• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.7°C / 24.4°C
  2 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.2°C / 22.8°C
  1 BF
  63%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 15.0°C / 21.1°C
  2 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 17.0°C / 17.0°C
  2 BF
  67%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  2 BF
  52%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.8°C / 20.6°C
  0 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  2 BF
  39%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 8.3°C / 20.0°C
  2 BF
  73%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.0°C / 23.3°C
  1 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  3 BF
  59%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.0°C / 22.0°C
  3 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  2 BF
  48%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  3 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.2°C / 23.0°C
  2 BF
  35%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  21°C 16.1°C / 23.9°C
  3 BF
  37%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.4°C / 21.0°C
  2 BF
  60%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.1°C / 23.9°C
  3 BF
  40%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 19.0°C
  2 BF
  63%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.8°C / 20.6°C
  0 BF
  74%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  2 BF
  39%
Αντιμιλιταριστική κινητοποίηση κατά της αύξησης της θητείας και κατά της πατριδοκαπηλείας
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Αντιμιλιταριστική κινητοποίηση κατά της αύξησης της θητείας και κατά της πατριδοκαπηλείας

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συγκέντρωση ενάντια στην αύξηση της θητείας και στην πατριδοκαπηλεία διοργανώνουν στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Απριλίου στα Προπύλαια συλλογικότητες και μέλη του εργατικού, νεολαιίστικου και αντιπολεμικού κινήματος, στο πλαίσιο της ημέρας αντιπολεμικής – αντιμιλιταριστικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

«Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και ο σχεδιασμός για στράτευση των φτωχών νέων στα 18 αποτελεί ουσιαστικό πλήγμα στα δικαιώματα της νεολαίας. Επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των στρατευμένων, δημιουργεί κλίμα μιλιταριστικής και εθνικιστικής λοβοτομής», σημειώνουν.

Ζητούν να αποσυρθεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και καλούν σε αγώνα για τη μείωσή της, αντιτίθενται στην αναδιάρθρωση της Εθνοφυλακής και στη δράση ταγμάτων Εθνοφυλακής στις πόλεις, όπως και στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών, την ώρα που υποχρηματοδοτούνται η παιδεία, η υγεία και οι κοινωνικές ανάγκες.

«Το ελληνικό και τουρκικό κράτος έχουν μπει για τα καλά στην καταστροφική κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τη στιγμή που τα κενά σε προσωπικό στα νοσοκομεία είναι τεράστια ανακοινώθηκε στις αρχές τις χρονιάς το παράλληλο σχέδιο πρόσληψης 15.000 νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών και 2.500 στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην κατεύθυνση του να λάβει ο στρατός ακόμη πιο επαγγελματικά χαρακτηριστικά ώστε να στραφεί όσο το δυνατόν πιο πειθαρχημένα ενάντια στις "ασύμμετρες απειλές" για το αστικό καθεστώς εξουσίας, τον κόσμο της εργασίας και τα κοινωνικά κινήματα, τις μειονότητες, τους πρόσφυγες-μετανάστες και να υπηρετήσει τον νέο του ρόλο ως Παρόχου Ασφάλειας σε καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα», υπογραμμίζουν.

Εκατοντάδες φαντάροι καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση θητείας - μιλιταρισμού

Εκατοντάδες φαντάροι από 104 μονάδες έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στην πρωτοβουλία του Δικτύου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να εκφραστεί η εναντίωση των στρατευμένων στην αύξηση της θητείας και του μιλιταρισμού με υπογραφή κειμένου.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς όπου υπηρετούν και οι περισσότεροι στρατεύσιμοι, κρύβοντας τις συνέπειες της τεράστιας κρίσης και ύφεσης, ντύνοντας στα χακί την ανεργία! Στέλνουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην πρώτη γραμμή, σε Έβρο-νησιά Έβρο, ενώ με έντεχνο τρόπο θα βολεύουν τα κομματικά βύσματα και τα πλουσιόπαιδα. Θα τα έχουν πάντα κοντά τους, σε ασφαλείς και προνομιούχες θέσεις στα κεντρικά επιτελεία της χώρας, με εικονικές μεταθέσεις και αποσπάσεις. Μιλούν για κενά στην επάνδρωση των μονάδων αλλά στην πραγματικότητα δημιουργούν στρατόπεδα με πολεμική επάνδρωση (από 80%-100% που επιτυγχάνεται μόνο με πολεμική επιστράτευση) στοιβάζοντας τους φτωχούς φαντάρους.

»Σε ένα στρατό - πάροχο ασφάλειας για τους εφοπλιστές και τις πετρελαϊκές εταιρείες, χωροφύλακα των λαών, κάνουν τους φαντάρους συμμέτοχους-συνένοχους στην απάνθρωπη καταδίωξη προσφύγων-μεταναστών και τις επαναπροωθήσεις, συμβάλλοντας σε συνεκπαιδεύσεις με τους μισθοφόρους φονιάδες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας, των Αραβικών χωρών που προετοιμάζονται για τους βρώμικους πολέμους. Φαντάροι αναλώσιμοι στα σύνορα, κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα που αρπάζουν EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, ENERGEAN, Λάτσης και Βαρδινογιάννης».

Ακολουθούν η έκκληση συλλογικοτήτων και αγωνιστών για την Αντιπολεμική Αντιμιλιταριστική Αντιιμπεριαλιστική Ημέρα Δράσης στις 17 Απριλίου και το κείμενο υπογραφών των φαντάρων από 104 μονάδες.

Αντιπολεμική Αντιμιλιταριστική Αντιιμπεριαλιστική Ημέρα Δράσης στις 17/04

ενάντια στην αύξηση Θητείας και την πολεμοκαπηλεία

Όπως και σε όλου τους υπόλοιπους τομείς, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να επιταχύνει την υλοποίηση των πολεμοκάπηλων πολιτικών της και να επιτεθεί στα λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Η χώρα γεμίζει αμερικανικές βάσεις, γίνεται πολεμικό ορμητήριο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, διεξάγονται τεράστιες στρατιωτικές διακρατικές ασκήσεις με στόχο την αυξημένη πολεμική ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με την πλήρη συμφωνία των κυβερνήσεων της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου του αστικού πολιτικού συστήματος.

Κλιμακώνεται η εντατική πολεμική προετοιμασία και αντιπαράθεση με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες, για τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, ενώ εντείνονται οι απάνθρωπες πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου. Τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες της κρίσης και του 10χρονου μνημονιακού κεκτημένου, τη στιγμή που τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας δοκιμάζεται από την πανδημία του covid19, η κυβέρνηση επιλέγει να διαθέσει 2,5 δις για αγορά των Rafale, 1,5 δις για αναβάθμιση των F-16 και προετοιμάζει νέες συμφωνίες 5 δις ευρώ για αγορά φρεγατών.

Οι κοινωνικές ανάγκες σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών, θυσιάζονται με προκλητικό τρόπο για να εξοπλιστεί ο ΕΣ και να μπορεί να συντηρείται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, για να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή, για να είναι η Ελλάδα ο τοποτηρητής του ΝΑΤΟ σε ΝΑ Μεσόγειο, Αιγαίο και Βαλκάνια. Το ελληνικό κράτος αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό και στρατιωτικό πέρασμα στην περιοχή για τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αισχρό Πολεμικό Ορμητήριο, είναι ενεργός πολεμικός παράγοντας στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη θωράκιση και το απροσπέλαστο των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο από πρόσφυγες-μετανάστες! Παράλληλα, σχεδιάζεται η αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε Μάλι και Σαουδική Αραβία.

Το ελληνικό και τουρκικό κράτος έχουν μπει για τα καλά στην καταστροφική κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τη στιγμή που τα κενά σε προσωπικό στα νοσοκομεία είναι τεράστια ανακοινώθηκε στις αρχές τις χρονιάς το παράλληλο σχέδιο πρόσληψης 15.000 νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών και 2.500 στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην κατεύθυνση του να λάβει ο στρατός ακόμη πιο επαγγελματικά χαρακτηριστικά ώστε να στραφεί όσο το δυνατόν πιο πειθαρχημένα ενάντια στις «ασύμμετρες απειλές» για το αστικό καθεστώς εξουσίας, τον κόσμο της εργασίας και τα κοινωνικά κινήματα, τις μειονότητες, τους πρόσφυγες-μετανάστες και να υπηρετήσει τον νέο του ρόλο ως Παρόχου Ασφάλειας σε καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και ο σχεδιασμός για στράτευση των φτωχών νέων στα 18 αποτελεί ουσιαστικό πλήγμα στα δικαιώματα της νεολαίας. Επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των στρατευμένων, δημιουργεί κλίμα μιλιταριστικής και εθνικιστικής λοβοτομής. Αντί ο νέος να παίρνει την πανεπιστημιακή γνώση και να έρχεται σε επαφή με τις τάσεις αμφισβήτησης, θα περνά την πύλη του στρατοπέδου και θα παραδίδεται στον μιλιταρισμό και τους καραβανάδες. Καταπίεση, οικονομική-εργασιακή εκμετάλλευση, συντριβή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας, εκπαίδευση στην υποταγή στην κάθε εξουσία και στα «εθνικά δίκαια». Από το σχολείο απευθείας στον στρατό, γιατί θέλουν υπάκουα-πειθαρχημένα-αναλώσιμα στρατιωτάκια για μια ζωή! Μακριά από την μόρφωση, χωρίς δικαιώματα στην δουλειά, κρέας για τα κανόνια. Έτσι φαντάζεται το μέλλον της νέας γενιάς η κυβέρνηση της ΝΔ, το πολιτικό σύστημα, οι επιχειρηματίες και οι στρατηγοί.

– Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους.

Ελεύθερη ζωή – όχι από τα 18 στο χακί. Όχι στο κόψιμο των Αναβολών.

Είμαστε ενάντια στην αντιδραστική αναδιάρθρωση της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ και στη δράση Ταγμάτων Εθνοφυλακής στις πόλεις. Αντιστεκόμαστε στα σχέδια να ντύσουν τις Φτωχές Γυναίκες στα χακί.

– Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών– κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.

-Έξω από τα Πανεπιστήμια η Αστυνομία και ο Στρατός, το ΝΑΤΟ και οι Πολεμικές Βιομηχανίες. Έρευνα για τις Κοινωνικές Ανάγκες, όχι για τον Πόλεμο και την Καταστολή.

– Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων και εναντίον των Προσφύγων-Μεταναστών. Σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

-Κοινός αγώνας των εργαζόμενων και της νεολαίας σε Τουρκία και Ελλάδα ενάντια στις κυβερνήσεις του Πολέμου και του εθνικισμού.

- Όχι στον ανταγωνισμό και στην πολεμική προετοιμασία για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων δρόμων – αγώνας για την ειρήνη των λαών ενάντια στα συμφέροντα και τον πόλεμο κεφαλαίου και πολυεθνικών.

Όλοι και όλες στην αντιπολεμική – αντιμιλιταριστική - αντιιμπεριαλιστική ημέρα δράσης στις 17/4/2021!
Συγκέντρωση Αθήνας στα Προπύλαια στις 12.00
Δεν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στα χακί!
Λαός και νεολαία στην πρώτη γραμμή για μια ζωή ελεύθερη.
Συλλογικότητες-αγωνιστές του εργατικού, νεολαιίστικου και Αντιπολεμικού κινήματος

Κείμενο υπογραφών φαντάρων

ενάντια στην αύξηση της θητείας και στο μιλιταρισμό

Βάζουν τη νεολαία στο γύψο. Επιτίθενται στη νέα γενιά και προσπαθούν να της φορτώσουν τα βάρη ενός ολόκληρου συστήματος που είναι σε παρακμή και σήψη. Από το Σχολείο-φροντιστήριο στο Πανεπιστήμιο που εισβάλει η Αστυνομία, αλλά και ο Στρατός, το ΝΑΤΟ, οι Πολεμικές Βιομηχανίες ή αλλιώς στον Καραβανά, που μας περιμένει στην πύλη των μονάδων για να μας "κάνει άνδρες", δηλαδή να πειθαρχήσουμε και υποταχθούμε για μια ζωή!

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς όπου υπηρετούν και οι περισσότεροι στρατεύσιμοι, κρύβοντας τις συνέπειες της τεράστιας κρίσης και ύφεσης, ντύνοντας στα Χακί την Ανεργία!

Στέλνουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην Πρώτη Γραμμή, σε Έβρο-νησιά Έβρο, ενώ με έντεχνο τρόπο θα βολεύουν τα κομματικά βύσματα και τα πλουσιόπαιδα. Θα τα έχουν πάντα κοντά τους, σε ασφαλείς και προνομιούχες θέσεις στα κεντρικά επιτελεία της χώρας, με εικονικές μεταθέσεις και αποσπάσεις.

Μιλούν για κενά στην επάνδρωση των μονάδων αλλά στην πραγματικότητα δημιουργούν στρατόπεδα με Πολεμική Επάνδρωση (από 80%-100% που επιτυγχάνεται μόνο με πολεμική επιστράτευση) στοιβάζοντας τους φτωχούς φαντάρους.

Σε ένα Στρατό Πάροχο Ασφάλειας για τους εφοπλιστές και τις πετρελαϊκές εταιρείες, Χωροφύλακα των λαών, κάνουν τους φαντάρους συμμέτοχους-συνένοχους στην απάνθρωπη καταδίωξη προσφύγων-μεταναστών και τις Επαναπροωθήσεις, συμβάλλοντας σε Συνεκπαιδεύσεις με τους Μισθοφόρους Φονιάδες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας, των Αραβικών χωρών που προετοιμάζονται για τους βρώμικους πολέμους.

Φαντάροι Αναλώσιμοι στα σύνορα, κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα που αρπάζουν EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, ENERGEAN, Λάτσης και Βαρδινογιάννης..

Αυξάνοντας ταυτόχρονα την εργασιακή εκμετάλλευση καθώς οι συνάδελφοι συντηρούν τα στρατόπεδα, λειτουργούν τις μονάδες, μετατρέπονται σε Υπηρέτες των Στρατιωτικών σε Λέσχες Αξιωματικών, Πρατήρια, Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Επίσης, Απογειώνουν το οικονομικό κόστος της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας αφού οι εννέα (9) μήνες στα σύνορα μας φορτώνουν τουλάχιστον 1.500 ευρώ έξοδα!

Σε μια εποχή όπου χάνονται δουλειές, μειώνονται οι μισθοί, περικόπτονται με νόμους οι αποζημιώσεις στις υπερωρίες, οι πλειστηριασμοί της Α κατοικίας απελευθερώνονται.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει το φόβο, εντείνει την κρατική τρομοκρατία, μας περικυκλώνει με την Αστυνομία: στα Πανεπιστήμια, σε Λεωφορεία-ΜΕΤΡΟ, ενώ Απαγορεύουν την αμφισβήτηση και την κοινωνική διαμαρτυρία, θέλουν να διαλύσουν το εργατικό κίνημα.

Όλα αυτά γίνονται σε ένα περιβάλλον Υποχρεωτικού Εγκλεισμού γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς και δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών-Αστυνομικών-Συνοριοφυλάκων αντί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του Κορονοϊού ενισχύοντας το Σύστημα της Δημόσιας Υγείας, προσλαμβάνοντας γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί και οδηγοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Θέλουν την νεολαία φιμωμένη, ανίδεη, υποταγμένη, πειθήνια και μαντρωμένη στα στρατόπεδα της χώρας, να μετατραπεί σε πιόνι των υψηλόβαθμων που κάνουν καριέρες...

Φοβούνται τη νεολαία, τη φοβούνται γιατί όταν αγωνίζεται είναι η ελπίδα αυτού του κόσμου για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Συνάδελφοι φαντάροι ως εδώ.
ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΔΕ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
Με Κίνημα μαζικό και αποφασιστικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για τα συνολικά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!! ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!

 • ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΣΜΥ
 • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΣΣΕ
 • 228 Μ/Κ ΤΕ
 • 124 ΠΒΕ
 • 206 ΠΑΥ
 • ΑΣΔΥΣ
 • 104 Α/Κ ΜΜΠ
 • 584 Μ/Κ ΤΠ
 • Γ ΕΑΝ
 • Στρατόπεδο Χατζηπεντή Κουφόβουνο
 • 8ος Λόχος Μηχανικού
 • ΔΠΒ 12ης Μ/Κ ΤΠ
 • ΚΕΤΧ
 • 112 ΠΜ
 • 628 ΤΠ
 • 536 Μ/Κ ΤΠ
 • Σχολή Πεζικού 
 • 98 ΑΔΤΕ
 • 1ο Σύνταγμα Πεζικού
 • 9ος Λόχος Μηχανικού 
 • Αεροπορική Βάση Δεκέλειας
 • 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών
 • 7ο ΤΥΠ
 • 398 ΕΑΡΜΕΘ
 • 282 Μ/Κ ΤΕ
 • 34 ΕΜΑ
 • 298 Μ/Κ
 • 88 ΕΜΑ
 • ΚΕΠΒ Θήβας
 • 873 Α/Κ Στρατόπεδο Κακιούση
 • 349 ΤΕ
 • 264 ΜΚ/ ΤΕ
 • 542 ΜΚ/ΤΕ
 • 24η Ταξιαρχία
 • Λέσχη Αξιωματικών ΓΕΑ
 • 98 ΤΥΕΘ
 • 4 ΤΕΘ
 • 543 Μ/Κ ΤΕ
 • 96 ΤΥΠΕΘ
 • 487 ΤΔΒ
 • 131 ΑΚ ΜΜΜ
 • ΚΕΕΜ ΓΥΘΕΙΟ
 • 311 ΕΜΑ
 • 95 ΤΥΕΘ
 • 7η Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
 • 95 ΕΑΝΕΘ
 • 80 ΕΑΝΕΘ
 • 541 ΤΕ
 • 194 M/Π MLRS
 • 290 ΜΚ/ΤΠ
 • 71 Α/Μ ΤΑΞ
 • 34 ΜΚ ΤΠ
 • 646 Μ/Κ ΤΠ
 • 872 ΑΚ
 • 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ
 • ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα
 • 647 ΜΚ/ΤΠ
 • Στρατόπεδο Νταλίπη
 • 644 Μ/Κ ΤΠ
 • ΚΕΥΠ Λαμίας
 • 265 Μ/Κ ΤΕ
 • 503 Τάγμα Προκάλυψης
 • ΔΑΝ Νισύρου
 • 80 ΑΔΤΕ
 • 521 Τάγμα Πεζοναυτών
 • Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ)
 • Στρατόπεδο Κυριαζή
 • 574 ΤΠ
 • 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού
 • ΔΕΜΥ Τυρνάβου
 • 25 ΤΘΤ
 • Πεδίο Βολής Κρήτης
 • Στρατόπεδο Μπαλανίκα
 • 285 Μ/Κ ΤΠ
 • 649 ΤΕ
 • 96 ΤΥΕΘ
 • 12η ΕΜΑ
 • 80 ΤΥΠΕΘ
 • ΤΕΘ Ερμούπολης Σύρος
 • Ναύσταθμος Κρήτης
 • 8Η ΕΑΝ
 • Στρατόπεδο Ζήση Γ ΕΑΝ
 • 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών
 • 1ο Τάγμα ΕΛΔΥΚ
 • Καστελόριζο
 • 5ου ΤΥΠ
 • 441 ΑΒΥΥ
 • ΑΤΑ
 • 50 ΜΕ
 • 547 Α/Μ Τ/Π
 • 545 Α/Μ Τ/Π
 • 518 ΜΠ/ΤΠ
 • 586 Τ/Π
 • 737 ΔΣΕ
 • 180 ΜΚ / Β ΧΩΚ
 • 98 ΤΥΠΕΘ
 • 115 ΠΜ
 • 216 ΚΙΧΝΕ
 • 221 ΤΕ
 • ΕΛΔΥΚ-Σύνταγμα
 • 543 ΤΠ
 • Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας ΚΕΝΣ
 • 17ο Λόχο Διαβιβάσεων
 • 96 ΜΕΘ
 • ΚΕΕΔ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκδήλωση για το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης με συζήτηση και προβολή
Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει το Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, με την ευκαιρία της φετινής 35ης επετείου από τη δήλωση του...
Εκδήλωση για το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης με συζήτηση και προβολή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διεθνώς ρεζίλι
Τι κι αν σύμφωνα με τον νόμο η ανυποταξία αντιρρησιών συνείδησης πριν από το 1998 μπαίνει στο αρχείο; Τι κι αν το 1998 η αίτησή του για εναλλακτική υπηρεσία είχε απορριφθεί; Τι κι αν είναι από τους πρωτοπόρους...
Διεθνώς ρεζίλι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχέδια Ελλάδας-ΗΠΑ για νέες πολεμικές βάσεις έχουν τον λαό απέναντι
Σε συλλαλητήρια ενάντια στη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ καλούν για αύριο το απόγευμα η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και οργανώσεις.
Τα σχέδια Ελλάδας-ΗΠΑ για νέες πολεμικές βάσεις έχουν τον λαό απέναντι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιδράσεις στον Εβρο για στρατόπεδα ως κέντρα κράτησης προσφύγων
Τις ερμηνευτικές εγκυκλίους της τροπολογίας Στεφανή αναμένουν τα στελέχη του στρατού στον Εβρο, για να ξεκαθαριστεί ο ρόλος των στρατιωτικών μονάδων στον νέο φορέα επιτήρησης των συνόρων.
Αντιδράσεις στον Εβρο για στρατόπεδα ως κέντρα κράτησης προσφύγων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πορεία ενάντια στον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, τον φασισμό
«Απέναντι στην εχθρότητα, την αλληλοεξόντωση, τον ανταγωνισμό μεταξύ των καταπιεσμένων, μοναδική διέξοδο αποτελεί ο αγώνας για την συνολική καταστροφή του κόσμου της εξουσίας, της εκμετάλλευσης και της...
Πορεία ενάντια στον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, τον φασισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρωτομαγιάτικη φυλάκιση!
Πενθήμερη φυλακή επιβλήθηκε σε δύο φαντάρους επειδή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς φορώντας τη στολή τους. Ο ένας υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα και ο δεύτερος στο...
Πρωτομαγιάτικη φυλάκιση!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας