• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 26.6°C / 31.6°C
  3 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.5°C / 31.6°C
  2 BF
  45%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 32.1°C
  3 BF
  54%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  39%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  4 BF
  45%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 27.0°C / 30.5°C
  2 BF
  42%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 23.4°C / 25.4°C
  1 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.6°C / 29.6°C
  2 BF
  43%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.1°C / 28.8°C
  3 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 26.2°C / 30.9°C
  1 BF
  55%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 27.8°C
  3 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 26.8°C / 28.7°C
  2 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  3 BF
  54%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.7°C / 30.9°C
  0 BF
  33%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  30°C 28.5°C / 30.1°C
  2 BF
  40%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 28.2°C
  5 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 27.0°C / 31.8°C
  3 BF
  31%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 30.3°C
  3 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.6°C / 29.7°C
  3 BF
  51%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  1 BF
  52%

Αντιπολεμική πορεία για την ειρήνη των λαών ενάντια σε πόλεμο, εξοπλισμούς και ΑΟΖ

 • A-
 • A+

«Stop στο νέο όργιο των εξοπλισμών και στην αύξηση της θητείας. Όχι στη στράτευση στα 18 και στην πρόσληψη 15.000 μισθοφόρων στρατιωτών, όχι στη στρατιωτικοποίηση και την αστυνομοκρατία. Αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών - όχι στην πολεμική προετοιμασία. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, δεν πολεμάμε για κεφάλαιο, ΑΟΖ, πολυεθνικές, εξορύξεις, ΝΑΤΟ! Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ. Λαός και νεολαία δεν είναι αναλώσιμοι- Κοινός αγώνας σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια σε κυβερνήσεις, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση»

Με αυτά τα συνθήματα διοργανώνεται αντιπολεμική κινητοποίηση το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 1 μ.μ. στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στη βουλή. Η κινητοποίηση αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Ήδη καλούν εκπαιδευτικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και πλήθος συλλογικοτήτων και κινήσεων από χώρους νεολαίας και εργαζομένων, καθώς και γειτονιές. Πρόκειται για μια ευθεία απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα εξοπλισμών, την ώρα που οι κοινωνικές ανάγκες για υγεία, παιδεία, πρόνοια κλπ. είναι εκρηκτικές, και για αύξηση της στρατιωτικής θητείας των νέων, με σκέψεις ακόμα και για στράτευση στα 18!

Στα Προπύλαια καλούν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Κ. Σωτηρίου" και "Ηρώ Κωνσταντοπούλου" / Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, καθώς και η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής. Με απόφαση γενικής συνέλευσης καλεί στην κινητοποίηση και ο φοιτητικός σύλλογος Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ. Στα Προπύλαια καλεί και ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μετναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ). 

Ιδιαίτερη σημασία έχει το κάλεσμα των μαθητών από εφτά μέχρι στιγμής σχολεία για μαζική συμμετοχή στην αντιπολεμική κινητοποίηση του Σαββάτου. Συγκεκριμένα καλούν οι μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Μαρκόπουλου, το 19ο ΓΕΛ Αθηνών, το ΕΠΑΛ Νίκαιας, το 2ο ΓΕΛ Νίκαιας, το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, το 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου και το 2ο ΓΕΛ Ιλίου. «Η κυβέρνηση βάζει ως προτεραιότητα τα συμφέροντά της, ενισχύοντας το στρατό και την αστυνομία, εμείς βάζουμε μπροστά τα συμφέροντά μας παλεύοντας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη ζωή συνολικά!», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα των σχολείων. «Η ιστορία δεν ξεχνιέται, είναι σαν κολόνια, δεν θα γίνουμε κρέας για κανενός τα κανόνια», τονίζουν οι μαθητές.

«Η ιστορία δεν ξεχνιέται, είναι σαν κολόνια, δεν θα γίνουμε κρέας για κανενός τα κανόνια», τονίζουν οι μαθητές από εφτά σχολεία που καλούν στην κινητοποίηση.

Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη (εκτός από αρκετές κινήσεις-συλλογικότητες, έχει πάρει απόφαση συμμετοχής και η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) καθώς και στην Πάτρα, όπου μια σειρά κινήσεις καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 24/10 στις 12 το μεσημέρι.

Παράλληλα με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς στην αντιπολεμική κινητοποίηση στις 24/10 καλούν δεκάδες κινήσεις και συλλογικότητες, όπως φοιτητικά σχήματα της ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ, ο Ανυπόταχτος Μαθητής, συλλογικότητες της νέας εργατικής βάρδιας αλλά και η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΕΚΑ (η κίνηση που παρεμβαίνει συνολικά στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας), αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης από δήμους της Αθήνας καθώς και η περιφερειακή κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Εργατικές Λέσχες, το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Όλόκληρο το κάλεσμα των κινήσεων

Αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών / όχι στην πολεμική προετοιμασία
Λαός και νεολαία δεν είναι αναλώσιμοι. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, δεν πολεμάμε για κεφάλαιο, πολυεθνικές, εξορύξεις, ΝΑΤΟ!

Η πολεμική απειλή που εντείνεται στην περιοχή επιβάλλει την αντιπολεμική κινητοποίηση εργαζομένων και νεολαίας. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση προσπαθεί να επιταχύνει την υλοποίηση των πολεμοκάπηλων πολιτικών της. Η χώρα μας γεμίζει επικίνδυνες αμερικανικές βάσεις και γίνεται πολεμικό ορμητήριο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ με την συμφωνία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλιμακώνεται η εντατική πολεμική προετοιμασία και αντιπαράθεση με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες, ενώ εντείνονται οι απάνθρωπες πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Η αντιπροσφυγική υστερία της κυβέρνησης στρώνει το δρόμο σε φασιστικές ομάδες που μαζί με τα τάγματα εθνοφυλακής «έχουν αναλάβει δράση» απέναντι στους πρόσφυγες.

Τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες της κρίσης και του 10χρονου μνημονιακού κεκτημένου, τη στιγμή που τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα της χώρας δοκιμάζεται από την πανδημία του covid19, η κυβέρνηση επιλέγει να διαθέσει περισσότερα από 10 δισ. για εξοπλισμούς! Ήδη το προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει πενταπλασιασμό των εξοπλιστικών δαπανών από 0,5 στα 2,5 δισ. για το 2021!

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν μπει για τα καλά στην καταστροφική κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών. Νέα μοίρα 18 μαχητικών 4ης γενιάς αεροσκαφών Ραφάλ γαλλικής κατασκευής, εκσυγχρονισμός των F-16, τέσσερις νέες φρεγάτες, τέσσερα ναυτικά ελικόπτερα Ρομέο, τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ, νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς, τορπίλες βαρέως τύπου για το ΠΝ, νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την ΠΑ! Και όλα αυτά με το παράλληλο σχέδιο πρόσληψης 15.000 νέων μόνιμων στελεχών στις ένοπλες δυνάμεις, στην κατεύθυνση του να μετατραπεί ο στρατός σε επαγγελματικό, να είναι ακόμα πιο απόμακρος και εχθρικός στον λαό.

Η νεολαία πληρώνει ίσως το βαρύτερο τίμημα των πολεμοκάπηλων σχεδίων της κυβέρνησης. Πέρα από τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, την παιδεία της αγοράς, την ανεργία και την μετανάστευση η νεολαία ετοιμάζεται να ντυθεί στα χακί από τα 18 και μάλιστα με αύξηση της θητείας.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και η υποχρεωτική στράτευση στα 18 αποτελούν ουσιαστικό πλήγμα στα δικαιώματα της νεολαίας. Επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των νέων στρατευμένων, δημιουργεί κλίμα μιλιταριστικής και εθνικιστικής λοβοτομής. Αντί ο νέος να παίρνει την πανεπιστημιακή γνώση και να έρχεται σε επαφή με τις τάσεις αμφισβήτησης, θα περνά την πύλη του στρατοπέδου και θα παραδίδεται στον μιλιταρισμό και τους καραβανάδες.

Καταπίεση, εκμετάλλευση, συντριβή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας, εκπαίδευση στην υποταγή στην κάθε εξουσία και στα «εθνικά δίκαια». Από το σχολείο απευθείας στον στρατό, γιατί θέλουν υπάκουα-πειθαρχημένα-αναλώσιμα στρατιωτάκια για μια ζωή! Μακριά από την μόρφωση, χωρίς δικαιώματα στην δουλειά, κρέας για τα κανόνια. Έτσι φαντάζεται το μέλλον της νέας γενιάς η κυβέρνηση της ΝΔ, το πολιτικό σύστημα, οι επιχειρηματίες και οι στρατηγοί.

 • Ελεύθερη ζωή – όχι από τα 18 στο χακί. Καμία σκέψη για αύξηση στρατιωτικής θητείας, αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους.
 • Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα – κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.
 • Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 24/10/2020 ΣΤΙΣ 13:00 ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Δεν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στα χακί! Λαός και νεολαία στην πρώτη γραμμή για μια ζωή ελεύθερη.

Καλούν:

Φοιτητικά σχήματα

ΑΕΠ ΕΑΑΚ (Μαθηματικό Αθήνας)

ΑΝΑΡΠΑ ΕΑΑΚ

ΑΝΑΡΣΥΠ ΕΑΑΚ (Πληροφορική Αθήνας)

ΑΝΑΧ ΕΑΑΚ

ΑΝΕΠΑΦΟΙ ΕΑΑΚ

ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΕΑΑΚ (Φαρμακευτική Αθήνας)

Αντινομία ΕΑΑΚ

ΑΡΑΧΤΟ ΕΑΑΚ (Τοπογράφοι ΕΜΠ)

ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΕΑΑΚ (Χημικοί μηχανικοί ΕΜΠ)

ΚΑΡΑΒΙ ΕΑΑΚ

ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΕΑΑΚ (Φυσικό Αθήνας)

ΠΑΦ ΕΑΑΚ (Ιατρική Αθήνας)

ΡΑΦ ΕΑΑΚ (ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ)

Συσπείρωση Οικονομικού ΕΑΑΚ (Οικονομικό Αθήνας)

SMASS MEDIA ΕΑΑΚ (ΕΜΜΕ Αθήνας)

ΕΝΕΔΡΑ (ΕΑΑΚ)

Φοιτητικά σχήματα της ΑΡΕΝ

Συλλογικότητες εργαζομένων

Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ

Attack στην ανεργία & την Επισφάλεια

LABour-αγωνιστικη παρεμβαση στην έρευνα

RADICAL IT – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλεπικοινωνίες & Πληροφορική

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα – ΕΚΑ

Η περιφερειακή κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Δημοτικές κινήσεις

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Ανυπόταχτη Καισαριανή

Ανυπόταχτη πόλη – Αντικαπιταλιστική Παρέμβασης στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Εκτός Πλάνου Ελληνικού Αργυρούπολης

Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Μαχόμενη Ηλιούπολη

Μια πόλη ανάποδα – Αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

Ακόμη

Ανυπόταχτος Μαθητής

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Συντονισμός για το Προσφυγικό & Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΚΔΕ: Πάλη ενάντια στην απειλή του πολέμου το Σάββατο 24/10 στις αντιπολεμικές πορείες
«Ελληνική και Τουρκική αστική τάξη είναι εξίσου ένοχες» τον ανταγωνισμό στην περιοχή λέει η ΟΚΔΕ και καλεί στην Αντιπολεμικές πορείες του Σαββάτου 24/10 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
ΟΚΔΕ: Πάλη ενάντια στην απειλή του πολέμου το Σάββατο 24/10 στις αντιπολεμικές πορείες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και στην Αθήνα
Τρεις κινητοποιήσεις ενάντια στον ρωσοουκρανικό πόλεμο σήμερα στην Αθήνα με τους πολίτες να ενώνουν τις φωνές τους με τα ανθρώπινα πλήθη που ζητούν ειρήνη από πολλές γωνιές της Ευρώπης.
Νέες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και στην Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιφασιστική πορεία ενάντια στη Χρυσή Αυγή
Αντιρατσιστική πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα οργανώσεις αντιφασίστες, μετανάστες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας ενάντια...
Αντιφασιστική πορεία ενάντια στη Χρυσή Αυγή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η δήμαρχος Γαύδου στο... απόσπασμα
Στο στόχαστρο υπερπατριωτικών κύκλων μπήκε η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου μετά τη γραπτή δήλωσή της σχετικά με τις πτήσεις των μαχητικών F-16...
Η δήμαρχος Γαύδου στο... απόσπασμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Λιμενικό απαντά στις τουρκικές κατηγορίες για παρενόχληση σκάφους της ακτοφυλακής
Περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε με επικίνδυνους ελιγμούς ναυαγοσωστικό της Λιμενικής Αρχής Λέρου κατά τη διάρκεια περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Φαρμακονησίου, εντός των...
Το Λιμενικό απαντά στις τουρκικές κατηγορίες για παρενόχληση σκάφους της ακτοφυλακής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντινατοϊκή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
«Ούτε στη Σούδα ούτε πουθενά έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά», «Λεφτά για την υγεία λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «ΕΕ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», είναι μερικά απ' τα συνθήματα που...
Αντινατοϊκή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας