• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 29.7°C
  3 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 25.0°C / 30.1°C
  3 BF
  41%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.5°C / 29.3°C
  3 BF
  59%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  2 BF
  41%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.9°C / 27.9°C
  4 BF
  42%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 29.0°C
  2 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.4°C / 25.4°C
  0 BF
  36%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 30.2°C / 30.2°C
  2 BF
  43%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.1°C / 26.1°C
  2 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.6°C / 26.9°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 25.8°C
  2 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.1°C / 25.1°C
  1 BF
  76%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  29°C 28.9°C / 29.0°C
  3 BF
  42%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  29°C 25.5°C / 29.9°C
  2 BF
  42%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.2°C / 25.8°C
  4 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 27.7°C / 30.0°C
  2 BF
  31%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.3°C / 23.3°C
  3 BF
  76%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.1°C / 26.7°C
  2 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.7°C / 23.7°C
  1 BF
  48%

Φωτογραφία Αρχείου

AP Photo/Yorgos Karahalis

Καταγγελία από την ομάδα «Ταξική Αντεπίθεση» για παρακρατικές μεθοδεύσεις

 • A-
 • A+

Σε μια σοβαρή δημόσια καταγγελία προβαίνει η ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών «Ταξική Αντεπίθεση», η οποία έχει στοχοποιηθεί αρκετές φορές από την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της άγνωστοι στέλνουν απειλητικά email σε γραφεία εταιρειών και προειδοποιούν πως θα τα κάψουν, χρησιμοποιώντας το όνομα της ομάδας, αλλά και μια ηλεκτρονική διεύθυνση που μοιάζει με το επίσημο mail της «Ταξικής Αντεπίθεσης».

«Η ενδεχόμενη επανασύσταση παρακρατικών μηχανισμών που στήνουν προβοκάτσιες για να ενοχοποιήσουν αγωνιστές ίσως να μην αποτελεί ένα παρακινδυνευμένο σενάριο, μιας και η περίοδος αστυνομικής βίας και ασυδοσίας που διανύουμε συνηγορεί σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο» δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η συλλογικότητα έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο με πιο τελευταία την προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να δικαιολογήσει τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη, επειδή τύγχανε να είναι μέλος της «Ταξικής Αντεπίθεσης». Στο παρελθόν έχει κάνει και καταγγελία μέσω της «Εφ.Συν.» για παράνομη παρακολούθηση μελών της με κοριούς σε αυτοκίνητα και μηχανές.

Η ανακοίνωση

Μετά από πληροφορίες που διασταυρώσαμε και οι ίδιοι, προχωράμε σε αυτήν τη δημόσια καταγγελία για την ενημέρωση και επαγρύπνηση του κινήματος σχετικά με έναν νέο-παρακρατικού τύπου σχεδιασμό που εκπονείται το τελευταίο διάστημα, αλλά και για την προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση πως τέτοιου είδους προβοκάτσιες δεν θα περάσουν ούτε θα μείνουν αναπάντητες. 

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας, το τελευταίο διάστημα στέλνονται απειλητικά maıl σε γραφεία διάφορων εταιριών στην Αθήνα, τα οποία και προειδοποιούν ότι θα τα κάψουν. Τα συγκεκριμένα maıl υπογράφονται με το όνομα της ομάδας μας, και μάλιστα η διεύθυνση αποστολής προσομοιάζει με το επίσημο mail της Ταξικής Αντεπίθεσης.

Δεν μπορούμε (προς το παρόν) να γνωρίζουμε το ποιόν αυτών που βρίσκονται πίσω από αυτή τη μεθόδευση, δηλαδή εάν πρόκειται για φασίστες ή αστυνομικούς, γνωρίζουμε όμως πως μια τέτοια πρακτική στοχεύει σε ένα νομικό τετελεσμένο εναντίον μας, το οποίο δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε συλλήψεις.

Ακόμα και εάν αυτή η κακοστημένη προβοκάτσια δεν μπορεί επ’ ουδενί να σταθεί νομικά, θα ήμασταν αφελείς αν θεωρούσαμε ανάξιο λόγου και δημοσιοποίησης του συγκεκριμένου γεγονότος, μιας και διανύουμε μια ιδιαίτερα επιθετική- κατασταλτική περίοδο και δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης μηχανισμών και πρακτικών που παραπέμπουν σε παλαιότερες ‘’σκοτεινές περιόδους’’.

Το ενδεχόμενο η αστυνομία να χρησιμοποιεί την υπογραφή μας για να εκβιάσει μια (έστω και κακοστημένη) δικογραφία εναντίον μας, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Άλλωστε μέσα από  δείγματα γραφής αυτής της κυβέρνησης, μερικά εκ των οποίων αφορούν και την ομάδα μας (πχ η δημόσια και εσκεμμένα ψευδής αναφορά στον σύντροφο που ξυλοκοπήθηκε στη Ν. Σμύρνη ως μέλος της ομάδας μας), γίνεται ξεκάθαρο πως η κατασταλτική στρατηγική έχει και ένα γκεμπελικό-επικοινωνιακό χαρακτήρα στοχεύοντας στον αλλεπάλληλο δημόσιο στιγματισμό και την τρομοκρατία, ασχέτως επάρκειας στοιχείων και δεδομένων. 

Όμως πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα, ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα πιο επικίνδυνο ενδεχόμενο, το οποίο και θα μπορούσε να εγκαινιάσει νέες κατασταλτικές μεθοδεύσεις για το μέλλον. Πέρα από τον άμεσο κίνδυνο ενός κατηγορητηρίου περί “απειλής κατά ξένης περιουσίας” , από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ποιοι μηχανισμού εμπλέκονται σε αυτές τις πρακτικές δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο (όπως αντίστοιχα έχει συμβεί στο παρελθόν) ο τελικός σχεδιασμός να αφορά σε δεύτερο χρόνο και την τέλεση των εμπρησμών. Αποτέλεσμα ενός τέτοιου ευθέως παρακρατικού σχεδιασμού θα ήταν η δίωξη κατά του συνόλου της ομάδας μας με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες και κίνδυνο προφυλακίσεων.

Σε κάθε περίπτωση, προχωράμε σε αυτήν την καταγγελία όχι μόνο για να αρνηθούμε τη οποιαδήποτε ανάμειξη μας σε αυτήν την υπόθεση, αλλά και για να την φέρουμε στο φως της δημοσιότητας και στη διάθεση της κοινωνικής-κινηματικής κρίσης και επεξεργασίας. Η ενδεχόμενη επανασύσταση παρακρατικών μηχανισμών που στήνουν προβοκάτσιες για να ενοχοποιήσουν αγωνιστές ίσως να μην αποτελεί ένα παρακινδυνευμένο σενάριο, μιας και η περίοδος αστυνομικής βίας και ασυδοσίας που διανύουμε συνηγορεί σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο. Και μπροστά σε κάτι τέτοιο, οφείλουμε να αρχικά να αμυνθούμε και στη συνέχεια να οργανώσουμε τους όρους της κοινωνικής-ταξικής μας αντεπίθεσης.

                    Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

          Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φονική η επίθεση ΜΑΤ στο ΑΠΘ, καταγγέλλει φοιτητής που δέχτηκε στο κεφάλι κρότου λάμψης
«Νιώθεις την μισή σου πλευρά ξένη. Ακούς απλά ήχους» εξηγεί ο φοιτητής που είδε φοιτητές να τους βαράνε τα ΜΑΤ στο έδαφος, να δέχονται δακρυγόνα και κρότου-λάμψης [ Βίντεο ]
Φονική η επίθεση ΜΑΤ στο ΑΠΘ, καταγγέλλει φοιτητής που δέχτηκε στο κεφάλι κρότου λάμψης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μέχρι και ο επικεφαλής των ΜΑΤ τους έβρισε για το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ
Ένα νέο βίντεο μαρτυρά την αγριότητα με την οποία επιτέθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν στο ΑΠΘ την περασμένη Τρίτη για την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Μέχρι και ο επικεφαλής των ΜΑΤ τους έβρισε για το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πονάω» εδώ και 1,5 χρόνο 
Έρευνα για περιστατικά υπερβολικής ή παράνομης βίας ζητά το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας μετά το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ 
«Πονάω» εδώ και 1,5 χρόνο 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιπολεμική κινητοποίηση την Παρασκευή στα Προπύλαια
Μοτοπορεία διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή (18.30) στα Προπύλαια η ανοιχτή αντιπολεμική συνέλευση αναρχικών με αίτημα «να σαμποτάρουμε την πολεμική μηχανή»
Αντιπολεμική κινητοποίηση την Παρασκευή στα Προπύλαια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλληφθέντες ΑΠΘ: Ελεύθερος λόγω Covid ο ένας, στο αυτόφωρο ο δεύτερος
Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν οι δύο συλληφθέντες από τη χθεσινή αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ. Ο ένας διαγνώσθηκε θετικός στον κορονϊό και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο άλλος περνάει κανονικά τη διαδικασία του...
Συλληφθέντες ΑΠΘ: Ελεύθερος λόγω Covid ο ένας, στο αυτόφωρο ο δεύτερος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας