• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.3°C / 18.4°C
  3 BF
  65%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.6°C / 16.2°C
  3 BF
  75%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.5°C / 19.3°C
  1 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 15.5°C
  1 BF
  53%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  3 BF
  71%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 16.0°C
  2 BF
  65%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.3°C / 12.4°C
  3 BF
  58%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  1 BF
  55%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.0°C / 21.5°C
  2 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.5°C / 14.9°C
  2 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 17.4°C
  3 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  4 BF
  79%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  2 BF
  72%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.5°C / 15.6°C
  0 BF
  72%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.5°C / 14.5°C
  2 BF
  80%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  1 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.3°C / 18.6°C
  2 BF
  72%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.3°C / 13.8°C
  3 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 13.7°C / 16.7°C
  3 BF
  56%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 12.7°C
  2 BF
  65%
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υπέρογκη αύξηση των τελών ελλιμενισμού στη Μαρίνα Αλίμου καταγγέλλει ο ΣΙΤΕΣΑΠ

 • A-
 • A+

Σοβαρές αντιδράσεις των επαγγελματιών του γιότινγκ προκαλούν για άλλη μια φορά τα πρώτα αποτελέσματα της παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου σε θυγατρική της «Ελλάκτωρ» που ολοκληρώθηκε τυπικά την 1η Ιανουαρίου.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Ανευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) καταγγέλλει υπέρογκη αύξηση των τελών ελλιμενισμού επαγγελματικών σκαφών στη μαρίνα, που ξεπερνά το 100% και μπορεί να αποτελέσει καίριο πλήγμα για έναν κλάδο που με την περσινή κατάρρευση του τουρισμού λόγω πανδημίας δοκιμάζεται ήδη πολύ σκληρά.

Τα μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ κάνουν λόγο για συναντήσεις με εκπροσώπους της παραχωρησιούχου για διάφορα θέματα που προηγήθηκαν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης, στις οποίες δεν ενημερώθηκαν επαρκώς για τα νέα τέλη ελλιμενισμού, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν στο σημείο του τριπλασιασμού.

Μιλώντας πριν από μία εβδομάδα στην ιστοσελίδα mononews.gr ο Γιάννης Μωραΐτης, διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της «Ελλάκτωρ», «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι να παραμείνουν τα επαγγελματικά σκάφη στον χώρο, ωστόσο για τους ανθρώπους του ΣΙΤΕΣΑΠ η νέα τιμολογιακή πολιτική δείχνει το αντίθετο.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι μια αύξηση θα ήταν εύλογη εάν συνδυαζόταν με τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών της μαρίνας, τα οποία όμως αυτή τη στιγμή δεν έχουν ολοκληρωθεί ή σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν ξεκινήσει και τα οποία ο κ. Μωραΐτης τοποθετεί σε βάθος τετραετίας. Το πλάνο της εταιρείας «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.» προβλέπει την ανάδειξη της μαρίνας σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό μέσω της υλοποίησης επενδυτικού προγράμματος που θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως αναφέρει η πλευρά της εταιρείας, τα έργα, πέραν της αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν και τη χερσαία ζώνη μέσω της δόμησης 18.520 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και της διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.

Ευχολόγιο χαρακτηρίζει το παραπάνω πρόγραμμα ο ΣΙΤΕΣΑΠ, επισημαίνοντας ότι είχε κάθε διάθεση να συνεργαστεί και πως η θέση των επαγγελματιών τουριστικών σκαφών είναι ότι με συνεννόηση και συνεργασία θα μπορούσε η Μαρίνα Αλίμου να αναβαθμιστεί προς αμοιβαίο όφελος τόσο των ίδιων όσο και της εταιρείας «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.». «Δυστυχώς όμως η τελευταία επέλεξε να έρθει σε σύγκρουση με τον τελευταίο που θα επέλεγε ένας επιχειρηματίας: τους ίδιους τους πελάτες του!», καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τουρισμός για... όποιον πρόλαβε
Αλαλούμ με τα vouchers για Σάμο και Βόρεια Εύβοια, αφού οι πλατφόρμες έκλεισαν μέσα σε λίγα λεπτά, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες με παράπονα.
Τουρισμός για... όποιον πρόλαβε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σκοτεινή πλευρά του καλοκαιριού
Εργοδοτική βία και αυθαιρεσία στον τουρισμό ⫸ Ενδεικτικά δυο περιστατικά από τουριστικά νησιά που βγήκαν στη δημοσιότητα εργαζομένων που προσπαθούν να εργαστούν σε στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες.
Η σκοτεινή πλευρά του καλοκαιριού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καραντίνα στον ήλιο
Μέχρι τις 19 Απριλίου θα παραμείνουν στη Ρόδο οι 189 Ολλανδοί τουρίστες 18 έως 70 ετών που δήλωσαν συμμετοχή εθελοντικά στο πειραματικό πρόγραμμα τουρισμού εν μέσω λοκντάουν.
Καραντίνα στον ήλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σήμα κινδύνου για το γιότινγκ στη μαρίνα Αλίμου
Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί η μαρίνα Αλίμου, ενώ άγνωστο παραμένει για τους επαγγελματίες του γιότινγκ εάν θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται όταν ολοκληρωθεί η παράδοση στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.
Σήμα κινδύνου για το γιότινγκ στη μαρίνα Αλίμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρόδος: η φτωχοποίηση των ανθρώπων του τουρισμού σε 3 εικόνες
Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και εξαρτώμενοι από την κρουαζιέρα αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, καθώς μένουν χωρίς εισόδημα και εκτός επιδοματικής πολιτικής της...
Ρόδος: η φτωχοποίηση των ανθρώπων του τουρισμού σε 3 εικόνες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ατακτη φυγή τουριστών από τον Πόρο
Με μάσκες ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους κυκλοφορούν στον Πόρο που από την Παρασκευή βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς lockdown ώς τις 17 Αυγούστου ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού μετά...
Ατακτη φυγή τουριστών από τον Πόρο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας