Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.6°C / 17.2°C
  1 BF
  55%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 16.1°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 7.2°C / 15.0°C
  1 BF
  54%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  8°C 8.0°C / 8.0°C
  1 BF
  61%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  1 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  14°C 11.7°C / 14.4°C
  3 BF
  42%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  3 BF
  40%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 0.0°C / 14.0°C
  1 BF
  54%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.0°C / 17.0°C
  3 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 17.0°C / 17.0°C
  3 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.0°C / 16.7°C
  3 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  2 BF
  47%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  4 BF
  67%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.0°C / 16.0°C
  3 BF
  41%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 8.3°C / 15.6°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 16.0°C
  2 BF
  77%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.2°C / 15.6°C
  2 BF
  51%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.4°C
  3 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  3 BF
  42%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  3 BF
  40%
Εξωση εν θερμώ στο Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εξωση εν θερμώ στο Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης

 • A-
 • A+
Ανήκουστο! Με πρόσχημα την πανδημία ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος έδωσε τριήμερη προθεσμία στη δομή να αδειάσει το λυόμενο στο οποίο στεγάζεται από το 2013. ● Στο ΚΙΑΛΛΗ, όπως είναι το αρκτικόλεξό του, δραστηριοποιούνται εθελοντικά 83 γιατροί - κοινωνικοί λειτουργοί - ψυχολόγοι, 56 συνεργαζόμενα φαρμακεία και 150 πολίτες της ευρύτερης περιοχής, που έχουν περιθάλψει 2.507 ασθενείς φέτος και προμηθεύουν με φάρμακα 56 χρονίως πάσχοντες.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σκοτώνουν τα Κοινωνικά Ιατρεία όταν δεν τα χρειάζονται. Εξωση με τριήμερη… προειδοποίηση και με πρόσχημα, τι άλλο, την πανδημία αποφάσισε ο Δήμος Θέρμης για το Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ) απαιτώντας να εκκενώσει το λυόμενο, ιδιοκτησίας του Δήμου Θέρμης, εντός του οποίου λειτουργεί από το 2013.

Οπως ανακοίνωσε στους ανθρώπους του ΚΙΑΛΛΗ ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, είχαν περιθώριο μέχρι χθες να αδειάσουν τον χώρο από όλο τον εξοπλισμό και να παραδώσουν τα κλειδιά ώστε να διαμορφωθεί σε κέντρο Covid-19 για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης του δήμου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Ο δήμος μάλιστα επικαλείται «την ευαισθησία»(!) των ανθρώπων του Κοινωνικού Ιατρείου και δηλώνει ότι «θα συνεχίσει να είναι αρωγός στο κοινωνικό σας έργο όπως ήταν μέχρι σήμερα»! «Σε συνθήκες πανδημίας κάνουμε πρόσθεση, όχι αφαίρεση!» απαντά με ανακοίνωσή του το ΚΙΑΛΛΗ, τονίζοντας ότι «οι ανάγκες της πανδημίας δεν αντιμετωπίζονται με την καταστροφή μιας δομής που ακόμα και αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την εφεύρουμε». Επιπλέον θυμίζουν ότι «στον χώρο υπάρχει σημαντικής αξίας υλικός εξοπλισμός.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί με έξοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που το ΚΙΑΛΛΗ εξασφάλισε από δωρεές και από τις συνδρομές των μελών του, και αξιοποιήθηκαν για την κατασκευή νέου δαπέδου, μόνωση οροφής, επισκευές ηλεκτρολογικών και υδραυλικών δικτύων, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, ειδική διαμόρφωση φαρμακαποθήκης, ειδικός εξοπλισμός κλιματισμού-υγρασίας 24ωρης λειτουργίας για τη φαρμακαποθήκη, εγκατάσταση συναγερμού και φωτεινής πινακίδας, εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου πολλαπλών σημείων χρήσης και συστήματος ασύρματου δικτύου, εσωτερικό δίκτυο Η/Υ, σύστημα συναγερμού και εξωτερικού φωτισμού, επίπλωση, εξοπλισμός των δύο ιατρείων (καρδιογράφος, καρέκλα «boom», ανάκλιντρα, ζυγοί για μωρά, πιεσόμετρα, σετ ΩΡΛ, κ.λπ.).

Κάθε βεβιασμένη κίνηση απομάκρυνσης θα προκαλέσει βλάβες σε όλη αυτήν την υποδομή και τον εξοπλισμό». Στα ανωτέρω ας προστεθεί ότι στο ΚΙΑΛΛΗ δραστηριοποιούνται σήμερα «εθελοντικά, 83 γιατροί - κοινωνικοί λειτουργοί - ψυχολόγοι, 56 συνεργαζόμενα φαρμακεία και 150 πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης. Μέχρι στιγμής για το τρέχον έτος, ο αριθμός των εξετασθέντων ασθενών ανέρχεται σε 2.507, ενώ 56 χρόνιοι ασθενείς προμηθεύονται μηνιαίως τα φάρμακά τους». «Γιατί, σάμπως δουλεύουν τώρα; Πάει κανείς στο ιατρείο; Δεν έχει λόγο ύπαρξης σήμερα. Τι θέλουν μαγαζί χώρια;» λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας πάντως ότι δεν θα τους βγάλει με το έτσι θέλω από το κτίριο, αφήνοντας μια χαραμάδα συνεννόησης - «θα βρούμε άκρη νομίζω».

«Τον καλέσαμε να έρθει να δει τι κάνουμε αλλά δεν ήρθε ποτέ. Και πριν από έναν μήνα μας το είχε ζητήσει χωρίς να επικαλείται την πανδημία» απαντά ο πρόεδρος του ΚΙΑΛΛΗ, Σπύρος Κοκκίνης, τονίζοντας πως «δουλεύουμε κάθε μέρα, δίνουμε τρόφιμα και φάρμακα σε ανθρώπους που δεν καλύπτονται από τις υπηρεσίες του δήμου. Πρέπει να ενημερώσουμε τους χρονίως πάσχοντες ότι δεν θα μπορούμε πλέον να τους εξυπηρετούμε. Μόνο σε 100 οικογένειες μοιράζουμε τρόφιμα. Εχουμε χιλιάδες κουτιά φάρμακα, έχουμε ψυγεία με ινσουλίνες, πού θα πάνε όλα αυτά; Τι είμαστε, ψιλικατζίδικο;».

Για να καταλήξει: «Δηλαδή στα χρόνια της κρίσης ήμασταν καλοί, κάναμε τη βρόμικη δουλειά και τώρα θα μας πετάξουν; Για μια διοικητική υπηρεσία με 4 άτομα μας βγάζει, ενώ τα ΚΑΠΗ του δήμου είναι κλειστά και θα μπορούσαν για την περίοδο της πανδημίας να φιλοξενήσουν αυτή την υπηρεσία».

ΥΓΕΙΑ
Ο οκτάψαλμος του Εξαδάκτυλου στην κυβέρνηση
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, απάντησε στις δηλώσεις κατά του Στ. Πέτσα για τους «μόνο 8 ιδιώτες γιατρούς» που δήλωσαν πρόθεση να συνδράμουν στο ΕΣΥ.
Ο οκτάψαλμος του Εξαδάκτυλου στην κυβέρνηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θεσσαλονικιός δίνει δωρεάν το διαμέρισμά του σε γιατρούς και νοσηλευτές
Ψάχνει να βρει τους ρυθμούς της η Θεσσαλονίκη στην εποχή του κορονοϊού και κρατά την αναπνοή της για την αποτελεσματικότητα των μέτρων.
Θεσσαλονικιός δίνει δωρεάν το διαμέρισμά του σε γιατρούς και νοσηλευτές
ΥΓΕΙΑ
Κραυγή αγωνίας από τη Θεσσαλονίκη
Στην πόλη φαίνεται ότι έχει επικρατήσει πλήρως η βρετανική μετάλλαξη –πάνω από το 85% των κρουσμάτων– και η οποία έχει αποδειχθεί αυξημένης νοσηρότητας.
Κραυγή αγωνίας από τη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Ηρωες» αντιμέτωποι με ΕΔΕ
Μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεων από συγγενείς θυμάτων της πανδημίας εναντίον γιατρών της πρώτης γραμμής ● Μιλούν στην «Εφ.Συν.» οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του νομού Πέλλας που σχεδιάζει να επισκεφτεί...
«Ηρωες» αντιμέτωποι με ΕΔΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Όχι» στη χαλάρωση του lockdown από τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης
Προειδοποιούν για ενδεχόμενο απώλειας ζωών από «παραμελημένες» ασθένειες, αν συνεχιστεί η μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία Covid-19.
«Όχι» στη χαλάρωση του lockdown από τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας