• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.2°C / 34.0°C
  4 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.3°C / 33.0°C
  2 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.7°C / 34.4°C
  2 BF
  37%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  3 BF
  57%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.4°C / 32.9°C
  5 BF
  33%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 29.6°C / 32.0°C
  2 BF
  29%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 28.4°C / 29.2°C
  3 BF
  26%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  30°C 30.2°C / 30.2°C
  1 BF
  40%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 27.7°C / 29.3°C
  5 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 29.0°C
  4 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.8°C / 29.4°C
  5 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.7°C / 29.0°C
  2 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  4 BF
  46%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 31.2°C / 32.9°C
  4 BF
  35%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 30.6°C / 31.6°C
  3 BF
  42%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.8°C / 29.9°C
  4 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.8°C / 33.2°C
  4 BF
  27%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 33.3°C / 33.3°C
  4 BF
  37%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 27.8°C / 30.3°C
  3 BF
  69%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 27.4°C / 27.4°C
  3 BF
  58%
ΕUROKINISSI

Στη Ράλλειο μεταφέρονται τα δικαστήρια Πειραιά

 • A-
 • A+

Στο «γιαπί» της πρώην Ραλλείου Σχολής στο κέντρο του Πειραιά θα μεταφερθούν τελικά οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος την Τρίτη μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κωνσταντίνο Κοσμάτο, επισκέφθηκαν το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, στην οδό Σκουζέ, ύστερα και από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο με τους προϊσταμένους των δικαστηρίων και της Εισαγγελίας Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, και Ευάγγελος Κασαλιάς, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Υπαλλήλων, το φλέγον ζήτημα που τέθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣΠ Γιώργο Σταματογιάννη ήταν η μεταφορά των δικαστηρίων στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ορθή απονομή της δικαιοσύνης και τους δικηγόρους Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας, παρουσία και του προέδρου της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, έλεγξαν τις εναλλακτικές επιλογές για την δημιουργία εξόδου κινδύνου στο κτίριο της Σκουζέ. 

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Ν. Παρασκευόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι όλοι οι παράγοντες συμφωνούν στην ανάγκη μετεγκατάστασης των δικαστηρίων Πειραιά και όλοι κρίνουν το καταλληλότερο το κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής, αρκεί όπως είπε να επιτευχθεί συμφωνία με τον ιδιοκτήτη-δήμο Πειραιά και να βρεθεί και η αναγκαία χρηματοδότηση.

Στη συνέχεια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης μαζί με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου, τον πρόεδρο του ΔΣΠ Γιώργο Σταματογιάννη, εκπροσώπους του Δικαστικού Σώματος και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επισκέφθηκαν το «γιαπί» της Ραλλείου.

Ο Γ. Μώραλης ανέπτυξε τη θέση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του Δικαστικού Μεγάρου, προκειμένου ο Κ. Κοσμάτος να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα του χώρου που θα στεγάσει τις Δικαστικές υπηρεσίες της πόλης.

«Σήμερα ξεκινήσαμε τη διαδικασία για τη λύση του κτιριακού προβλήματος των Δικαστηρίων Πειραιά. Σύσσωμη η κοινωνία, ο Δήμος, οι φορείς, ο Δικηγορικός Σύλλογος, επιλέγουν τη Ράλλειο Σχολή προκειμένου να στεγάσει το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην επίλυση του προβλήματος. Ήδη σήμερα θεωρούμε ότι κάναμε μια έναρξη στην πορεία προς την οριστική λύση του στεγαστικού προβλήματος των Δικαστηρίων Πειραιά» δήλωσε ο Κ. Κοσμάτος μετά το τέλος της επίσκεψης.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το κτίριο, ο κ. Κοσμάτος μας ενημέρωσε για τη βούληση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν. Από εδώ και πέρα είναι στη βούληση της κυβέρνησης να δοθεί οριστική λύση στη μεταστέγαση των Δικαστηρίων. Υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες και άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν, αλλά με χαρά και ικανοποίηση ακούσαμε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες. Για εμάς, για την πόλη είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν ώστε όπως όλες οι μεγάλες πόλεις, να έχουμε και εμείς ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο έχει όλες τις συγκοινωνίες κοντά, εξυπηρετεί, είναι δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο. Θα είναι ένα σημαντικό κτίριο και από την άλλη θα διευκολυνθεί και η λειτουργία της Δικαιοσύνης με ένα καινούριο, σύγχρονο κτίριο και όχι σε αυτό που στεγάζεται προσωρινά εδώ και 27 χρόνια, με τα προβλήματα που υπάρχουν. Οπότε με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε τον γενικό γραμματέα και κάναμε μια πρώτη συζήτηση για να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο Γ.Μώραλης.

«Μετά από πολλές προσπάθειες όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάναμε ένα σημαντικό βήμα καθώς συμφωνούμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι το κτίριο της Ραλλείου μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ασφαλές, λειτουργικό κτίριο που θα στεγάσει τις Δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά. Από αυτή την άποψη νομίζω πως είναι ένα δυνατό βήμα προς τα εμπρός και μπορούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κάνουμε τα αμέσως επόμενα», επεσήμανε ο Γ.Γαβρίλης.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου υπογράμμισε: «Είμαστε σήμερα εδώ όλοι οι φορείς του χώρου της Δικαιοσύνης και συμφωνήσαμε ομοφώνως ότι η μεταστέγαση των Δικαστηρίων της οδού Σκουζέ επιβάλλεται να γίνει στο κτίριο της Ραλλείου. Θεωρούμε ότι το κτίριο αυτό είναι το πλέον ενδεδειγμένο, διότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, έχει μεγάλη προσβασιμότητα από όλα τα Μέσα και επομένως θα μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι. Το κτίριο αυτό, που θα στεγάσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο, θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την πόλη του Πειραιά. Σαν Ένωση Δικαστών δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο ώστε να αποπερατωθεί το Δικαστικό Μέγαρο το ταχύτερο».

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη του Πειραιά. Είχε ανάγκη η πόλη μας να μεταφερθούν τα Δικαστήρια σε έναν σύγχρονο χώρο. Είμαστε όλοι μαζί, υπάρχει ομοφωνία στην κατεύθυνση τα Δικαστήρια να έρθουν στο κτίριο της Ραλλείου το συντομότερο δυνατόν. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τόσο στην απονομή της Δικαιοσύνης, για να σέβεται ο πολίτης τον χώρο στον οποίο βρίσκεται και όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουμε τη διάσταση που πρέπει στη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣΠ Γιώργος Σταματογιάννης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγριεύει η αντιπαράθεση για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά
Η παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Δ. Παπασπύρου στο θέμα της μεταστέγασης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά στο γιαπί της Ραλλείου και η άποψη ότι για την καθυστέρηση που παρατηρείται...
Αγριεύει η αντιπαράθεση για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Μετακόμιση στην πρώην Ράλλειο
Το κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής στο κέντρο του Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, αποτελεί τη μοναδική λύση για τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών της...
Μετακόμιση στην πρώην Ράλλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο Πασαλιμάνι η 34η Έκθεση Βιβλίου από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής και περιλαμβάνει περίπτερα δεκάδων εκδοτικών οίκων από όλη την Ελλάδα, με πάνω από 50.000 τίτλους βιβλίων.
Στο Πασαλιμάνι η 34η Έκθεση Βιβλίου από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στο τραπέζι το νέο δικαστικό μέγαρο Πειραιά
Το αίτημα προς τον Κ. Τσιάρα ήταν να εξετάσει περαιτέρω το θέμα του δημόσιου κτιρίου των Τελωνείων και αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει εκεί το δικαστικό μέγαρο Πειραιά.
Στο τραπέζι το νέο δικαστικό μέγαρο Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο μηδέν η μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά
Αγονος κηρύχτηκε ο διαγωνισμός του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων ● Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί παρουσίαζαν προβλήματα, τα οποία ήταν δύσκολο να ξεπεραστούν.
Στο μηδέν η μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας