• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 17.2°C
  3 BF
  63%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.4°C / 18.0°C
  3 BF
  55%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 11.1°C / 19.0°C
  2 BF
  59%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  12°C 7.8°C / 15.0°C
  1 BF
  58%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  2 BF
  82%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.1°C / 17.2°C
  1 BF
  64%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 12.0°C / 12.0°C
  4 BF
  54%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 9.4°C / 19.0°C
  2 BF
  59%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.2°C / 18.3°C
  2 BF
  94%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  1 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  4 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  2 BF
  82%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  2 BF
  68%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 16.1°C
  1 BF
  82%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 17.2°C
  2 BF
  62%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.0°C / 21.7°C
  2 BF
  73%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 14.4°C
  2 BF
  100%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 16.7°C
  2 BF
  88%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.7°C / 17.2°C
  1 BF
  67%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 12.0°C / 12.0°C
  4 BF
  54%
Ρουσφέτι-ρεκόρ από Πατούλη

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τα rapid tests της Περιφέρειας Αττικής. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν οι Κ. Ζαχαριάδης και Μ. Χατζηγιαννάκης

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ρουσφέτι-ρεκόρ από Πατούλη

 • A-
 • A+
Συνταξιούχος που λαμβάνει τέσσερις συντάξεις προσλήφθηκε από την περιφερειακή αρχή, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής ● Αυτή ήταν μόνο η μία από τις 403 προσλήψεις συμβασιούχων που επιλέχτηκαν με διαδικασίες-εξπρές ανάμεσα σε 3.030 αιτήσεις, μέσα σε τρεις μέρες από... τρεις αντιπεριφερειάρχες ● Ερώτηση και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα πανάκριβα rapid tests.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάθε κοντέρ… ημετεροκρατίας φαίνεται να σπάει ο περιβόητος διαγωνισμός της διοίκησης Γιώργου Πατούλη για προσλήψεις 403 συμβασιούχων στην Περιφέρεια Αττικής. Ακόμη και συνταξιούχος, «που παίρνει μάλιστα τέσσερις συντάξεις», προσλήφθηκε από την περιφερειακή αρχή, σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Ως γνωστόν ο εν λόγω διαγωνισμός για τις προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις δέχτηκε σωρεία καταγγελιών στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει φωτογραφικές, προκλητικές και διάτρητες διαδικασίες προσλήψεων χωρίς κανένα κριτήριο ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα στους προσληφθέντες να περιλαμβάνονται «πολλά μαργαριτάρια και ονόματα πολύ γνωστά».

Με ποια κριτήρια προσλήφθηκε η προαναφερθείσα συνταξιούχος; «Το μόνο κριτήριο ήταν ότι προέρχεται από το περιβάλλον Πατούλη και ότι είχε διοργανώσει εκδηλώσεις στήριξής του, όπως η ίδια «διαλαλούσε»» περιγράφει ο Σύλλογος Υπαλλήλων. «Κρίμα που δεν την είχαν ενημερώσει έγκαιρα ότι με την πρόσληψή της θα κοβόταν τμήμα της σύνταξής της και υποχρεώθηκε να παρουσιάζεται στην υπηρεσία για μερικές μέρες» σχολιάζει με νόημα ο σύλλογος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προϋπήρχε συνεννόηση για πρόσληψη χωρίς παροχή εργασίας!

Οι αιτήσεις των 3.030 υποψηφίων που διεκδίκησαν μια θέση εργασίας μέσω του διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής εξετάστηκαν από μια ομάδα τριών αντιπεριφερειαρχών της διοίκησης Πατούλη σε διάρκεια τριών ημερών, όπως έχει ειπωθεί από πλευράς περιφερειακής αρχής. «Δηλαδή χρειάστηκε 1,5 λεπτό για να εξετάσουν κάθε αίτηση, χωρίς να κάνουν διάλειμμα για νερό. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι διάτρητη όλη η διαδικασία. Εξέτασαν σε λίγες ώρες 3.030 αιτήσεις και δικαιολογητικά για να βάλουν τους δικούς σας» είχε καταγγείλει στο περιφερειακό συμβούλιο ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Πρωτούλης.

Η ίδια ταχύτητα στην εξέταση αιτήσεων δεν επαναλήφθηκε στον πρόσθετο διαγωνισμό στον οποίο προχώρησε η περιφερειακή αρχή για επιπλέον 44 θέσεις, καθώς σύμφωνα με τον σύλλογο η εξέταση των νέων 1.500 αιτήσεων δεν έχει ολοκληρωθεί «εδώ και δώδεκα μέρες».

Σχετικά με την αρχική προκήρυξη ο σύλλογος αναφέρει ότι έχει δεχτεί πλήθος καταγγελιών για αδιαφανείς διαδικασίες από πλευράς ανέργων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Ο σύλλογος επανέρχεται στο αίτημά του για εξέταση όλων των ενστάσεων και τη δημοσιοποίηση των πινάκων μοριοδότησης, αλλά και για άμεσες και μαζικές προσλήψεις με αδιάβλητες διαδικασίες και μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.

Την ίδια στιγμή, με την Αττική να είναι στο «κόκκινο» από πλευράς κρουσμάτων κορονοϊού, ο Σύλλογος Υπαλλήλων καταγγέλλει τη διοίκηση Πατούλη ότι δεν προχωρά στον προγραμματισμό τεστ ανίχνευσης Covid-19 για όλους τους εργαζόμενους, «παρότι είναι ενεργή η ακριβοπληρωμένη προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με τον Ιατρικό Σύλλογο».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ερώτηση στη Βουλή «για τη μεγάλη σπατάλη χρημάτων από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής στην προμήθεια rapid tests» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης. Οπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.», η Περιφέρεια Αττικής προμηθεύεται rapid tests συνολικού κόστους 1 εκατ. ευρώ και κόστος 9,26 ευρώ/τεμάχιο από την εταιρεία «Amani Swiss (Cyprus) Limited» συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη («Rapid test σε τιμή... σκάνδαλο», 13.1.2021).

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές κάνουν λόγο για μια διαδικασία «διάτρητη» και «ένα προϊόν υπερτιμημένο», με αποτέλεσμα «να μην υπηρετούνται οι πολίτες ποιοτικά, ούτε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον». Οπως τονίζουν, «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πατούλης προκαλεί το κοινό αίσθημα με την ανοχή, αν όχι κάλυψη, από πλευράς της κυβέρνησης».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αδιαφάνεια και ευνοιοκρατία από την Περιφέρεια Αττικής
Σοβαρότατες παρατυπίες στην προκήρυξη προσλήψεων των 447 συμβασιούχων από τη διοίκηση Πατούλη διαπιστώνει η Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία εγείρει ζήτημα επανεξέτασης των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Αδιαφάνεια και ευνοιοκρατία από την Περιφέρεια Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δήμους η «καυτή πατάτα»
Αν και οι ΟΤΑ είναι αυτοί που βάσει νομοθεσίας έχουν την κύρια υποχρέωση να ξηλώνουν τις παράνομα τοποθετημένες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, η κυβέρνηση δεν ζήτησε την άποψή τους πριν συντάξει την ΚΥΑ.
Στους δήμους η «καυτή πατάτα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανω-κάτω οι πίνακες για τις προσλήψεις στους δήμους
Τεράστιες αποκλίσεις -έως και 72,61%- προέκυψαν μεταξύ των προσωρινών και των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ στην προκήρυξη 3Κ/2018 ● Οφείλονται κυρίως σε ακούσια λάθη και αναντιστοιχίες μεταξύ δηλωθέντων και...
Ανω-κάτω οι πίνακες για τις προσλήψεις στους δήμους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Οχι» στον νόμο Βορίδη από το ΠΕΣΥ Αττικής
Το περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής, με ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Οχι» στον νόμο Βορίδη από το ΠΕΣΥ Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χρυσοπληρωμένο έργο Πατούλη
Η σκανδαλώδης κωλυσιεργία της Περιφέρειας Αττικής εκτίναξε στα ύψη το κόστος της αντιπλημμυρικής προστασίας για την Κινέτα. ● Την αδικαιολόγητη προσφυγή σε διαδικασίες fast-track καταγγέλλουν αντιπολιτευόμενες...
Χρυσοπληρωμένο έργο Πατούλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Είπα-ξείπα για τα ΚΤΕΛ Αττικής
Ο περιφερειάρχης Αττικής ακύρωσε σε μία μέρα την ανακοίνωση σχετικά με την μεταφορά της αφετηρίας των ΚΤΕΛ Αττικής από το Πεδίον του Αρεως στο σταθμό μετρό «Εθνική Αμυνα».
Είπα-ξείπα για τα ΚΤΕΛ Αττικής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας