• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.1°C / 32.9°C
  4 BF
  40%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  30°C 26.6°C / 32.4°C
  2 BF
  56%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 33.2°C
  2 BF
  44%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  0 BF
  57%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 30.7°C
  4 BF
  54%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.0°C / 29.9°C
  2 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 25.6°C
  2 BF
  53%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.5°C / 33.5°C
  1 BF
  31%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.8°C / 30.4°C
  4 BF
  51%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 27.9°C
  4 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.3°C / 29.4°C
  5 BF
  45%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.5°C / 28.7°C
  3 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  65%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 26.8°C
  0 BF
  53%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.5°C / 31.0°C
  1 BF
  40%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 28.8°C
  3 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.3°C / 32.7°C
  0 BF
  34%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.3°C / 28.8°C
  2 BF
  63%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 26.7°C / 30.0°C
  2 BF
  36%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  1 BF
  46%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Πατούλης τώρα και... καναλάρχης

 • A-
 • A+
Ο περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε χθες προγραμματική συμφωνία διάρκειας πέντε μηνών μεταξύ περιφέρειας, Δήμου Ασπροπύργου και δημοτικής επιχείρησης τηλεόρασης για τη δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών ● Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι επιδιώκει την αυτοπροβολή του, ενώ θα χρησιμοποιήσει τον τηλεοπτικό σταθμό ως «οχυρό» επικοινωνιακής άμυνας απέναντι στην κριτική που δέχεται.

Γιατρός, αυτοδιοικητικός, πολυ-πρόεδρος και τώρα… καναλάρχης; Την πρώτη του διείσδυση στον χώρο των ΜΜΕ πραγματοποιεί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπογράφοντας χθες προγραμματική σύμβαση διάρκειας πέντε μηνών μεταξύ περιφέρειας, Δήμου Ασπροπύργου και δημοτικής επιχείρησης Attica TV για τη δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών.

Η σύμβαση με προϋπολογισμό 210.000 ευρώ είχε εγκριθεί προ δέκα μηνών από το περιφερειακό συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση. Από τον περασμένο Νοέμβριο μεσολάβησε μια πρώτη απόρριψη της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ζήτησε να αλλάξουν ορισμένοι όροι της σύμβασης, κυρίως ο όρος για ανανέωσή της – κάτι που δεν σημαίνει ότι ο περιφερειάρχης δεν μπορεί να επανέλθει με νεότερη σύμβαση σε επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, με τη σύμβαση –που συνυπεγράφη από τον στενό του συνεργάτη κατά την περίοδο που προέδρευε της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου– επιδιώκονται η προβολή της Αττικής, των δράσεων της περιφέρειας και των αττικών δήμων, η ενημέρωση των πολιτών και η προβολή των αναγκών τους.

Κατά την αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης δεν επιδιώκει κάτι άλλο πέρα από την αυτοπροβολή του –που ενίοτε περιλαμβάνει και την οικειοποίηση έργου της προηγούμενης διοίκησης της περιφέρειας– και την εξυπηρέτηση άλλων προπαγανδιστικών αναγκών, ενώ είναι σαφές ότι ο κ. Πατούλης μπορεί να αξιοποιήσει το δημοτικό κανάλι και ως «οχυρό» επικοινωνιακής άμυνας απέναντι στην κριτική που δέχεται ή σε ενδεχόμενα «βέλη» από τον ίδιο τον χώρο της Ν.Δ., αλλά και ως εργαλείο σύσφιγξης των σχέσεών του με στελέχη της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι αντιδράσεις όμως της αντιπολίτευσης δεν αφορούσαν μόνο τις παραπάνω σκοπιμότητες. Στο επίμαχο περιφερειακό συμβούλιο, ο Δ. Κατσικάρης –σύμβουλος της παράταξης Γ. Σγουρού– είχε κάνει λόγο για εμπλοκή εφοπλιστή που διώκεται με διεθνές ένταλμα σύλληψης στο Attica TV, ενώ ο σύμβουλος της «Δύναμης Ζωής», Χρ. Καραμάνος, είχε κατηγορήσει την περιφερειακή αρχή ότι είχε εισηγηθεί τη σύμβαση χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη, παρά μόνο με ένα πρόχειρο κοστολόγιο. Τα έξοδα δεν περιλαμβάνουν μόνο τις αμοιβές δημοσιογράφων, οπερατέρ, ηχοληπτών και λοιπού προσωπικού, αλλά και ενοίκια, έως και συνδρομή στην Digea ύψους 10.000 ευρώ τον μήνα.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η γραμμή άμυνας που είχε επιλέξει ο περιφερειάρχης απέναντι στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Είχε εμφανίσει τον εαυτό του ως… νέο Μιλτιάδη Εβερτ που είχε προ δεκαετιών δημιουργήσει τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Η δε αποστροφή του περιφερειάρχη στο παλαιότερο περιφερειακό συμβούλιο ότι «θέλουμε να σπάσουμε αυγά για να μη σπάσουμε τα μούτρα μας» μάλλον αποκάλυψε τις πραγματικές του προθέσεις (και βλέψεις...).

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξουσία επί των δήμων θέλει τώρα ο Πατούλης
Ο περιφερειάρχης Αττικής ζητεί τη θέσπιση νέου «Καλλικράτη» που, αντί για τη συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, θα επιβάλλει σχέσεις ελέγχου και ιεραρχίας στους δήμους.
Εξουσία επί των δήμων θέλει τώρα ο Πατούλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Είπα-ξείπα για τα ΚΤΕΛ Αττικής
Ο περιφερειάρχης Αττικής ακύρωσε σε μία μέρα την ανακοίνωση σχετικά με την μεταφορά της αφετηρίας των ΚΤΕΛ Αττικής από το Πεδίον του Αρεως στο σταθμό μετρό «Εθνική Αμυνα».
Είπα-ξείπα για τα ΚΤΕΛ Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδες από... χρυσάφι για λεύκωμα της Περιφέρειας Αττικής
Η περιφερειακή αρχή είναι έτοιμη να δαπανήσει 124.000 ευρώ για την έκδοση «συλλεκτικού λευκώματος ιστορικού χαρακτήρα για την Περιφέρεια Αττικής»
Σελίδες από... χρυσάφι για λεύκωμα της Περιφέρειας Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναβρασμός για τα σκουπίδια και οι (μη) απαντήσεις Πατούλη
Αναβρασμός στις τάξεις της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης της Αττικής επικρατεί μετά την δια περιφοράς ψηφοφορία για τη νέα τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ.
Αναβρασμός για τα σκουπίδια και οι (μη) απαντήσεις Πατούλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενας Πατούλης στον… αέρα
Σε κλίμα έντασης υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η έγκριση σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας της περιφέρειας με τον Δήμο Ασπροπύργου και τη Δημοτική Επιχείρηση Attica TV...
Ενας Πατούλης στον… αέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το όραμα Πατούλη: δήμαρχοι... μονάρχες
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προτείνει αλλαγές στα όρια της αντισυνταγματικότητας ζητώντας ενίσχυση των εξουσιών των δημάρχων σε βάρος των συμβουλίων.
Το όραμα Πατούλη: δήμαρχοι... μονάρχες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας