• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.7°C / 14.0°C
  2 BF
  79%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.8°C / 12.8°C
  3 BF
  88%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 13.3°C / 15.0°C
  3 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.0°C
  1 BF
  91%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.7°C
  3 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 10.0°C
  1 BF
  97%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.4°C
  1 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  2 BF
  87%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 13.2°C / 15.8°C
  3 BF
  83%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 12.9°C
  3 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.4°C
  4 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  3 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  3 BF
  85%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.7°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 13.8°C
  0 BF
  83%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.8°C / 16.6°C
  3 BF
  74%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 13.8°C
  0 BF
  77%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 9.3°C / 11.6°C
  0 BF
  72%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.3°C / 13.9°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.3°C / 7.3°C
  1 BF
  95%

Φουρτούνες στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τη μαρίνα Καλαμαριάς

 • A-
 • A+

Στη μαρίνα της Καλαμαριάς... προσάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης! Θέμα πολιτικής συνέπειας απέναντι στις «αναπτυξιακές ιδιωτικοποιήσεις» και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας βάζει η παραίτηση του κομματικού στελέχους Δημήτρη Αρκούδη από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο όπου ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμαριά αλλιώς».

Οι φουρτούνες προέκυψαν καθώς η παράταξη του νεαρού δικηγόρου ξιφουλκούσε όλο το προηγούμενο διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς ενάντια στο σχέδιο «αξιοποίησης» της μαρίνας μέσω ΤΑΙΠΕΔ που προβλέπει ακόμη και την ανέγερση πολυτελών κατοικιών! Υποστήριζαν σθεναρά ότι σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια θα πρέπει να τεθεί επικεφαλής ο δήμος ή εναλλακτικά να δημιουργηθεί ένας δημοτικός φορέας για τη διαχείριση όλου του παραλιακού μετώπου της περιοχής. Αυτή του όμως η πρόταση ναυάγησε καθώς το σύνολο των βουλευτών Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αντέχει ένα σχέδιο με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια!

«Είχαμε μια θέση συγκεκριμένη για τη μαρίνα της Καλαμαριάς και για την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση. Κάποιοι μιλούσαν απλώς γι’ άλλους όρους. Εμείς λέγαμε να την πάρει ο δήμος και να γίνει ένας φορέας διαχείρισης όλου του παραλιακού μετώπου. Επικράτησε λοιπόν η άποψη των βουλευτών του κόμματος να προχωρήσει με ιδιωτικούς όρους...», ανέφερε στην «Εφ.Συν.» ο κ. Αρκούδης. Για τα υπόλοιπα, παρέπεμψε στο κείμενο της παραίτησης που ανάρτησε την Παρασκευή στο facebook, όπου έκανε λόγο για «διάσταση απόψεων σε συγκεκριμένα και καίρια ζητήματα που αφορούν την πόλη μας και την εν γένει πολιτική τοποθέτηση με τον πολιτικό φορέα του οποίου είμαι μέλος και ο οποίος με στήριξε στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Κι ενώ σήμερα το θέμα της μαρίνας συζητείται με τηλεδιάσκεψη στο δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς, με συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και όλων των βουλευτών της Α’ Θεσσαλονίκης, ο νέος συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς, επίσης δικηγόρος, έχει βρεθεί να κολυμπά σε πολύ δύσκολα νερά, λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Το ότι παραιτήθηκε ο Δημήτρης είναι πάρα πολύ δυσάρεστο», σημειώνει στην «Εφ.Συν.», προσπαθώντας να ισορροπήσει την κατάσταση. Προσθέτει: «Ομως ούτε το κόμμα ούτε κανένας τού ζήτησε ν’ αλλάξει στην απόφαση της παράταξης. Το πώς θα τοποθετούνταν οι βουλευτές ως φυσικά πρόσωπα είναι δικό τους θέμα. Προσπαθήσαμε να έχουμε έναν συντονισμό. Εμείς λέμε να προστατευτεί ο δημόσιος χώρος κι επιστρέφουμε το σχέδιο που εμπλέκει το ΤΑΙΠΕΔ ως απαράδεκτο. Θεωρούμε πως είναι μια κυβερνητική αφορμή για real estate και κρύβει στοιχεία διαπλοκής. Φαίνεται όμως πως ο Δημήτρης είχε πάρει τις αποφάσεις του από καιρό και είχε πάρει αποστάσεις από την παράταξη. Αυτός ξέρει... Σεβαστό ότι ήθελε να κάνει την έξοδό του. Εμείς λέμε «ναι» σε σχέδιο βιωσιμότητας, αλλά είμαστε αντίθετοι σε οικιστική ανάπτυξη και ΤΑΙΠΕΔ. Γι’ αυτά τα πράγματα δεν μπαίνει καν ζήτημα».

Την ίδια ώρα το ΤΑΙΠΕΔ, στην ιδιοκτησία του οποίου με απόφαση της κυβέρνησης έχει περάσει η μαρίνα, τηρεί αδιάλλακτη στάση, όπως φάνηκε και στην τελευταία συνάντηση που είχε η τριμελής διαπαραταξιακή επιτροπή (Δαρδαμανέλης, Τεμεκενίδης, Φοροπούλου). Τα σχέδιά του περιλαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή δόμηση (14.900 τ.μ.), χωρίς να υποχωρεί καν στα αιτήματα της δημοτικής αρχής και προχωρά τον διεθνή διαγωνισμό με καταληκτική προθεσμία την 11η Μαΐου.

Η μαρίνα της Καλαμαριάς είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία, όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, είναι έκτασης 77.825 τ.μ., απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από την πλατεία Αριστοτέλους, με 242 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως 30 μέτρων, έχει εντυπωσιακά πρανή με πράσινο, καταπληκτική θέα προς τον Ολυμπο και αποτελεί δημοφιλή χώρο περιπάτου για όλους τους Θεσσαλονικείς.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βρόμικα λιμάνια...
Βυθισμένα στη σήψη και στη διαφθορά τα λιμάνια της χώρας! Το σκάνδαλο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες, δείχνει ότι πολλοί ήταν αυτοί που γνώριζαν αλλά κρατούσαν το στόμα...
Βρόμικα λιμάνια...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το «τσουνάμι» κατεβαίνει Βόλο και Πειραιά
Μόνο η κορυφή του παγόβουνου φαίνεται πως είναι η υπόθεση εκβίασης και δωροδοκίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που αποκαλύφθηκε από την «Εφ.Συν.» και απειλεί να γίνει «Τιτανικός» για το υπουργείο Ναυτιλίας.
Το «τσουνάμι» κατεβαίνει Βόλο και Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το κατηγορητήριο είναι… βαθύ
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος των 19 κατηγορουμένων που φέρεται ότι είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση και λυμαίνονταν τη λειτουργία του ΟΛΘ.
Το κατηγορητήριο είναι… βαθύ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κύκλωμα διαφθοράς στον Θερμαϊκό
Κρατούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης και έξι πλοηγοί που χρηματίζονταν για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση πλοίων και για τη χρήση περισσότερων ρυμουλκών.
Κύκλωμα διαφθοράς στον Θερμαϊκό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας