• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  15°C 11.6°C / 16.2°C
  0 BF
  76%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.6°C / 15.2°C
  0 BF
  82%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.0°C / 15.7°C
  2 BF
  71%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.9°C / 9.7°C
  0 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  3 BF
  76%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.9°C / 14.6°C
  2 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.3°C / 8.4°C
  2 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 15.6°C
  2 BF
  79%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.5°C / 18.8°C
  4 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  4 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.8°C / 19.1°C
  5 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  3 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.6°C / 18.6°C
  0 BF
  70%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.5°C / 10.9°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  12°C 9.5°C / 12.3°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  20°C 16.8°C / 19.8°C
  2 BF
  70%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 16.4°C
  0 BF
  93%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 11.0°C / 14.9°C
  1 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.7°C / 15.3°C
  2 BF
  72%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 7.8°C
  0 BF
  81%

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα και του ΣΔΟΕ μπαίνει η οικονομική διαχείριση των τεσσάρων φορέων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και η υπηρεσία ελέγχου τους, έπειτα από καταγγελία γιατρού-ελεγκτή για παραβατικότητα

Κέντρα Αποκατάστασης Ασθενών... συνειδήσεων

 • A-
 • A+

«Πάρτι» με λεφτά του Δημοσίου σε Κέντρα Αποκατάστασης Ασθενών της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ερευνά ο εισαγγελέας εφετών-αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, κατόπιν αναφοράς γιατρού-ελεγκτή της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Δυστυχώς, πιστεύω ότι το μέγεθος της αυθαιρεσίας και παραβατικότητας δεν θα ήταν τεράστιο, αν η υπηρεσία δεν κώφευε ή τουλάχιστον αν δεν αδιαφορούσε», τονίζεται στο έγγραφο του ελεγκτή-γιατρού, που καταγγέλλει ότι «την πρωτοπορία στην παραβατικότητα» έχει συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο ανήκει σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας!

Η υπόθεση μπήκε ήδη στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, με εντολή να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα τέσσερα κέντρα αποκατάστασης σε βάθος δεκαετίας, αλλά και έλεγχος αποφάσεων στην ΥΠΕΔΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) Θεσσαλονίκης, ώστε να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος και απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Επτά αναφορές

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν κατ’ αρχάς τα τέσσερα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ασθενών, μεταξύ των οποίων και εκείνο στο οποίο συμμετέχει εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναφορά του γιατρού, που είναι από τους παλαιότερους ελεγκτές του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα. Γράφει χαρακτηριστικά:

«Ολος ο χώρος της αποκατάστασης νοσεί και βασική αιτία είναι το ακριβό ημερήσιο νοσήλιο των 150 ευρώ. Κατά τη γνώμη μου και βάσει της εμπειρίας μου, τουλάχιστον στον χώρο ευθύνης μου, την πρωτοπορία και τη διαχρονικότητα της παραβατικότητας την έχει το ΚΑΑ (σ.σ.: τα στοιχεία στη διάθεση της εφημερίδας). Μάλιστα, το συγκεκριμένο όχι μόνο με τις πράξεις του καταφέρνει να παίρνει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα του χώρου της αποθεραπείας, αλλά και με το μόνιμο καθεστώς της παραβατικότητας και παρανομίας που έχει εγκαθιδρύσει έχει διαμορφώσει συμπεριφορά που είναι αυθαίρετη, προκλητική και υβριστική έναντι της υπηρεσίας, η οποία είναι και ο κύριος χρηματοδότης του».

Για την υπόθεση, ο γιατρός έχει στείλει επτά σχετικές αναφορές στην υπηρεσία του από πενταμήνου περίπου, όμως, όπως αναφέρει, δεν έχει γίνει τίποτα.

«Τα γεγονότα», λέει, «αφορούν εντελώς αυθαίρετες και παράνομες χρεώσεις νοσηλείας ασφαλισμένων που διαρκούν πολλούς μήνες και είναι πέρα και έξω από κάθε σύμβαση και κανονισμό νοσηλείας. Η διαπίστωση του προβλήματος έγινε τον Νοέμβριο του 2014 και είναι απροσδιόριστο το βάθος του χρόνου της αρχής». Μεταξύ άλλων καταγγέλλει:

● Αυθαίρετο εμπλουτισμό διαγνώσεων.

● Αιτιάσεις ασύμβατες προς την ιατρική και τη δεοντολογία.

● Λάθη στα έντυπα υποβολής και καθυστερήσεις.

● Υπερβολικά μεγάλο αριθμό παρατάσεων νοσηλείας.

● Στην κλινική του βουλευτή της Ν.Δ. τριπλάσιο αριθμό παρατάσεων από το συνηθισμένο.

Αυθαίρετες χρεώσεις

Οπως επισημαίνει, υπό αυτές τις συνθήκες ήλεγξε ένα προς ένα 258 περιστατικά, για να διαπιστώσει πλήθος αυθαίρετων χρεώσεων και στη συνέχεια άρνηση συνεργασίας κατά τον έλεγχο. Αντί, όμως, να βρει το απαιτούμενο ενδιαφέρον και από τα προϊστάμενα σε αυτόν κλιμάκια, υποστηρίζει ότι η υπηρεσία του αγνόησε τις αναφορές του και στράφηκε εναντίον του. Η αναφορά του προς τον εισαγγελέα κλείνει με εξίσου χαρακτηριστικό τρόπο:

«Ενδεικτικά αναφέρω ως παράδειγμα ότι στην αναφερόμενη κατάσταση του Φεβρουαρίου 2015, μόνο 4 ασθενείς είχαν 529 ημέρες αυθαίρετης και παράνομης νοσηλείας με ημερήσιο νοσήλιο 150 ευρώ. Στο παράπτωμα αυτό είναι ντροπή και αίσχος να συμμετέχουν αυτοί που έχουν ορκιστεί για τον ακριβώς αντίθετο σκοπό. Παρακαλώ σταματήστε αυτό το πανηγύρι. Το τεράστιο μέγεθος δεν επιτρέπει τη σιωπή».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ψάχνουν για «μαϊμού» δικαιούχους Πρόνοιας
Εκτεταμένη έρευνα για «μαϊμού» δικαιούχους βιβλιάριων Πρόνοιας διενεργεί το ΣΔΟΕ, ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών, Αργύρη Δημόπουλου. Σύμφωνα με καταγγελία εισάγονται σε πολλά εφημερεύοντα...
Ψάχνουν για «μαϊμού» δικαιούχους Πρόνοιας
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Καταγγελίες για υπεξαίρεση ακριβών φαρμάκων στο Θεαγένειο
Τρίτωσε το κακό για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλονίκη! Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα ο εισαγγελέας Εφετών - αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Αχιλλέας Ζήσης, βάζει στο μικροσκόπιο κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα...
Καταγγελίες για υπεξαίρεση ακριβών φαρμάκων στο Θεαγένειο
ΥΓΕΙΑ
Το «Θεαγένειο» νοσεί σοβαρά
Χωρίς γάλα, πλήρη γεύματα, ογκολογικά φάρμακα, αλλά και δυνατότητα χρήσης του μηχανήματος πρόβλεψης μεταστάσεων βρίσκεται το αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μία κατάσταση που, όπως τονίζει το...
Το «Θεαγένειο» νοσεί σοβαρά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εφημερεύουν χωρίς εποπτεία στο ΑΧΕΠΑ
Εισαγγελέας παρεμβαίνει για τις εφημερίες μόνο με ειδικευόμενους στο ΑΧΕΠΑ. Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, μετά την...
Εφημερεύουν χωρίς εποπτεία στο ΑΧΕΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Κατάσταση επικίνδυνη για τα παιδιά»
Αντί γιατρών... εισαγγελέας στην Παιδοχειρουργική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. Μηνυτήρια αναφορά για την έλλειψη γιατρών, που εκθέτει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς, καταθέτει στην...
«Κατάσταση επικίνδυνη για τα παιδιά»
ΥΓΕΙΑ
Εκατομμύρια χαμένα για μίζες σε χειρουργούς
Μίζες Jonshon & Jonshon έβαλαν μέσα το ελληνικό Δημόσιο πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η πολύκροτη υπόθεση προμηθειών από την εταιρεία ιατροτεχνολογικού υλικού De Puy,...
Εκατομμύρια χαμένα για μίζες σε χειρουργούς

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας