Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.1°C / 18.9°C
  0 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 13.3°C
  4 BF
  44%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 8.3°C / 15.6°C
  2 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 9.0°C
  1 BF
  57%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  3 BF
  54%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.8°C / 14.4°C
  2 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  3 BF
  43%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 6.7°C / 15.0°C
  2 BF
  51%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.2°C / 19.0°C
  2 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  3 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.0°C / 20.0°C
  3 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 14.0°C
  4 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  4 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.0°C / 13.3°C
  1 BF
  54%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.4°C / 16.7°C
  2 BF
  26%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 19.0°C
  3 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.4°C / 16.7°C
  2 BF
  48%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 13.0°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 13.9°C
  2 BF
  47%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  3 BF
  43%
48ωρη προειδοποιητική απεργία στον ΕΦΚΑ

Το προσωπικό του ΕΦΚΑ είναι κουρασμένο από την υλικοτεχνική εγκατάλειψη χρόνων, αποδεκατισμένο από τις συνεχείς αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και τις κενές οργανικές θέσεις αλλά ταυτοχρόνως και συνειδητοποιημένο ως προς τον αντίκτυπο που θα έχει το ενδεχόμενο κλείσιμο των καταστημάτων για τους πολίτες

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

48ωρη προειδοποιητική απεργία στον ΕΦΚΑ

 • A-
 • A+
Ανένδοτος ο υπουργός Εργασίας, αντί για προσλήψεις προσωπικού, φέρεται να δήλωσε ότι θα στηριχτεί σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές -με το κομμάτι- μεταφέροντας μέρος του κόστους στους συνταξιούχους.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με προειδοποιητική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11.00 π.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας, επί της Σταδίου, σήμερα και έξω από τα κεντρικά του ΕΦΚΑ μεθαύριο απαντούν οι ομοσπονδίες εργαζομένων (ΠΟΚΟΠΚ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΣΕ-ΟΓΑ) στην απόφαση του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη να αναζητηθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων μέσω της εκμίσθωσης δικηγόρων και λογιστών. Την κινητοποίηση, που έχει κεντρικό αίτημα να μην ανοίξει η πόρτα του Δημόσιου Ταμείου για τους ιδιώτες, στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

Πάντως, το κλίμα στα καταστήματα του ΕΦΚΑ μόνο δυο λέξεις μπορούν να το χαρακτηρίσουν: απογοήτευση και ψυχική κόπωση. Το προσωπικό είναι κουρασμένο από την υλικοτεχνική εγκατάλειψη χρόνων, αποδεκατισμένο από τις συνεχείς αποχωρήσεις έμπειρων υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται και τις κενές οργανικές θέσεις αλλά ταυτοχρόνως και συνειδητοποιημένο ως προς τον αντίκτυπο που θα έχει το ενδεχόμενο κλείσιμο των καταστημάτων για τους πολίτες οι οποίοι με μεγάλο κόπο έχουν κλείσει εδώ και καιρό τα ραντεβού τους.

Από την πλευρά του, ο υπ. Εργασίας φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την είσοδο των ιδιωτών μέχρι τις 20 Απριλίου, με τις πληροφορίες να μην αποσαφηνίζουν εάν και κατά πόσο θα χρεωθεί ο ασφαλισμένος το επιπλέον κόστος που θα έχει για τον ΕΦΚΑ η σύμβαση με ιδιώτες. Δεδομένης της αποτυχημένης πορείας που έχει διαγράψει η διοίκηση Χάλαρη και της πρωτοφανούς αποξένωσής του από το ανθρώπινο δυναμικό, τίποτε δεν εγγυάται ότι και το νέο σχέδιο, ακόμη κι αν επιλυθούν τα θέματα συνταγματικότητας (η οριστική απόφαση θα υπογράφεται από υπαλλήλους του ΕΦΚΑ), δεν θα επιβαρύνει τους υπαλλήλους που επί χρόνια ζουν μέσα στη χαρτούρα την οποία αίφνης αντελήφθη ο κ. Χατζηδάκης, συνοδεύοντας τη διαπίστωση και με σχετικό φωτογραφικό ενσταντανέ.

«Αν ο πολίτης θέλει να πάει στον κορυφαίο καθηγητή να του βγάλει τη σύνταξη και δεν επιθυμεί τον δικηγόρο της γειτονιάς, τότε θα αναγκαστεί να τον πληρώσει», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι «θα υπάρχουν πιστοποιημένοι ιδιώτες και ο συνταξιούχος θα αναθέτει τον φάκελο εκκαθάρισης. Ο συνταξιούχος θα βρίσκει τον δικηγόρο ή τον λογιστή που είναι πιστοποιημένος. Ο ΕΦΚΑ θα καλύπτει ένα ποσό», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι όλα ακόμη είναι υπό διαπραγμάτευση. Με επιστολή τους προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, τον υπ. Εργασίας και τον project manager που διορίστηκε πρόσφατα από τον Κ. Χατζηδάκη, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων τούς ζητεί να συμπεριλάβουν στον σχεδιασμό και πρώην εργαζόμενους του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ και να προβούν στη διενέργεια σχετικής προκήρυξης προβλέποντας ειδική μοριοδότηση για συναφή προϋπηρεσία.

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ για την πρόσληψη 100 εξειδικευμένων υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας 18 μηνών προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις για 450.000 εκκρεμότητες συνταξιοδοτικής φύσης (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, αναπηρικές και παράλληλες συντάξεις). Δεδομένου ότι βάσει της απόφασης του ΕΦΚΑ θα υποβληθεί αίτημα στον ΑΣΕΠ, προκειμένου να χορηγηθεί βεβαίωση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου στον e-ΕΦΚΑ, οι πτυχιούχοι που εργάστηκαν στο Ταμείο και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν αναρωτιούνται, ευλόγως, γιατί δεν αξιοποιούνται από τη διοίκηση εξίσου με τους υπό πρόσληψη εργαζόμενους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελία εργαζομένων του πρώην ΟΓΑ
Μη ευθυγράμμιση του e-ΕΦΚΑ με τις τελευταίες εγκυκλίους για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που ισχύουν από τις 11 έως τις 18 Ιανουαρίου, στο Δημόσιο, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος...
Καταγγελία εργαζομένων του πρώην ΟΓΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναδρομικά για λίγους, αγωνία για πολλούς
Το ανώτατο δικαστήριο αναγνωρίζει την υποχρέωση καταβολής αναδρομικών 11 μηνών για όσους έχουν προσφύγει ή θα προσφύγουν τώρα για τις περικοπές 2012-2013.
Αναδρομικά για λίγους, αγωνία για πολλούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΦΚΑριστούμε αλλά δεν αντέχουμε άλλο...
«Καμπανάκι» για τον ΕΦΚΑ χτύπησε η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης έρχεται πρώτος (και με διαφορά) στις... τάσεις φυγής των υπαλλήλων, σύμφωνα με τα στατιστικά...
ΕΦΚΑριστούμε αλλά δεν αντέχουμε άλλο...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέντε χρόνια περιμένουν δικαίωση οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ
Επιμένουν στη διεκδίκηση της αποκατάστασης της αδικίας που έχουν υποστεί οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, εκφράζοντας ένα αίτημα που έρχεται να ταυτιστεί με αντίστοιχη απαίτηση στελεχών της Αυτοδιοίκησης...
Πέντε χρόνια περιμένουν δικαίωση οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας