• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 1.5°C / 4.1°C
  3 BF
  82%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  2°C -0.7°C / 3.0°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 3.2°C / 5.5°C
  5 BF
  55%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  4 BF
  40%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 0.7°C
  5 BF
  55%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  1°C -1.0°C / 0.9°C
  1 BF
  48%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -5°C -4.6°C / -2.7°C
  3 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 0.7°C / 0.7°C
  2 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 8.8°C
  5 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 1.2°C / 3.9°C
  4 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.6°C / 7.4°C
  7 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 2.3°C / 2.3°C
  6 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  2 BF
  52%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.7°C / 2.3°C
  1 BF
  49%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.7°C / 3.3°C
  2 BF
  54%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  4 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.7°C / 4.2°C
  3 BF
  83%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 2.1°C / 2.1°C
  0 BF
  44%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C 0.3°C / 1.7°C
  2 BF
  53%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.4°C / -3.4°C
  2 BF
  61%
INTIME NEWS
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διατηρείται η αναλογία «1 προς 1» στις προσλήψεις στο Δημόσιο

 • A-
 • A+
Με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αρμόδιος υπουργός, καλούνται οι δημόσιες υπηρεσίες να αποστείλουν αιτήματα για την πρόσληψη του προσωπικού που χρειάζονται, εναρμονισμένα -πέρα από την παραπάνω αναλογία- και με τον πολυετή προγραμματισμό του Δημοσίου

Με διατήρηση της αναλογίας «1 προς 1», δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση (συνταξιοδότηση/απόλυση) δημοσίου υπαλλήλου, θα προγραμματιστούν οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα και το 2021, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.

Προς όφελος της στελέχωσης της Δημόσιας Διοίκησης, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν υλοποιεί μια προεκλογική της εξαγγελία, η οποία απευθυνόταν σε νεοφιλελεύθερα... ώτα και ήθελε την αναλογία να πέφτει σε μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, αλλά διατηρεί σε ισχύ την αναλογία «1 προς 1» που είχε συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δανειστών. Πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι εργασιακοί εκπρόσωποι δημοσίων υπαλλήλων έχουν τονίσει πως για να αντιμετωπιστεί η -μεγάλη, κατά κοινή ομολογία- υποστελέχωση του δημόσιου τομέα απαιτούνται μαζικές προσλήψεις, ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς, όπως της Παιδείας, της Υγείας, και σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αρμόδιος υπουργός, καλούνται οι δημόσιες υπηρεσίες (υπουργεία, ανεξάρτητες αρχές, ΟΤΑ κ.ά.) να αποστείλουν αιτήματα για την πρόσληψη του προσωπικού που χρειάζονται, εναρμονισμένα -πέρα από την παραπάνω αναλογία- και με τον πολυετή προγραμματισμό του Δημοσίου, με βάση τον οποίο πλέον καθορίζονται ο αριθμός και η κατανομή των συνολικών προσλήψεων. Ως γνωστόν, προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό ένας φορέας πρέπει να έχει αναρτήσει ψηφιακό οργανόγραμμα όπου καταγράφονται οι κενές θέσεις.

Τα αιτήματα των φορέων πρέπει υποχρεωτικά, ενημερώνει η εγκύκλιος, να συνοδεύονται από: α) την τεκμηρίωση της αναγκαιότητας των προσλήψεων, β) τον αριθμό των κενών θέσεων, γ) τον αναγκαίο χρόνο ολοκλήρωσης των προσλήψεων, δ) το ύψος των ετήσιων δαπανών των προσλήψεων, ε) ποιες ανάγκες σε προσωπικό μπορούν να καλυφθούν μέσω του ενιαίου συστήματος κινητικότητας. Ως προς το τελευταίο, υπενθυμίζεται ότι το «δόγμα» που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο στη στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, συνοψίζεται στη φράση «πρώτα κινητικότητα, μετά προσλήψεις».

«Πόσα ψέματα ακόμα;»

Στο μεταξύ, για δεύτερη φορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο υπουργός Εσωτερικών αρνείται να απαντήσει σε αίτημα κατάθεσης εγγράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με έργα του «Φιλόδημου». «Είναι προφανής και αντιληπτή από όλους τους πολίτες και τους αυτοδιοικητικούς η προπαγάνδα του κ. Θεοδωρικάκου για την εξαφάνιση του “Φιλόδημου” με χονδροειδέστατα ψέματα για δήθεν έλλειψη χρηματοδότησης. Πόσα ψέματα ακόμα, κ. Θεοδωρικάκο;», είναι το ερώτημα που θέτει με δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ -και πρώην υπουργός Εσωτερικών- Π. Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπόνους με «θολά» σημεία
Ο υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδης εξήγγειλε πως μέχρι το τέλος του έτους θα νομοθετηθεί ο μηχανισμός χορήγησης του «μπόνους» αποδοτικότητας στο Δημόσιο, ενώ υπάρχουν και σενάρια για ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη.
Μπόνους με «θολά» σημεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Ναι» στους αρεστούς, όχι στους άριστους
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών αλλάζει το σύστημα μοριοδότησης για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, ενισχύοντας τις υποψηφιότητες όσων κατείχαν θέσεις ευθύνης με υπουργικές αποφάσεις εις βάρος...
«Ναι» στους αρεστούς, όχι στους άριστους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παγίδα τα περί «υπεράριθμου» Δημοσίου
Στο αφήγημα του «υπεράριθμου» Δημοσίου επανέρχεται η Ν.Δ., με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο, να ανοίγει χθες θέμα υπέρβασης -από τον ΣΥΡΙΖΑ- του συμφωνημένου με τους δανειστές αριθμού συμβασιούχων.
Παγίδα τα περί «υπεράριθμου» Δημοσίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρύθμιση Θεοδωρικάκου για επιτυχόντες της 3Κ/2018
Νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση μιας απρόσμενης εμπλοκής με την οποία ήρθε αντιμέτωπη μια μερίδα επιτυχόντων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018, δεσμεύθηκε να καταθέσει προσεχώς στην Βουλή ο υπουργός...
Ρύθμιση Θεοδωρικάκου για επιτυχόντες της 3Κ/2018
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διευκρινίσεις ΥΠΕΣ μετά τη «βόμβα» του ΣτΕ για τις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων
«Επί του παρόντος ισχύει η υφιστάμενη νομοθεσία» και, επομένως, οι Οικονομικές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ποιότητας Ζωής των Δήμων συνεδριάζουν με το ισχύον καθεστώς, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το...
Διευκρινίσεις ΥΠΕΣ μετά τη «βόμβα» του ΣτΕ για τις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας