Ενα παιδί μόλις 14 χρόνων κρατείται από την Πέμπτη στη ΓΑΔΑ, χωρίς καν να έχει δει τους γονείς του, και σήμερα το πρωί περνά από τον εισαγγελέα στην Ευελπίδων! Ο Βαγγέλης, γραμματέας του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του, συνελήφθη την Πέμπτη στη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.
Ο Δήμος Χαλανδρίου, όπου βρίσκεται το σχολείο, ζητά την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες και υπογραμμίζει ότι κατά τον σωματικό έλεγχο που του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτα ενώ την ώρα της σύλληψής του έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης.
«Bρέθηκε στον λάθος τόπο τη λάθος στιγμή» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 7ου Γυμνασίου, Χριστίνα Χρηστίδου, η οποία εξηγεί ότι την ώρα που ο μικρός ψώνιζε από μαγαζί, ο μαγαζάτορας τους πέταξε έξω, μιας και λόγω της έκρυθμης κατάστασης αποφάσισε να κλείσει και αμέσως μετά, στον σωρό, πιάστηκε χωρίς να ξέρει καν τον λόγο, χωρίς να έχει τίποτα πάνω του που να δηλώνει και να αποδεικνύει «κακουργηματική» πρόθεση. «Δυστυχώς τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς. Ορισμένοι αποφάσισαν ότι εχθρός τους είναι τα 14χρονα. Ας γνωρίζουν ότι δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας βορά στους Ιαβέρηδες» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε: «Η κυβερνητική καταστολή έχει φτάσει στο επίπεδο να συλλαμβάνει και να παραπέμπει μαθητές 14 ετών για κακουργήματα [...] Το «έγκλημά» του είναι ότι διεκδικεί ένα σχολείο με ασφάλεια». Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΝΕ, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του παιδιού σαν να είναι κοινός εγκληματίας βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες!».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας