Αθήνα, 13°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
13°C
14.5° 11.4°
2 BF
89%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
14.1° 9.6°
1 BF
79%
Πάτρα
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
14.9° 7.0°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
3°C
2.9° 2.9°
2 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
8.9° 8.5°
3 BF
71%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.5° 8.0°
2 BF
84%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
4°C
7.9° 4.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.5° 13.5°
1 BF
86%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.1°
4 BF
90%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
11°C
11.2° 10.9°
2 BF
76%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.4° 13.8°
4 BF
88%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.8° 11.8°
2 BF
80%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.5° 12.5°
2 BF
75%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.7° 9.6°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.3° 10.5°
1 BF
89%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.4° 14.8°
3 BF
80%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
14.0° 11.6°
2 BF
93%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
61%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
12.2° 8.7°
1 BF
92%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.0° 8.0°
1 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
EUROKINISSI

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό στο στρατό

Άδειες, τελετές, προσωπικό από τα κλιμάκια διοίκησης και η συμμετοχή σε διεθνείς ασκήσεις κόβονται από τις Ένοπλες δυνάμεις μετά τη διαταγή που εξέδωσε σήμερα το ΓΕΕΘΑ σχετικά με τα νέα μέτρα που θα λαμβάνονται από αύριο σε όλες τις μονάδες για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Διαταγή που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», καθώς ακόμη και με αυτή το αρχηγείο αποφεύγει να εφαρμόσει τα μέτρα που ζητούν οι στρατεύσιμοι, όπως είναι η διενέργεια μοριακών τεστ, η αποφυγή του συνωστισμού στις μονάδες, ο εμβολιασμός των φαντάρων, η ακύρωση των ασκήσεων όπου ο συγχρωτισμός είναι αναγκαστικά μεγάλος, τα συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τεστ και οι απολυμάνσεις από ειδικευμένα συνεργεία.

Η ανακοίνωση του Σπάρτακου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, με ΕΠΕΙΓΟΝ σήμα του ΓΕΕΘΑ καθορίζονται μέτρα προστασία  κατά της μετάδοσης του COVID-19. Πρόκειται για αυταρχικά μέτρα που λαμβάνονται εναντίον των φαντάρων και φροντίζουν μόνο το Μόνιμο Προσωπικό. 

Αντί λοιπόν:

 • να γίνεται γενικευμένη χρήση ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΤΕΣΤ σε όσους μπαινοβγαίνουν στις μονάδες 
 • και στο σύνολο του προσωπικού όταν παρουσιάζεται κρούσμα, οπότε κλείνουν τους φαντάρους σε Καραντίνες -χωρίς να ξέρουν αν και ποιοι νοσούν και μεταδίδουν τον Ιό- καθιστώστας τες Υγειονομικές Βόμβες
 • να λάβουν μέτρα κατά του Συνωστισμού παρέχοντας Άδειες, ουσιαστικά τον εντείνουν, κρατώντας εγκλωβισμένους τους φαντάρους
 • να προχωρήσουν σε εμβολιασμό των φαντάρων γιατρών-νοσηλευτών που εργάζονται σε ιατρεία, ΣΤΕΠ και Στρατιωτικά Νοσοκομεία 
 • να δώσουν Άδειες στους φαντάρους με Σωματική Ικανότητα Ι4 που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
 • να αναλάβουν τη Δωρεάν και Ασφαλή Μετακίνηση των συναδέλφων με Στρατιωτικά Μέσα
 • να Ακυρώσουν την Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου
 • να Ακυρώσουν όλες τις εκπαιδεύσεις-Ασκήσεις καθώς γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τηρηθούν τα όποια μέτρα για τον Κορονοιό
 • να γίνονται συστηματικά και επαναλαμβανόμενα ΤΕΣΤ και απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία 
 • να περιορίσουν στο ελάχιστο τις Υπηρεσίες και την καταπόνηση μας, αυξάνοντας ξανά την ψυχολογική πίεση. 

Έρχονται να επαναλάβουν την Άδικη και Καταπιεστική Φυλάκιση μας στις μονάδες για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Επαναλαμβάνουν τον Χυδαίο Εγκλεισμό των φαντάρων όπως είχαν κάνει με τους συναδέλφους των προηγουμένων ΕΣΣΟ το 2020.

Μόνο που τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς σε λίγες μέρες οι Μονάδες θα γνωρίσουν ένα Τρομερά Επικίνδυνο Συνωστισμό από την παρουσία των μεγαλύτερων ΕΣΣΟ Κατάταξης, αυτές των Νοεμβρίου και Ιανουαρίου! 

Ταυτόχρονα, προκαλούν με τον άδικο και άνισο τρόπο που αντιμετωπίζονται φαντάροι και Στρατιωτικοί. 

Μέριμνα και σημαντικά μέτρα λαμβάνονται ΜΟΝΟ για τους Στρατιωτικούς.

Οι φαντάροι θεωρούνται ΔΟΥΛΟΙ που καλούνται επιπλέον να αναλάβουν τις υπηρεσίες από τις οποίες απαλλάσσονται οι Στρατιωτικοί.

Η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, το Υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία προπαγανδίζουν την ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για να αποκρύψουν ότι ο βασικός λόγος διάδοσης του Κορονοιού στα στρατόπεδα είναι οι επιλογές των Υπουργών και των στρατιωτικών.

Αυτοί μας αντιμετωπίζουν ως Αναλώσιμους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους Κόβονται άδειες των φαντάρων, τελετές, προσωπικό από τα κλιμάκια διοίκησης, και η συμμετοχή σε διεθνείς ασκήσεις.

Εμείς Καλούμε τους συνάδελφους φαντάρους και τους γονείς να αντιδράσουν.

Αν δεν αγωνιστούμε συνάδελφοι θα ζήσουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις απ' ότι οι συνάδελφοι μας το 2020.

Ελάτε στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 

Βγείτε Παραπονούμενοι, στείλε τε Επιστολές με τις Καταγγελίες σας.

Καλούμε τους γονείς να σταθούν δίπλα στα στρατευμένα παιδιά τους και να στηρίξουν την προσπάθεια της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Σύμφωνα με το Σήμα του ΓΕΕΘΑ προβλέπονται τα εξής:

 • Τα Επιτελεία κάθε κλιμακίου Διοίκησης και κατά κρίση των Αρχηγών ΓΕ θα λειτουργούν / στελεχώνονται με το κατά το δυνατόν λιγότερο απαιτούμενο προσωπικό και όχι κάτω από το 50%, της υπηρετούσας δύναμης, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού που θα απουσιάζει με πάσης φύσης άδεια.
 • Επισημαίνεται η απαρέγκλιτη τήρηση, με μέριμνα των Δκτων - Δντών, των απώτατων χρονικών ορίων εξάντλησης των δικαιούμενων αδειών.
 • Λειτουργία, με το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό και σε ποσοστό όχι μικρότερο του 30%, αναλόγως των λειτουργικών αναγκών, των παρακάτω υπηρεσιών ΝΠΔΔ:
 • ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ - ΕΑΑΑ - Πολεμικό Μουσείο και Παραρτήματα του - ΛΑΕΔ - ΑΟΟΑ - ΑΠΟΕΑ - ΤΑΑΘΠ - ΟΣΜΑΕΣ- ΕΘΑ -ΤΠΝ, ΜΤΣ - ΜΤΝ - ΜΤΑ - ΤΕΘΑ - ΤΑΑ - ΤΑΜΠΥ - ΕΛΟΑΣ- ΕΛΟΑΝ
 • - ΕΛΟΑΑ.
 • Στις στρατιωτικές υπηρεσίες στις οποίες υπάρχει επαφή με το κοινό, (π.χ. Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού, Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, Δνση Ιστορίας Στρατού κ.λπ.), η εξυπηρέτησή του να γίνεται όπου είναι εφικτό κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης με παράλληλη διεκπεραίωση των αιτημάτων και παροχή πληροφοριών µέσω διαδικτύου.

Κορονοϊός: Νέα Μέτρα με ΕΠΕΙΓΟΝ σήμα του ΓΕΕΘΑ - Τι κόβεται

 • Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, με το σύνολο των επιβαινόντων να φέρει μάσκα.
 • Παράθεση γευμάτων για όλο το προσωπικό από τις Στρατιωτικές Λέσχες, θα εκτελείται μόνο για κατανάλωση σε συσκευασία (πακέτο) και όχι για κατανάλωση εντός εγκαταστάσεων των Λεσχών.
 • Χρήση των γυμναστηρίων, με περιορισμούς.
 • Κορονοϊός: Νέα Μέτρα με ΕΠΕΙΓΟΝ σήμα του ΓΕΕΘΑ - Τι κόβεται
 • Αναστέλλονται τα παρακάτω:
 • Αντιπροσωπείες και συμμετοχή σε σχολεία από και προς το εξωτερικό.
 • Άδειες εξωτερικού (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων κατά κρίση των ΓΕ).
 • Συμμετοχή των ΕΔ σε Διακρατικές - Διεθνείς Ασκήσεις. Για τις νέες δραστηριότητες θα εξετάζεται κατά περίπτωση.
 • Οι ορκωμοσίες στρατευσίμων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε δύο (2) ημέρες, με ισομερή διαχωρισμό νεοσυλλέκτων οπλιτών και χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων.
 • Η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων να χορηγηθεί τον τελευταίο μήνα της θητείας τους.
 • Οι τελετές πάσης φύσεως (παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων, ορκωμοσίες, παράδοση αναμνηστικών, κ.τλ.) εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία - άγημα, χωρίς προσκεκλημένους - δεξιώσεις.
 • Διενέργεια συναντήσεων / συσκέψεων τηρούμενης της απόστασης του ενάμιση (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.
 • Συνεχίζεται η αναστολή πάσης φύσεως συγκεντρώσεων προσωπικού/εθιμοτυπικών εκδηλώσεων - επισκέψεων καθώς και της διάθεσης προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτείται συμμετοχή θα παρέχονται σχετικές οδηγίες.

Το ΓΕΣ να συνεχίσει την κατασκευή ειδικών κυτίων (αντισηπτικό, μάσκες, γάντια) για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για κάλυψη αναγκών κατάταξης ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις ανάγκες των ΓΕ.

Με μέριμνα των ΓΕ να υφίστανται σε όλες τις Μονάδες και Στρατιωτικές Υπηρεσίες μέσα πρόληψης μετάδοσης COVID-19 (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό) σε επάρκεια.

Συνεχίζεται η χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας στο προσωπικό που ανήκει στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως αυτές ορίστηκαν από 18 Σεπ 20 αποτελεί υποχρέωση της Υπηρεσίας, τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Συνεχίζεται η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό που τη δικαιούται.

Επισημαίνεται ότι, αποτελεί ατομική υπευθυνότητα η σχολαστική τήρηση των μέτρων, δίνοντας έμφαση στην τήρηση της ατομικής υγιεινής, στη χρήση μάσκας από το σύνολο του προσωπικού, σε όλους τους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους και στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης (τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου).

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέα μέτρα για τον κορονοϊό στο στρατό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας