• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.1°C / 30.1°C
  1 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.5°C / 28.0°C
  1 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 26.0°C
  1 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 19.9°C / 22.7°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  0 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.0°C / 24.3°C
  1 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.4°C / 21.5°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.5°C / 24.5°C
  1 BF
  54%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.5°C / 29.1°C
  3 BF
  47%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  3 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.8°C / 28.4°C
  3 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 27.9°C
  0 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  0 BF
  83%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 26.2°C
  0 BF
  73%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 20.5°C / 29.0°C
  1 BF
  50%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 28.8°C
  3 BF
  52%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.8°C / 29.9°C
  0 BF
  53%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.1°C / 27.1°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 27.8°C
  1 BF
  88%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  72%
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΨΑΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Καρφώματα» για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στον Δήμο Θεσσαλονίκης

 • A-
 • A+
Πόλεμος ανακοινώσεων από τους εμπλεκόμενους, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Παρενέργειες δίχως τέλος από τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι πολιτικές «θρομβώσεις» που είχαν οδηγήσει σε καθαίρεση τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή και την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου επανεμφανίστηκαν προχθές στο δημοτικό συμβούλιο και συνεχίστηκαν χθες με πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων σε συνέχεια της έρευνας που διεξάγει -λαμβάνοντας καταθέσεις- η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Δρόσος Τσαβλής

MOTIONTEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η εκκίνηση δόθηκε με τη σύμβουλο Ιωάννα Σπανού η οποία, ως πρώην πρόεδρος του ιδρύματος «Αγιος Στυλιανός», ανέφερε ότι οκτώ άτομα του ιδρύματος εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, τρεις διοικητικοί και πέντε από τον παιδικό σταθμό του ιδρύματος.

Κι όπως είπε, «θα ήθελα ο αρμόδιος υπεύθυνος, τότε, κατά συνεννόηση μαζί μου, τουλάχιστον να βγει και να πει με ποιον τρόπο και το πώς γίνανε αυτοί οι εμβολιασμοί».

Στην ΕΑΔ κλήθηκε και ο κ. Τσαβλής αφού με απόφαση δημάρχου ήταν υπεύθυνος εμβολιασμών από 19/1 και όπως είπε «μου ζήτησαν την εγκύκλιο που έλεγε ότι ο δήμος θα έπρεπε να καταρτίσει λίστες με άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και με ρώτησαν αν με βάση αυτήν την εγκύκλιο καταρτίστηκαν όντως λίστες. Ρωτώ λοιπόν τη διοίκηση και περιμένω να απαντήσει εάν με βάση αυτήν την εγκύκλιο καταρτίστηκαν οι λίστες του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” κι αν μέσα σε αυτές τις λίστες υπήρξε αντιδήμαρχος της διοίκησης Ζέρβα που εμβολιάστηκε εκτός σειράς, κρυφά και ως μη όφειλε».

Και για να πάρει το… δίκιο του πίσω, καθώς θεωρεί ότι αδίκως διαγράφηκε και καθαιρέθηκε, ρώτησε τη διοίκηση «εάν, αφού τις προηγούμενες μέρες με κατέταξε στους ηθικούς υπό αίρεση, μπορώ να προσφέρω, αφιλοκερδώς, δωρεάν και εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο κοινωνικό ιατρείο του δήμου στην Τριανδρία ή αν δεν είμαι ικανός γι’ αυτό με βάση την ηθική που νομίζει ο κύριος Ζέρβας.

Δεύτερον, θα ήθελα να μου πει αν εξακολουθώ να είμαι επιστημονικά υπεύθυνος της ομάδας COVID στον Δήμο Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής συντονιστής του κυρίου Αηδονόπουλου, αλλιώς να με απομακρύνει από αυτήν τη θέση, γιατί δεν έχω και κανένα αντικείμενο πια».

Χάρης Αηδονόπουλος

Φυσικά του απάντησε με ένταση ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, κάνοντας χρήση ειρωνείας, πως όντως κι άλλος αντιδήμαρχος εμβολιάστηκε «…με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό που εμβολιάστηκαν οι ομόλογοί του, φέρ’ ειπείν, στο ίδρυμα “Αγιος Δημήτριος” και στο ίδρυμα “Αγιος Παντελεήμων”», εννοώντας τον κ. Τσαβλή, που απάντησε με σφοδρότητα: «Ψεύδεστε και παραποιείτε την αλήθεια. Λυπάμαι πολύ γιατί είστε και γιατρός».

Ο άνθρωπος για τον οποίο γινόταν λόγος αυτοαποκαλύφθηκε, ήταν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Στέλιος Λιακόπουλος, που είπε ότι έδωσε το όνομά του στις 10 Ιανουαρίου στον κ. Αηδονόπουλο με τη λίστα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα ΚΑΠΗ διότι «είμαι επικεφαλής του προγράμματος, επισκέπτομαι άτομα και μάλιστα και ΑμεΑ στο σπίτι τους, έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας, που όλοι το γνωρίζετε», οπότε δεν υπήρχε παρατυπία.

Δήμητρα Ακριτίδου

Τσαβλής και Ακριτίδου συνέχισαν χθες με δηλώσεις τους την επίθεση στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ζητώντας του «να εξηγήσει τα δυο μέτρα και σταθμά στο ζήτημα, στο θέμα των εμβολιασμών εκτός σειράς» διότι δεν εμφανίστηκε καν να τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Και οι δυο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι σήμερα έκαναν γνωστό ότι θα κινηθούν νομικά και μάλιστα διεκδικώντας και αποζημιώσεις που θα διαθέσουν σε ιδρύματα.

Επανήλθε και ο κ. Αηδονόπουλος, που με γραπτή δήλωση αναφέρει ότι στην περίπτωση Λιακόπουλου και του ιδρύματος «Αγιος Στυλιανός» όλα έγιναν «με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών».

Πηγές του δημάρχου έλεγαν στην «Εφ.Συν.» ότι «ο δήμαρχος δεν έχει τίποτα να προσθέσει καθώς έχει καταθέσει ήδη για τις υποθέσεις στην ΕΑΔ και αναμένει το πόρισμά της».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκστρατεία για να μπουν δημόσιες βρύσες στους δήμους
Με σύνθημα «Δημόσιες βρύσες παντού - Οχι στο πλαστικό!» οι εργαζόμενοι της Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και οι οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Water Warriors» συγκεντρώνονται σήμερα στο κέντρο της...
Εκστρατεία για να μπουν δημόσιες βρύσες στους δήμους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι κάτοικοι θέλουν πάρκο, όχι τα... οχυρά Ρούπελ
Κύμα σφοδρών αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θεσσαλονίκης με αφορμή ανάπλαση που ξεκίνησε ο δήμος για την οποία οι κάτοικοι λένε ότι μόνο την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής...
Οι κάτοικοι θέλουν πάρκο, όχι τα... οχυρά Ρούπελ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξανά απ’ την αρχή η μετονομασία της οδού Αθ. Χρυσοχόου
Την επανάληψη των διαδικασιών από την αρχή για την υπόθεση μετονομασίας της οδού που έφερε το όνομα του κατοχικού φρουράρχου Θεσσαλονίκης Αθανασίου Χρυσοχόου προτείνει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ξανά απ’ την αρχή η μετονομασία της οδού Αθ. Χρυσοχόου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες καταγγελίες για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Ε΄ ΕΛΜΕ
Στην πρόταση διαγραφής του Χ.Β. προστέθηκε και η καταγγελία των εργαζομένων στο Δίκτυο για την παραβίαση από μέρους του των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και για προσβολή της προσωπικότητάς τους.
Νέες καταγγελίες για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Ε΄ ΕΛΜΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελίες της Ε' ΕΛΜΕ εναντίον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ
Για εξαπάτηση του σωματείου του και απαράδεκτες συμπεριφορές σε εργαζομένους του διαδημοτικού Δικτύου Αλφα της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ Χ.Β. η γενική συνέλευση της Ε' ΕΛΜΕ.
Καταγγελίες της Ε' ΕΛΜΕ εναντίον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Οσμή σκανδάλου» με τα 356 στέγαστρα σε στάσεις του ΟΑΣΘ
Με τη διατύπωση του διαγωνισμού περιορίζονταν οι υποψήφιοι καθώς θα έπρεπε να έχουν συμβάσεις ανάλογες με αυτές του δήμου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ. Ορφανού.
«Οσμή σκανδάλου» με τα 356 στέγαστρα σε στάσεις του ΟΑΣΘ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας