• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 9.3°C / 13.4°C
  2 BF
  61%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 7.4°C / 10.5°C
  0 BF
  49%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 8.0°C / 12.7°C
  2 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  2 BF
  76%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  1 BF
  76%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 6.8°C / 11.0°C
  2 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 7.4°C
  3 BF
  34%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 7.4°C
  1 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 11.6°C
  2 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.1°C
  2 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.4°C / 11.7°C
  2 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  2 BF
  44%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  2 BF
  76%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  2 BF
  53%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.8°C / 8.5°C
  2 BF
  74%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  4 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.8°C / 13.0°C
  1 BF
  54%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.3°C / 11.0°C
  4 BF
  45%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.7°C / 7.5°C
  2 BF
  68%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 3.3°C / 3.3°C
  2 BF
  76%

«Από ποιον κωδικό του προϋπολογισμού νομιμοποιείται να την πληρώσει» την ασφαλιστική εταιρεία, αναρωτιέται η «Θεσσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Ζέρβας έταξε ιδιωτική ασφάλιση στους μαθητές της πρωτοβάθμιας

 • A-
 • A+
Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με αφορμή την ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη σε 15.500 παιδιά των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών. ● Εξώδικο στον δήμο έστειλαν οι γονείς του 90ού Δημοτικού για τις προκατασκευασμένες αίθουσες cibo στο προαύλιο.

Περίεργα μαζικά συμβόλαια ασφάλειας χιλιάδων μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με άγνωστο τίμημα, εξώδικα γονέων κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης για την απόφαση τοποθέτησης cibo σε αυλές σχολείων της πόλης και συναφείς με τα δύο θέματα καταγγελίες της αντιπολίτευσης αναδεικνύουν τις τελευταίες ώρες τις χρόνιες παθογένειες ελλείψεων στη σχολική στέγη και αδιαφανών διαδικασιών με τις οποίες πορεύεται συνήθως η εκάστοτε διοίκηση του δήμου.

Στα τέλη Ιανουαρίου, με μια ανακοίνωση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης γινόταν γνωστό χωρίς άλλη διευκρίνιση ότι θα παρέχεται δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε 15.500 μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων του δήμου με πρόγραμμα που θα καλύπτει τα παιδιά «κατά την παραμονή τους στο σχολείο, κατά την πραγματοποίηση εκδρομών ή άλλων εκδηλώσεων την ευθύνη των οποίων έχουν οι σχολικές μονάδες και κατά τη μεταφορά τους με μεταφορικά μέσα (σχολικά λεωφορεία)» και ότι η ασφάλιση πραγματοποιήθηκε με την αριθμητική και μόνον επίκληση του συνόλου των μαθητών, με απόλυτο σεβασμό και εναρμόνιση με τις οδηγίες του Κανόνα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Μία εβδομάδα μετά η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου έκανε λόγο για «πανηγυρισμούς αντί για διενέργεια τεστ στα σχολεία», ρωτούσε για το κόστος και τη χρονική διάρκεια της ασφάλισης «και από ποιον ακριβώς κωδικό του προϋπολογισμού νομιμοποιείται να την πληρώσει», αλλά απάντηση δεν πήρε.

Χθες ήταν σειρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να επαναφέρει το θέμα, με τους συμβούλους Σωτήρη Ζαριανόπουλο και Μιχάλη Κωνσταντινίδη να χαρακτηρίζουν το ασφαλιστήριο «πρόκληση» καθώς «αναθέτει ευθύνες του κράτους σε ιδιωτική εταιρεία, την ώρα που δεν παίρνει κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων» και να ρωτούν μεταξύ άλλων «με ποιον τρόπο επελέγη η συγκεκριμένη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία;».

Ζητήματα ασφάλειας επικαλείται πάντως και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 90ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που έστειλε εξώδικο χθες στον δήμο, ενημερώνοντας παράλληλα την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το υπουργείο Παιδείας, διότι πληροφορήθηκαν «με έκπληξη και αγανάκτηση» την έναρξη εργασιών στην αυλή του σχολείου τους για τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών cibo στο προαύλιο, όπου σχεδιάζεται να στεγαστούν παιδιά της προσχολικής αγωγής για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Οι γονείς αναφέρονται στους κινδύνους συγχρωτισμού σε ένα ήδη συνωστισμένο σχολείο, μιλάνε για «αμφιλεγόμενη νομιμότητα των διαδικασιών» και σημειώνουν ότι πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις από τον διευθυντή του σχολείου -όταν ο εργολάβος τού ζήτησε τα κλειδιά του χώρου για να αρχίσει τις εργασίες- ο οποίος δεν έχει λάβει καμιά έγγραφη ενημέρωση από κανέναν αρμόδιο παρά μόνο «μια αόριστη προφορική εντολή». Αντί, υποστηρίζουν οι γονείς, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, τώρα θα δημιουργηθεί συνωστισμός και στο προαύλιο, αφού ο δήμος αντιμετωπίζει τα παιδιά «σαν τουβλάκια lego»…

«Ψευδείς υποσχέσεις»

Αναφερόμενοι στην ιστορία της συστέγασης του 90ού Δημοτικού με το 7ο Νηπιαγωγείο, τονίζουν ότι «δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για τη λεγόμενη προσωρινή λύση που βρήκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης» καθόσον ο δήμαρχος «υποσχέθηκε στους δημότες “κανένα παιδί σε προκάτ και σχολικές αυλές σύγχρονες και ανοιχτές”».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «απόλυτα δικαιολογημένη αναστάτωση» καθώς οι υποσχέσεις του δήμου για σταμάτημα των εργασιών «αποδεικνύονται ψευδείς», όπως στην περίπτωση του 90ού Δημοτικού, αλλά και για «το “τενεκεδένιο” σχολείο στην Τούμπα όπου, μάλιστα, οι εργασίες εκτελούνταν σε ώρες λειτουργίας του σχολείου, με κίνδυνο για τους μαθητές». Οπως σχολιάζει επιπλέον η παράταξη, «η επίρριψη ευθυνών από τον έναν αντιδήμαρχο στον άλλον αποτελεί πλέον τραγέλαφο».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελίες για εκδικητική συμπεριφορά της διοικήτριας προς ανάδοχη οικογένεια
Νέες καταγγελίες προς τη διοικήτρια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για εκδικητική συμπεριφορά σε ανάδοχο οικογένεια από την οποία προσπαθεί να πάρει την επιμέλεια παιδιού.
Καταγγελίες για εκδικητική συμπεριφορά της διοικήτριας προς ανάδοχη οικογένεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διάγνωση υπό πολικές συνθήκες
Πρωτόγνωρες, απάνθρωπες και… πολικές καταστάσεις βιώνουν εδώ και δεκαπέντε μέρες δεκάδες γονείς και παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Α’ Κέντρο Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Θεσσαλονίκης και...
Διάγνωση υπό πολικές συνθήκες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μόλυνε» και το ΠΑΣΟΚ η ακροδεξιά ρητορική;
Η αναπληρώτρια γραμματέας Ισότητας του Κινήματος στήριξε εκδήλωση του «Thessaloniki Pride», όμως την κατήγγειλε η γενική γραμματέας Εθελοντισμού Κατερίνα Λάσπα.
«Μόλυνε» και το ΠΑΣΟΚ η ακροδεξιά ρητορική;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καθημερινός αγώνας δρόμου γονέων για ένα... λεωφορείο
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, ο γολγοθάς για επτά μαθητές από τον Δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης ● Τα παιδιά ξεκινούν το πρωί και φτάνουν στο σχολείο τους… έπειτα από δρομολόγιο 2,5 ωρών!
Καθημερινός αγώνας δρόμου γονέων για ένα... λεωφορείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Κ. Ζέρβας δήλωσε παρών για τη δεύτερη θητεία
Στα πλαίσια της αναγγελίας της υποψηφιότητάς του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε τους προγραμματικούς σχεδιασμούς του, με πρώτο αίτημα: «Περισσότερη αστυνομία και τροχαία στην πόλη»!
Ο Κ. Ζέρβας δήλωσε παρών για τη δεύτερη θητεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με την κυβέρνηση και την αστυνομοκρατία ο Δήμος Θεσσαλονίκης
Το ψήφισμα των δύο παρατάξεων, «Λαϊκή Συσπείρωση» και η «Πόλη Ανάποδα», που απορρίφθηκε ζητούσε απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΠΘ.
Με την κυβέρνηση και την αστυνομοκρατία ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας