• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 15.2°C
  0 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  11°C 8.5°C / 12.4°C
  1 BF
  73%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.0°C / 16.8°C
  4 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.9°C / 7.5°C
  1 BF
  70%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 12.4°C
  1 BF
  81%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.7°C / 11.8°C
  2 BF
  73%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.4°C / 6.2°C
  1 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.4°C / 15.6°C
  2 BF
  76%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.4°C / 17.5°C
  1 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  3 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.4°C / 19.1°C
  5 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  4 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  3 BF
  64%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  9°C 8.5°C / 8.5°C
  1 BF
  67%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 8.5°C / 12.2°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 16.8°C / 18.8°C
  1 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.0°C / 15.4°C
  2 BF
  58%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  13°C 8.8°C / 16.5°C
  1 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.4°C / 12.5°C
  2 BF
  57%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  1 BF
  69%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανοχή στην ενοχή της Χ.Α.

 • A-
 • A+
Η παράταξη Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής καταψήφισε μαζί με τον Θ. Τζήμερο και άλλους ανεξάρτητους συμβούλους την εισήγηση της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» να πάρει θέση το δεύτερο μεγαλύτερο πολιτικό όργανο της χώρας απέναντι στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Μαζικές αποχωρήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η άρνηση της διοίκησης Γ. Πατούλη να συζητηθεί και να ληφθεί στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο Αττικής απόφαση για τη στάση που θα κρατήσει το δεύτερο μεγαλύτερο πολιτικό όργανο της χώρας απέναντι στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει συμβούλους μέσω του περιφερειακού παρακλαδιού της, της «Ελληνικής Αυγής».

Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» και τον σύμβουλό της Κ. Τουλγαρίδη. «Και με τη βούλα είναι εγκληματική οργάνωση. Εχει τεράστια πολιτική σημασία να υπάρξει απόφαση που να λέει ότι αυτοί που είναι εγκληματίες είναι ξένο σώμα για το περιφερειακό συμβούλιο», τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει και απόφαση άρσης των διευκολύνσεων που απολαμβάνει το νεοναζιστικό μόρφωμα, όπως π.χ. η παραχώρηση γραφείων.

«Δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Εχετε ευθύνη να σφραγίσετε τα γραφεία», κάλεσε την περιφερειακή αρχή και ο Γ. Πρωτούλης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ομοίως και ο Χρ. Καραμάνος από τη «Δύναμης Ζωής», σημειώνοντας:«Μετά την ιστορική δικαστική απόφαση [οι χρυσαυγίτες] παίρνουν τον δρόμο της φυλακής και η περιφερειακή διοίκηση Αττικής δεν έχει προχωρήσει στο σφράγισμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής, κάτι που έχει γίνει από τη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων».

Ωστόσο, κατά την ψηφοφορία για τη συζήτηση του θέματος, η παράταξη του Γ. Πατούλη (ο ίδιος δεν τοποθετήθηκε επικαλούμενος συμμετοχή σε άλλη τηλεδιάσκεψη εκείνη την ώρα) καταψήφισε και μαζί με τις ψήφους του Θ. Τζήμερου και άλλων ανεξάρτητων συμβούλων σχηματίστηκε αρνητική πλειοψηφία (46 κατά, 42 υπέρ). Ευνοημένοι από το αποτέλεσμα, λοιπόν, οι χρυσαυγίτες και μαζί τους οι χυδαίες συμπεριφορές που σταδιακά αναπτύσσονται στο περιφερειακό συμβούλιο, υπό την ανοχή της περιφερειακής αρχής.

Με τις αντιπολιτευόμενες δημοκρατικές παρατάξεις να ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη την αποχώρησή τους καταγγέλλοντας τη στάση της περιφερειακής αρχής, ο Θ. Τζήμερος φώναζε στην καθεμία «στα τσακίδια». Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του Θ. Τζήμερου και ανταλλαγή κατηγοριών, που στη συνέχεια ανακλήθηκαν – ομοίως και ο Θ. Τζήμερος ανακάλεσε τη φράση του.

«Ο κ. Πατούλης συνεχίζει τη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή», ήταν ο τίτλος ανακοίνωσης που εξέδωσε μετά την αποχώρησή της η παράταξη Γ. Σγουρού, καταγγέλλοντας τη μη διεξαγωγή της συζήτησης. «Προκαλεί εύλογη ανησυχία η διαπίστωση ότι η περιφερειακή αρχή έχει αποφασίσει να συνεχίσει στην ίδια, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, ηθικά και πολιτικά έωλη ρότα, καθώς τα στελέχη της περιφερειακής παράταξης της Χ.Α. σπεύδουν να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους. “Χρήσιμες” για τη διοίκηση ανεξαρτητοποιήσεις, “καρφιά” κατά της Δημοκρατίας...», σχολίασε σε ανακοίνωσή της η «Δύναμη Ζωής».

Παύσεις

Οπως πληροφόρησε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Χρ. Θεοδωρόπουλος, έχει ενημερωθεί από τον ίδιο ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την αυτοδίκαιη θέση σε αργία του καταδικασθέντος για κακούργημα (διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης) περιφερειακού συμβούλου Ηλ. Παναγιώταρου. Τόνισε ότι πρέπει να εκδοθεί η απαιτούμενη διαπιστωτική πράξη από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, «που φαντάζομαι, πέραν εμού, τον έχει ενημερώσει και η Εισαγγελία».

Ακόμη, ο κ. Θεοδωρόπουλος ενημέρωσε ότι έχει στείλει και ερώτημα τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών και στην ΕΝΠΕ για το εάν η χρυσαυγίτικη «Ελληνική Αυγή» εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 237 του ισχύοντος αυτοδιοικητικού πλαισίου.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, επιτρέπεται να παυθεί για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος αιρετός κάθε αξιώματος (π.χ. σύμβουλος, περιφερειάρχης, δήμαρχος), εφόσον υπάρξει απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου επόπτη ΟΤΑ και σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου, που αποτελείται από νομικούς, έναν γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ (ή της ΚΕΔΕ εφόσον πρόκειται για δημοτικούς συμβούλους).

Πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη συμφωνούν ότι με δεδομένη την ιστορική απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος και πρέπει το υπουργείο Εσωτερικών να εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φιλοναζιστική συμπαιγνία Τζήμερου με στελέχη της παράταξης Πατούλη
Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής: Το δεύτερο μεγαλύτερο δημοκρατικό όργανο της χώρας έφτασε ένα βήμα από το να ανοίξει συζήτηση για ξέπλυμα των ναζιστών και για στοχοποίηση πολιτικών φρονημάτων της Αριστεράς.
Φιλοναζιστική συμπαιγνία Τζήμερου με στελέχη της παράταξης Πατούλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν αρνείται συνεργασία με τη Χ.Α. ο Πατούλης
Η αντιπολίτευση της Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει τη διοίκηση Γ. Πατούλη για «πολιτική συναλλαγή» με τη νεοναζιστική υπόδικη εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Δεν αρνείται συνεργασία με τη Χ.Α. ο Πατούλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη ρεματιά των αναθέσεων
Υπερτιμολογημένες και καθυστερημένες εργασίες καθαρισμού ρεμάτων με απευθείας αναθέσεις καταγγέλλει η αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Αττικής.
Στη ρεματιά των αναθέσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναστάτωση από τις φήμες για παραχώρηση του Πεδίου Αρεως στο Ιδρυμα Ωνάσης
Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως» εκφράζει την ανησυχία του για πληροφορίες σχετικά με την παραχώρηση του πάρκου στο Ίδρυμα Ωνάση.
Αναστάτωση από τις φήμες για παραχώρηση του Πεδίου Αρεως στο Ιδρυμα Ωνάσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ναζιστικό θράσος
Γεγονός είναι πως η Χρυσή Αυγή έχει αποθρασυνθεί ακόμη και μέσα από τη φυλακή. Με ανακοίνωσή της καλεί την Παρασκευή 8 του μήνα σε εκδήλωση με τίτλο «1 χρόνο μετά ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ» στη Θεσσαλονίκη.
Ναζιστικό θράσος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας