίνας προκειμένου να αποδεχτεί το έργο είναι:

1. Να ενισχυθούν οι υποδομές στο νησί.

2. Να πραγματοποιηθεί ουσιαστική κατάρτιση συγκοινωνιακού σχεδιασμού.

3. Να εκπονηθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Μελέτη Κυκλοφοριακών Επιπτώσεων από την αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου που θα επέλθει με τη λειτουργία του έργου της ζεύξης στις λεωφόρους κυκλοφορίας του νησιού.

4. Εκπόνηση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Μελέτης σχετικής με όσα αναφέρει το Π.Δ. 230/2007 περί σηράγγων κ.λπ.

5. Ο Δήμος Σαλαμίνας να εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από τη λειτουργία της ενδεχόμενης ζεύξης έναντι αυτών που μέχρι τώρα εισέπραττε το Λιμενικό Ταμείο αναλόγου ποσού από τη διέλευση των φέρι-μπόουτ.

6. Αμεση εκπόνηση μελέτης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τις αναγκαίες παρεμβάσεις-υποδομές που απαιτούνται προκειμένου να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού λόγω της τεράστιας αύξησης των μόνιμων κατοίκων που θα επέλθει μετά τη λειτουργία της ζεύξης. Θα πρέπει να υπάρξει ένας βιώσιμος χωροταξικός, πολεοδομικός και συγκοινωνιακός σχεδιασμός.

7. Κυρίως: Πριν από την έναρξη της κατασκευής του έργου της ζεύξης να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τις αναγκαίες υποδομές και παράλληλα να έχει γίνει και η ένταξή τους σε περιφερειακό, εθνικό ή άλλο ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

8. Να ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους στις Κοινοπραξίες των φέρι μπόουτ (δηλαδή να υπάρχει δέσμευση στη συντήρηση και λειτουργία της ζεύξης από τη Σαλαμίνα έως τη λεωφ. Σχιστού).

Το θέμα έφεραν στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη και η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

Θυμίζουμε ότι η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος είναι ένα υπό μελέτη έργο που αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας στον Σαρωνικό κόλπο μήκους περίπου 1,1 χιλιομέτρου. Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε 350 εκατ. ευρώ και ο χρόνος κατασκευής του εκτιμάται σε περίπου 5 χρόνια από την έναρξη της παραχώρησης. Τον Μάρτιο του 2021 ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ότι κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Εργου Μόνιμης Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης Νήσου Σαλαμίνας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαγωνισμός για την ανέλκυση του «Εξπρές Σάμινα»
Δεκαεννέα χρόνια μετά το τραγικό ναυτικό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 81 άνθρωποι, η Δημόσια Αρχή Λιμένων ξεκινά τη διαδικασία για απομάκρυνση του ναυαγίου από τις Πόρτες της Πάρου.
Διαγωνισμός για την ανέλκυση του «Εξπρές Σάμινα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέραμα: ενισχύονται οι υποδομές απέναντι στις πλημμύρες
Ακόμη ένα σημαντικό έργο ενίσχυσης των υποδομών του Περάματος απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Αφορά την κατασκευή έργων αποστράγγισης...
Πέραμα: ενισχύονται οι υποδομές απέναντι στις πλημμύρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χαμόγελα κάτω στο λιμάνι
Αποδόθηκαν στους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας χώροι της χερσαίας λιμενικής ζώνης, που εξαιρέθηκαν από τη Σύμβαση Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ. Τη χρήση και...
Χαμόγελα κάτω στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έργα για τα παιδιά σε Πέραμα και Πειραιά
Δύο σημαντικά έργα, που σχετίζονται με το παιδί, δρομολογούνται σε Πέραμα και Πειραιά, μετά από ισάριθμες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με τις οποίες εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις του...
Έργα για τα παιδιά σε Πέραμα και Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το «Γλυκοφιλούσα 5» στη διαδρομή Πέραμα-Σαλαμίνα
Τα εγκαίνια του νεότευκτου πλοίου «Γλυκοφιλούσα V» (αμφίπλωρο οχηματαγωγό, ανοικτού τύπου) που θα πραγματοποιεί δρομολόγια στη διαδρομή Πέραμα-Σαλαμίνα έγιναν την Δευτέρα στο Πέραμα, παρουσία του υπουργού...
Το «Γλυκοφιλούσα 5» στη διαδρομή Πέραμα-Σαλαμίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατά της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ (και) ο Δήμος Περάματος
Να αποσύρει το νομοσχέδιο και να τηρήσει την ισχύουσα σύμβαση παραχώρησης ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ ζητά ο Δήμος Περάματος από την κυβέρνηση.
Κατά της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ (και) ο Δήμος Περάματος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας