Προσκόμιση βεβαίωσης από τον εκάστοτε Δήμο ζητούν σούπερ μάρκετ από εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που καταγγέλλει ότι οι εργοδότες με αυτό τον τρόπο απαιτούν απόδειξη για τη μη δυνατότητα μετακίνησης την περασμένη Τρίτη προκειμένου να μην χρεωθεί άδεια ή ρεπό.
Ο Σύλλογος προχώρησε «σε τηλεφωνική παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας την άμεση παρέμβαση του προκειμένου να εξασφαλιστεί το μεροκάματο όλων των συναδέλφων που λόγω της χιονόπτωσης δεν ήταν δυνατή η προσέλευση τους στην εργασίας τους».
Ο ΣΕΑ απαιτεί την καταβολή των μεροκάματων όλων των εργαζόμενων, που δεν κατόρθωσαν να πάνε για δουλειά την ημέρα του χιονιά, στο ακέραιο, χωρίς δικαιολογητικό, που να βεβαιώνει το αυταπόδεικτο της δυσκολίας μετακίνησης.
«Αν η εργοδοσία θέλει βεβαιώσεις ας απευθυνθεί στον κο Χρυσοχοϊδη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έκανε αυστηρές συστάσεις για “ακραία” και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» σχολιάζει ο Σύλλογος σημειώνοντας ότι οι εργοδότες των σούπερ μάρκετ, οι οποίοι μέσα στην πανδημία «έχουν σκάσει από τα κέρδη», ενώ «οι εργαζόμενοι έχουμε γονατίσει στη δουλειά, την ώρα που «τα ΜΜΜ καθηλώθηκαν και ο κρατικός μηχανισμός κατέρρευσε για ακόμα μια φορά».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας