Αυξημένες νεφώσεις

Έρευνα ξεκινά η ΕΛ.ΑΣ. για την ανακοίνωση μίσους των ειδικών φρουρών Κρήτης

Με μια ημέρα καθυστέρηση το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει διοικητική έρευνα για τις δηλώσεις μίσους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα από τους ειδικούς φρουρούς Κρήτης.

Το χθεσινό δελτίο Τύπου περιείχε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρώην πρωθυπουργού και ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε την ηγεσία της αστυνομίας να αναλάβει δράση.

Με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, διατάχθηκε διοικητική έρευνα, ενώ σε ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρεται: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση σχετικά με Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε από την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης και αναπαράγεται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες».

Υπενθυμίζεται ότι στο δελτίου Τύπου η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, το οποίο εκτός των άλλων είναι και ανορθόγραφο, ανέφερε:

«Κύριε Τσίπρα, κ. Σπίρτζη, κ. Ραγκούση, είμαστε σίγουροι πως θα "φουσκώνετε" από υπερηφάνεια από αυτό που καταφέρανε τα "παιδιά" σας στην Νέα Σμύρνη.

Όσο ήσασταν στις κυβερνητικές καρέκλες τα "παιδιά" σας ήταν "σούζα". Τώρα θέλετε αίμα και δώσατε "εντολή". Παίζετε με τις ζωές μας, "καλύβεται" αναρχικούς, υποστηρίζετε τρομοκράτες - δολοφόνους και δεν λογοδοτείτε σε κανέναν. Αν δεν είναι κόπος για εσάς, περάστε από τη μητέρα του συναδέλφου που ήταν στην άσφαλτο σαν ζώο να της δώσετε κουράγιο. Αν είστε άνθρωποι.

Σε αναμονή της αντίδρασής σας».

Μετά το δελτίο Τύπου, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, σχολίασε:

«Κύριε Μητσοτάκη, εσείς δεν μιλήσατε μόλις χθες για αυτοσυγκράτηση, για ψυχραιμία, για τυφλή οργή; Μόλις χθες δεν καταγγείλατε τη βία, την ένταση, τον διχασμό, το μίσος; Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη, καμαρώστε τους συνήθεις εκπροσώπους Tύπου σας. Το ήθος τους, τη δημοκρατική αντίληψή τους και την ποιότητα μιας από τις συνδικαλιστικές εκφράσεις των ειδικών φρουρών που ΕΣΕΙΣ, ρουσφετολογικά, διορίσατε. Σε αναμονή της αντίδρασής σας... (Αν υπάρξει αντίδραση για τα δικά σας παιδιά και τις κατάπτυστες, κατά παραγγελία, ανακοινώσεις τους)».

Νέο βίντεο: Τι προηγήθηκε της επίθεσης κατά του αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη
Στο επίκεντρο της συζήτησης για τα χθεσινά επεισόδια και την άγρια καταστολή που ακολούθησε έχει βρεθεί, μοιραία, το περιστατικό τραυματισμού αστυνομικού από ομάδα ατόμων.
Νέο βίντεο: Τι προηγήθηκε της επίθεσης κατά του αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη
Και στο αμερικανικό ABC η αστυνομική αυθαιρεσία στη Νέα Σμύρνη
Το αμερικανικό δίκτυο ABC αναφέρθηκε στη χθεσινή απρόκλητη επίθεση αστυνομικών κατά κατοίκων, τονίζοντας, σε αντίθεση με αρκετά εγχώρια ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν «αμάσητα» την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ότι ήταν...
Και στο αμερικανικό ABC η αστυνομική αυθαιρεσία στη Νέα Σμύρνη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδική επιτροπή για τη μελέτη της παραβατικότητας των Ρομά και μέτρα ουσιαστικής ένταξης
Τι προτείνει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ. Μεταξύ άλλων εφαρμογή μέτρων θετικής διάκρισης, όπως η ένταξη νέων Ρομά στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ., και η εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση των...
Πέραμα: Σε εξέταση DΝA θα υποβληθεί ο 14χρονος Ρομά
Οι ανακριτικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του νεαρού για λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να αποδειχτεί εάν πράγματι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος) ή ο...
Πέραμα: Σε εξέταση DΝA θα υποβληθεί ο 14χρονος Ρομά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Να σταματήσει η επιχείρηση συγκάλυψης»
Τη βαθιά θλίψη και συμπαράστασή του στην οικογένεια του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη εξέφρασε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο.
«Να σταματήσει η επιχείρηση συγκάλυψης»