• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.7°C / 30.2°C
  1 BF
  40%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.3°C / 28.7°C
  3 BF
  49%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 25.5°C / 30.4°C
  1 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  2 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 26.3°C
  2 BF
  78%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.9°C / 29.4°C
  1 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.6°C / 22.4°C
  2 BF
  38%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  2 BF
  46%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 25.8°C / 29.1°C
  3 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.0°C / 24.9°C
  1 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.4°C / 26.8°C
  2 BF
  83%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.2°C / 27.7°C
  2 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  3 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 26.9°C
  0 BF
  39%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 25.1°C / 31.0°C
  1 BF
  25%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 29.8°C
  3 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.1°C / 30.1°C
  0 BF
  29%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 25.3°C
  2 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.6°C / 25.0°C
  2 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  1 BF
  62%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιζήμιο για την πόλη και αναποτελεσματικό το Α.Τ. Λευκού Πύργου

 • A-
 • A+
Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι καταλαμβάνει την κεντρικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης με τα ατελείωτα αστυνομικά οχήματα που παρκάρουν πάνω της, το Τμήμα της Αριστοτέλους είναι και ελλιπές ως προς την εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως επισημαίνει η ίδια η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Την ώρα που ο υπουργός ΠροΠο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επαγγέλλεται την ασφάλεια των πολιτών, με κυνήγι μαγισσών στα Εξάρχεια, «μαύρους Πάνθηρες» στους δρόμους και «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις στις καταλήψεις ανά την Ελλάδα, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται εγγράφως για την εγκατάλειψη του πιο κεντρικού αστυνομικού τμήματος της πόλης, του επονομαζόμενου «Λευκού Πύργου», που στεγάζεται υπό άθλιες συνθήκες σε κτίριο της πλατείας Αριστοτέλους.

Το ότι το Τμήμα αυτό είχε χωροθετηθεί πριν από μερικά χρόνια για αλλού και το πώς βρέθηκε να «πνίγει» την κεντρικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης κατά τρόπο τουλάχιστον αντιτουριστικό, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Από τη λειτουργία του, η πανέμορφη πλατεία, που τη σχεδίασε πριν από έναν αιώνα ο Γάλλος πολεοδόμος Ερνέστος Εμπράρ, έχει μετατραπεί σε ατελείωτο πάρκινγκ περιπολικών οχημάτων. Πέραν αυτού, όμως, φαίνεται ότι πλέον καθίσταται και αναποτελεσματικό, όπως προκύπτει από έγγραφο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν από δύο μήνες, περίπου, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων επισκέφθηκε το εν λόγω Τμήμα και με το υπ’ αριθμ. 50/2020 από 11-5-2020 έγγραφό της, μετέφερε στον υπουργό την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει. Ενώ επισήμανε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης και στήριξης της υπηρεσίας, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε, όπως καταγγέλλεται, εκτός ίσως από την απόφαση του διοικητή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης να το ενισχύσει με τρεις αποσπασμένους αστυνομικούς.

«Η ενέργεια αυτή, ακόμα κι αν δείχνει καλή θέληση εκ μέρους της Διοίκησης, είναι σταγόνα στον ωκεανό», αναφέρει με νόημα η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων...

Από τότε μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν οι μεταθέσεις των ειδικών υπηρεσιών του Αρχηγείου και οι εσωτερικές μεταθέσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με τα αποτελέσματά τους για το προκείμενο ζήτημα να καταγράφονται ως εξής: από το Τ.Α. Λευκού Πύργου αποχώρησαν 18 αστυνομικοί και μετατέθηκαν σε αυτό 6, εκ των οποίων οι 5 ήταν ήδη αποσπασμένοι εκεί.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, που επισκέφθηκε το Τμήμα και ενημερώθηκε για τα νέα δεδομένα, διαπίστωσε ότι μετά την εκτέλεση των μεταθέσεων η δύναμη του Τμήματος θα αποτελείται από 63 μόνιμους αστυνομικούς (συμπεριλαμβανομένων των απόντων λόγω αναρρωτικών και αδειών ανατροφής τέκνου) και 3 αποσπασμένους, όταν η οργανική δύναμη προβλέπεται να είναι 137 άτομα.

Ητοι, από 1ης Σεπτεμβρίου που θα έχουν παραδοθεί τα φύλλα πορείας των μετατιθεμένων, το ποσοστό της δύναμης θα πέσει στο 45% της απαιτούμενης! Με μαθηματική ακρίβεια, τα προαναφερόμενα αριθμητικά στοιχεία θα οδηγήσουν το Τμήμα σε... ιδιότυπο λουκέτο και ασφαλώς ελλιπή αστυνόμευση των περιοχών αρμοδιότητάς του.

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό, το οποίο έχει κουραστεί να δέχεται προφορικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις πανταχόθεν, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που εισπράττει είναι απαξίωση και αδιαφορία... Αυτά τα λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί και μάλιστα εγγράφως προς τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Οταν το κεντρικότερο Τμήμα Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αυτήν την εικόνα, αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία να ακούμε δημόσιες τοποθετήσεις από τον υπουργό Προ.Πο. που υπόσχονται τη βελτίωση της αστυνόμευσης της πόλης και την περιφρούρηση του ιστορικού κέντρου.

Το Α.Τ. «Λευκού Πύργου» πρέπει αφενός να φύγει από την ιστορική πλατεία Αριστοτέλους και να χωροθετηθεί σε πιο κατάλληλο σημείο και κτίριο του κέντρου, αφετέρου να λειτουργήσει με το απαραίτητο προσωπικό για να προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες. Ολα τ’ άλλα είναι απλώς προς λαϊκή κατανάλωση και εκθέτουν άλλη μια φορά τον πολλαπλώς εκτεθειμένο κ. Χρυσοχοΐδη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η νοσηρότητα στις οθόνες των παιδιών μας
«Μπλε φάλαινα» - είναι ο σύγχρονος «Μπαμπούλας» που παραμονεύει για τους έφηβους στο διαδίκτυο. Δύο κρούσματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων ένα στην Κατερίνη και δεύτερο...
Η νοσηρότητα στις οθόνες των παιδιών μας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δολοφονική επίθεση με χημικά στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ
Νύχτα - κόλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με βροχή από δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Λιπόθυμα παιδιά στο δρόμο.
Δολοφονική επίθεση με χημικά στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αστυνομοκρατία στη Θεσσαλονίκη
Μια πόλη αστυνομοκρατούμενη η Θεσσαλονίκη για χάρη της ΔΕΘ! Διμοιρίες ΜΑΤ σε κάθε γωνιά του κέντρου, γερανοί της Τροχαίας σηκώνουν Ι.Χ. και εξονυχιστικοί έλεγχοι σε φοιτητές που πάνε… για την εξεταστική τους.
Αστυνομοκρατία στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν τους απεργούς στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα»
Η αντίδραση των εργαζομένων στην προσπάθεια της εταιρείας να λειτουργήσει το εργοστάσιο με απεργοσπαστικό μηχανισμό προκάλεσε την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.
Με τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν τους απεργούς στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας