• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 15.2°C
  2 BF
  62%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.6°C / 11.4°C
  0 BF
  73%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.0°C / 16.8°C
  5 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 6.4°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  4 BF
  62%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.0°C / 10.7°C
  1 BF
  80%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 3.4°C / 4.5°C
  0 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 15.6°C
  2 BF
  70%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.1°C / 18.7°C
  3 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  2 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 17.4°C
  4 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 11.8°C / 14.7°C
  3 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  4 BF
  67%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 11.5°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 11.7°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 19.3°C
  1 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 11.7°C / 15.4°C
  4 BF
  70%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 8.3°C / 8.3°C
  2 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.3°C / 11.5°C
  1 BF
  69%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  0 BF
  89%
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΨΑΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Καρφώματα» για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στον Δήμο Θεσσαλονίκης

 • A-
 • A+
Πόλεμος ανακοινώσεων από τους εμπλεκόμενους, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Παρενέργειες δίχως τέλος από τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι πολιτικές «θρομβώσεις» που είχαν οδηγήσει σε καθαίρεση τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή και την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου επανεμφανίστηκαν προχθές στο δημοτικό συμβούλιο και συνεχίστηκαν χθες με πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων σε συνέχεια της έρευνας που διεξάγει -λαμβάνοντας καταθέσεις- η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Δρόσος Τσαβλής

MOTIONTEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η εκκίνηση δόθηκε με τη σύμβουλο Ιωάννα Σπανού η οποία, ως πρώην πρόεδρος του ιδρύματος «Αγιος Στυλιανός», ανέφερε ότι οκτώ άτομα του ιδρύματος εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, τρεις διοικητικοί και πέντε από τον παιδικό σταθμό του ιδρύματος.

Κι όπως είπε, «θα ήθελα ο αρμόδιος υπεύθυνος, τότε, κατά συνεννόηση μαζί μου, τουλάχιστον να βγει και να πει με ποιον τρόπο και το πώς γίνανε αυτοί οι εμβολιασμοί».

Στην ΕΑΔ κλήθηκε και ο κ. Τσαβλής αφού με απόφαση δημάρχου ήταν υπεύθυνος εμβολιασμών από 19/1 και όπως είπε «μου ζήτησαν την εγκύκλιο που έλεγε ότι ο δήμος θα έπρεπε να καταρτίσει λίστες με άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και με ρώτησαν αν με βάση αυτήν την εγκύκλιο καταρτίστηκαν όντως λίστες. Ρωτώ λοιπόν τη διοίκηση και περιμένω να απαντήσει εάν με βάση αυτήν την εγκύκλιο καταρτίστηκαν οι λίστες του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” κι αν μέσα σε αυτές τις λίστες υπήρξε αντιδήμαρχος της διοίκησης Ζέρβα που εμβολιάστηκε εκτός σειράς, κρυφά και ως μη όφειλε».

Και για να πάρει το… δίκιο του πίσω, καθώς θεωρεί ότι αδίκως διαγράφηκε και καθαιρέθηκε, ρώτησε τη διοίκηση «εάν, αφού τις προηγούμενες μέρες με κατέταξε στους ηθικούς υπό αίρεση, μπορώ να προσφέρω, αφιλοκερδώς, δωρεάν και εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο κοινωνικό ιατρείο του δήμου στην Τριανδρία ή αν δεν είμαι ικανός γι’ αυτό με βάση την ηθική που νομίζει ο κύριος Ζέρβας.

Δεύτερον, θα ήθελα να μου πει αν εξακολουθώ να είμαι επιστημονικά υπεύθυνος της ομάδας COVID στον Δήμο Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής συντονιστής του κυρίου Αηδονόπουλου, αλλιώς να με απομακρύνει από αυτήν τη θέση, γιατί δεν έχω και κανένα αντικείμενο πια».

Χάρης Αηδονόπουλος

Φυσικά του απάντησε με ένταση ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, κάνοντας χρήση ειρωνείας, πως όντως κι άλλος αντιδήμαρχος εμβολιάστηκε «…με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό που εμβολιάστηκαν οι ομόλογοί του, φέρ’ ειπείν, στο ίδρυμα “Αγιος Δημήτριος” και στο ίδρυμα “Αγιος Παντελεήμων”», εννοώντας τον κ. Τσαβλή, που απάντησε με σφοδρότητα: «Ψεύδεστε και παραποιείτε την αλήθεια. Λυπάμαι πολύ γιατί είστε και γιατρός».

Ο άνθρωπος για τον οποίο γινόταν λόγος αυτοαποκαλύφθηκε, ήταν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Στέλιος Λιακόπουλος, που είπε ότι έδωσε το όνομά του στις 10 Ιανουαρίου στον κ. Αηδονόπουλο με τη λίστα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα ΚΑΠΗ διότι «είμαι επικεφαλής του προγράμματος, επισκέπτομαι άτομα και μάλιστα και ΑμεΑ στο σπίτι τους, έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας, που όλοι το γνωρίζετε», οπότε δεν υπήρχε παρατυπία.

Δήμητρα Ακριτίδου

Τσαβλής και Ακριτίδου συνέχισαν χθες με δηλώσεις τους την επίθεση στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ζητώντας του «να εξηγήσει τα δυο μέτρα και σταθμά στο ζήτημα, στο θέμα των εμβολιασμών εκτός σειράς» διότι δεν εμφανίστηκε καν να τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Και οι δυο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι σήμερα έκαναν γνωστό ότι θα κινηθούν νομικά και μάλιστα διεκδικώντας και αποζημιώσεις που θα διαθέσουν σε ιδρύματα.

Επανήλθε και ο κ. Αηδονόπουλος, που με γραπτή δήλωση αναφέρει ότι στην περίπτωση Λιακόπουλου και του ιδρύματος «Αγιος Στυλιανός» όλα έγιναν «με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών».

Πηγές του δημάρχου έλεγαν στην «Εφ.Συν.» ότι «ο δήμαρχος δεν έχει τίποτα να προσθέσει καθώς έχει καταθέσει ήδη για τις υποθέσεις στην ΕΑΔ και αναμένει το πόρισμά της».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Θεσσαλονίκη και η Αριστερά θρηνούν για την απώλεια της Μαρίας Αγαθαγγελίδου
Ύστερα από πολυετή αγώνα με την επάρατο, έφυγε από τη ζωή η πλέον χαμηλόφωνη και σεμνή φωνή, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»
Η Θεσσαλονίκη και η Αριστερά θρηνούν για την απώλεια της Μαρίας Αγαθαγγελίδου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο παρά ένα υπέγραψαν τη σύμβαση για το Πάρκο
Επειτα από αγώνα 30 ετών στη Δυτική Θεσσαλονίκη και οριακά προτού εκπνεύσει η προθεσμία για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ υπογράφηκε η σύμβαση που θα μετατρέψει το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο.
Στο παρά ένα υπέγραψαν τη σύμβαση για το Πάρκο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το μεγάλο χακάρισμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης
Από την περασμένη Πέμπτη όλες οι υπηρεσίες του δήμου είναι όμηροι ομάδας χάκερ, η οποία φέρεται να ζητά και λύτρα ● Σε ομηρία βρίσκονται όλοι οι σκληροί δίσκοι και 1.500 υπολογιστές ● Η αποκατάσταση της ζημιάς...
Το μεγάλο χακάρισμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γερμανικό... πόδι για τις καθυστερήσεις
Στη Θεσσαλονίκη για σύσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Ολοκαυτώματος και για την πλήρη ενημέρωσή του θα βρεθεί ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Ροτ.
Γερμανικό... πόδι για τις καθυστερήσεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας