Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υπό διωγμόν 350 επαγγελματίες από τη μαρίνα Αλίμου

Μέχρι και τις τέντες θα πρέπει να απομακρύνουν

Μ.-Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υπό διωγμόν 350 επαγγελματίες από τη μαρίνα Αλίμου

  • A-
  • A+
Αβεβαιότητα και απειλή απομάκρυνσης με μπουλντόζες για εκατοντάδες οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενοικίασης σκαφών αναψυχής μετά την έλευση του επενδυτή στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» ● «Τόσα χρόνια πληρώναμε αδρά, οι υπηρεσίες δεν ήταν αυτές που έπρεπε και τώρα μας βγάζουν παράνομους» τονίζει ο πρόεδρός τους, που ζητά εναλλακτική λύση.

Υπό διωγμόν από τη μαρίνα Αλίμου καταγγέλλουν ότι βρίσκονται οι επαγγελματίες του γιότινγκ ύστερα από την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και τη μεταβίβασή της στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά.

Το πρωί της Τρίτης, μπουλντόζες και φορτηγά του Δήμου Αλίμου έφτασαν στη μαρίνα για να απομακρύνουν εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι εταιρείες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, όπως κοντέινερ που λειτουργούν ως γραφεία και άλλες κατασκευές, με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Ανευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) να προχωρήσει σε κινητοποίηση και στην αποστολή εξώδικου προς τον Δήμο Αλίμου.

«Θέλουν να εξαερώσουν έναν ολόκληρο κλάδο», λένε στην «Εφ.Συν.» επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη μαρίνα καθώς, όπως τονίζουν, οι επενδυτές απαιτούν την απομάκρυνση του μεγαλύτερου μέρους των επαγγελματικών σκαφών που σήμερα ελλιμενίζονται σε βάθος τριετίας, την ώρα που δεν έχει βρεθεί εναλλακτικός χώρος ούτε άλλη μαρίνα για να φιλοξενηθούν. Σε καθεστώς αβεβαιότητας βρίσκονται και άλλες επιχειρήσεις, όπως το διάσημο στέκι Skipper's, που βρίσκεται στη μαρίνα από το 1987 και παραμένει άγνωστο αν θα ανανεωθεί η σύμβαση μίσθωσης του χώρου.

Η μαρίνα Αλίμου κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο, με 1.100 μόνιμες θέσεις σκαφών, εκ των οποίων 50 θέσεις για μεγάλες θαλαμηγούς άνω των 25 μέτρων. Σήμερα, περίπου 800 θέσεις χρησιμοποιούνται από επαγγελματικά σκάφη. Τη διαχείρισή της είχε αρχικά ο ΕΟΤ, εν συνεχεία η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και αργότερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Μεγάλη ανησυχία

Τον περασμένο Μάιο πέρασε στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις το δικαίωμα χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών, με δικαίωμα αμοιβαίας παράτασης για άλλα 10 χρόνια, έναντι τιμήματος 57,5 εκατ. ευρώ.

Η συνολική αξία της επένδυσης αναμένεται σε βάθος χρόνου να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνοντας, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, σημαντικά έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, που θα καταστήσουν τη μαρίνα Αλίμου σημείο αναφοράς για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Σύμφωνα πάντως με τον ΣΙΤΕΣΑΠ, οι όροι της σύμβασης παραχώρησης της μαρίνας Αλίμου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα καθώς δεν έχουν ενημερωθεί τα επαγγελματικά σωματεία του κλάδου, γεγονός που προξενεί μεγάλη αβεβαιότητα. Παράλληλα, ούτε ο παραχωρησιούχος έχει ακόμη επίσημα παραλάβει τη μαρίνα κι έχει ζητήσει παράταση, με δημοσιεύματα να τοποθετούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ακόμα και στις αρχές του 2021.

Για τα μέλη του συνδέσμου ωστόσο φαίνεται ότι παρασκηνιακά ο επενδυτής ήδη επιβάλλει τους δικούς του όρους, ωθώντας στην έξοδο τους επαγγελματίες.

«Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς, ούτε έχει γίνει κάποια διαπραγμάτευση για τους όρους της παραμονής μας στη μαρίνα», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ, Πάρις Λουτριώτης. Οπως μας πληροφορεί, οι περίπου 350 επιχειρήσεις τουριστικών σκαφών άνευ πληρώματος που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη μαρίνα είναι κατά κύριο λόγο οικογενειακές, μικρές και μερικές μικρομεσαίες.

Μία πιθανή έξωση από τη μαρίνα Αλίμου θα αποτελέσει τη χαριστική βολή, δεδομένων και των τεράστιων προβλημάτων που προέκυψαν φέτος εξαιτίας του κορονοϊού, με την πτώση του τζίρου να κυμαίνεται στο 75%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα επαγγελματία του κλάδου που από τα 22 προγραμματισμένα ναύλα για φέτος εκτέλεσε μόνο το ένα, με τα έξι να μετατίθενται για το 2021 και τα υπόλοιπα 15 να ακυρώνονται!

Προφορική εντολή

Την Τρίτη τα συνεργεία του Δήμου Αλίμου που, όπως αναφέρει ο κ. Λουτριώτης, είχαν μόνο προφορική εντολή από την ΕΤΑΔ δεν μάζεψαν τελικά και πολλά πράγματα μετά την κινητοποίηση των επαγγελματιών, απομακρύνοντας κυρίως κάποια εγκαταλειμμένα οχήματα, τροχόσπιτα και άλλα ογκώδη αντικείμενα.

Ο επενδυτής υποστηρίζει ότι θα κατασκευάσει σύγχρονους βοηθητικούς χώρους για τους επαγγελματίες, αντικαθιστώντας τους παρόντες που χτίστηκαν αυθαίρετα, αν και με δικά τους έξοδα, καθώς εδώ και χρόνια έχουν υποβάλει προτάσεις στους αρμόδιους φορείς σχετικά με την κατασκευή ομοιόμορφων βοηθητικών οικίσκων χωρίς να λαμβάνουν πειστικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν έχει αναλάβει επίσημα, καθώς ζητά να παραλάβει τη μαρίνα αφού ολοκληρωθούν ορισμένες εργασίες, όπως η περίφραξη και η συντήρηση των δικτύων ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και πυρόσβεσης, μαζί με την απομάκρυνση διάφορων αυθαίρετων κατασκευών.

«Τόσα χρόνια πληρώναμε τα πάντα στη μαρίνα, οι υπηρεσίες δεν ήταν αυτές που έπρεπε και τώρα μας βγάζουν και παράνομους. Λέμε ναι στις επενδύσεις και τις εργασίες βελτίωσης, όμως θέλουμε να δημοσιοποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης, να υπάρξει μεταβατικό στάδιο και αν προχωρήσει η απομάκρυνση των επαγγελματιών, να βρεθεί από τα 5 συναρμόδια υπουργεία εναλλακτική λύση που αυτή τη στιγμή δεν έχει διαμορφωθεί», καταλήγει ο κ. Λουτριώτης.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και συνολικός εκσυγχρονισμός της μαρίνας»

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, απευθύνοντας ερωτήματα τόσο σχετικά με το γιατί καθυστερεί η διαδικασία παραλαβής όσο και για το πλάνο της σχετικά με τη μαρίνα από τη στιγμή που θα αναλάβει.

Σχετικά με την έναρξη της παραχώρησης μας διευκρινίστηκε ότι:

«Καθορίζεται εντός περιόδου 4 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης και μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης της περιοχής και των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων εντός αυτής. Καθώς η Σύμβαση Παραχώρησης υπεγράφη τον Μάιο, τα προαναφερθέντα βήματα είχαν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2020. Για να υπογραφεί όμως το πρωτόκολλο παράδοσης και ο παραχωρησιούχος να αναλάβει τη συνολική ευθύνη της μαρίνας Αλίμου άνευ επιφυλάξεων, θα πρέπει να επιλυθεί μια σειρά εκκρεμών ζητημάτων εκ μέρους της ΕΤΑΔ και να παραδοθεί η μαρίνα Αλίμου ελεύθερη βαρών, όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω επίσημης επιστολής της στο ΤΑΙΠΕΔ νωρίτερα το καλοκαίρι, αναφέροντας ότι μέχρι να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα, η υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης πρέπει να αναβληθεί».

Οσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι και τις αιτιάσεις των επαγγελματιών, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ κάνει λόγο για νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις σκαφών αναψυχής, όπως και για συνολικό εκσυγχρονισμό της μαρίνας:

«Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων, προβλέπεται η ανάπτυξη περίπου 18.000 τ.μ. σύγχρονης σχεδίασης, μοντέρνων ισόγειων ή έως δύο ορόφων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν χρήσεις εστίασης και αναψυχής, ξενοδοχειακών υπηρεσιών, γραφείων, αποθήκευσης και επισκευών σκαφών, καθώς και εμπορικές χρήσεις. Ο περιβάλλων χώρος του χερσαίου τμήματος της μαρίνας θα είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να εντάσσονται δρόμοι, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι στάθμευσης, αλλά και επιμελημένοι χώροι πρασίνου που θα φιλοξενούν υπαίθριες εκδηλώσεις πολιτισμού για τους επισκέπτες. Επιπλέον, τόσο οι γραφειακοί χώροι που θα κατασκευαστούν όσο και οι αποθήκες, τα συνεργεία επισκευών και τα εμπορικά καταστήματα θα εξυπηρετούν τις πλέον σημαντικές εταιρείες ναύλωσης επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, αλλά και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των σκαφών, του τουρισμού και της ευρύτερης επιχειρηματικότητας. Στη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας, έκτασης σχεδόν 428 στρεμμάτων, θα έχουν τη δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 1.000 σκάφη αναψυχής, μετά και την ανακατασκευή των πλωτών προβλητών οι οποίες στο σύνολό τους θα φέρουν έναν νέο, σύγχρονο σχεδιασμό, που θα αξιοποιεί πλήρως τον απαραίτητο χώρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκαφών και των χρηστών τους. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό σημαντικών τμημάτων για την εύρυθμη λειτουργία της προβλήτας, όπως σύγχρονες εγκαταστάσεις (πίλαρς) για τον ανεφοδιασμό των σκαφών, λοιπές εγκαταστάσεις ασφαλείας, φωτισμός, ασφάλεια (security) με αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης κ.ά.».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτοκτόνησε ο 41χρονος ιδιοκτήτης μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στη δομή
Σοκ προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας του Δημήτρη Καμπανάρου, ιδιοκτήτη του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στον Αγιο Στέφανο, όπου εντοπίστηκαν 3 κρούσματα κορονοϊού.
Αυτοκτόνησε ο 41χρονος ιδιοκτήτης μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στη δομή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συναγερμός για τους εργάτες γης
Εντονη ανησυχία επικρατεί στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας μετά την εμφάνιση 32 κρουσμάτων κορονοϊού σε εργάτες γης στα χωριά Αγιος Ιωάννης, Βλαχιώτης και Γλυκόβρυση το Σάββατο.
Συναγερμός για τους εργάτες γης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλληλεγγύη από τους πρόσφυγες
Ομάδα προσφύγων συνέβαλε στον καθαρισμό του διαπολιτισμικού κέντρου «Σταυροδρόμι» στο κέντρο της Καρδίτσας και χώρων της Αναπτυξιακής Καρδίτσας δείχνοντας την αλληλεγγύη τους προς τους πληγέντες.
Αλληλεγγύη από τους πρόσφυγες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας