• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.9°C / 16.8°C
  2 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.0°C / 16.7°C
  2 BF
  53%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 13.0°C / 17.1°C
  2 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.9°C / 10.3°C
  1 BF
  76%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 10.7°C / 13.9°C
  0 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  15°C 11.0°C / 15.4°C
  2 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 7.4°C / 11.8°C
  1 BF
  61%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.6°C / 12.6°C
  2 BF
  54%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.5°C / 18.2°C
  5 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.0°C / 15.9°C
  3 BF
  59%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.4°C / 16.8°C
  6 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  4 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  2 BF
  50%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 10.7°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  15°C 9.5°C / 15.5°C
  1 BF
  51%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.3°C
  3 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.8°C / 17.0°C
  0 BF
  63%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 13.5°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 11.7°C / 16.1°C
  2 BF
  76%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  2 BF
  62%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διαπόμπευση με στιλ... γηπεδικό

 • A-
 • A+
Βορά σε οπαδικές ιστοσελίδες έγινε προϊσταμένη δημοτικής υπηρεσίας, η οποία ενημέρωσε τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας όταν διαπίστωσε αυθαίρετες εργασίες στο Αλσος της περιοχής από εργολαβική εταιρεία που κατασκευάζει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Στην πορεία η άδεια δόθηκε, ως όφειλε σύμφωνα με τον νόμο, από τη Διεύθυνση Δασών, η υπάλληλος δικαιώθηκε, αλλά εκκρεμούν οι λόγοι αδράνειας της δημοτικής αρχής και οι συγγνώμες των ιστοσελίδων

Προϊσταμένη αρμόδιας δημοτικής διεύθυνσης διαπιστώνει αυθαίρετες εργασίες από εργολαβική εταιρεία σε χώρο αστικού πρασίνου. Ως επιτάσσουν τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητές της, ενημερώνει με έγγραφη αναφορά τον δήμαρχο και κάθε εμπλεκόμενο και ζητά από την εταιρεία να προσκομίσει την απαιτούμενη άδεια.

Το έγγραφό της διαρρέει σε αθλητικές και οπαδικές ιστοσελίδες. Τα δημοσιεύματά τους ουσιαστικά τη στοχοποιούν, αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά της, ακόμα και τη γειτονιά στην οποία κατοικεί.

Σχόλια μίσους, έως και απειλές, καταγράφονται εναντίον της κάτω από τα δημοσιεύματα. Η εταιρεία σπεύδει να ζητήσει άδεια και εν τέλει ο δασάρχης προβαίνει στην πράξη που της δίνει το ελεύθερο να κάνει τις εργασίες που αρχικά ξεκίνησε αυθαίρετα. Η προϊσταμένη δικαιώνεται για την παρέμβασή της. Η διαπόμπευσή της όμως έχει μείνει…

Η παραπάνω υπόθεση εξελίχθηκε στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και σχετίζεται με την ανέγερση του γηπέδου της «Δικέφαλος Α.Ε.» που θα στεγάσει την ΠΑΕ ΑΕΚ και ειδικότερα με το συνοδό έργο της υπογειοποίησης.

Υπηρεσιακά καθήκοντα

Την 1η Απρίλη, το αρμόδιο για το Αλσος Ν. Φιλαδέλφειας τμήμα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου διαπιστώνει εργασίες από συνεργεία στον δασικό χώρο. Η αρμόδια προϊσταμένη ενημερώνει τον δήμαρχο, Γ. Βούρο, για το συμβάν. Ζητείται παράλληλα από την εταιρεία να προσκομίσει την απαιτούμενη για τις εργασίες άδεια.

«Η άδεια αυτή δίνεται μόνο από την αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Διεύθυνση Δασών Αθηνών. Μετά από λίγες μέρες φτάνει στο πρωτόκολλο της διεύθυνσης, στην οποία ανήκουμε ως τμήμα Αλσους, αίτημα της εταιρείας που ζητάει άδεια», έχει περιγράψει με δημόσιο κείμενό της η προϊσταμένη.

«Στέλνω δεύτερη αναφορά στις 9 Απριλίου προς τον δήμαρχο, εξηγώντας με βάση τη νομοθεσία ότι πρέπει να πάρουν άδεια από τη Διεύθυνση Δασών. Να σημειώσω εδώ ότι όλα αυτά απορρέουν από τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα. Αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα ως προς το Αλσος και ουδέποτε ασχολήθηκα με την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου», προσθέτει η ίδια.

Η υπηρεσιακή της αναφορά διαρρέει σε οπαδικές και αθλητικές ιστοσελίδες. Η στοχοποίησή της καταγγέλλεται από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, που μιλά ευθέως για «επιτηδευμένη προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού απέναντι σε εργαζόμενους που εκτελούν τα εργασιακά τους καθήκοντα».

Το σωματείο καταλογίζει ευθύνες στη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι «η διαρροή αυτή εύλογα βαραίνει τη διοίκηση του δήμου και υπονομεύει την ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών», και καλεί τον δήμαρχο να στηλιτεύσει τον διασυρμό της υπαλλήλου.

Αντιθέτως, η δημοτική αρχή ουσιαστικά «άδειασε» το υπηρεσιακό της στέλεχος, λέγοντας ότι το υπηρεσιακό έγγραφο «κοινοποιήθηκε και σε άλλους φορείς χωρίς η συγκεκριμένη υπάλληλος να έχει τέτοια εξουσιοδότηση». Αποποιήθηκε όποια ευθύνη για τη διαρροή, αλλά έπρεπε να περάσουν ακόμη δυο ημέρες ώστε ο δήμαρχος να δηλώσει την αντίθεσή του σε πρακτικές στοχοποίησης…

Το Σωματείο Εργαζομένων

Στις 14 Απριλίου –δύο εβδομάδες μετά τις εργασίες της εταιρείας- η Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εκδίδει «πράξη πληροφοριακού χαρακτήρα» και ενημερώνει την εταιρεία Intrakat, που κατασκευάζει το έργο της υπογειοποίησης, ότι μπορεί να επέμβει κατά μήκος του ορίου του Αλσους, σε έκταση 1.410,5 τ.μ.

«Η επέμβαση πραγματοποιείται ελλείψει εναλλακτικών κατασκευαστικών λύσεων για την αναγκαστική εφάπαξ διέλευση και μόνο βαρέος μηχανήματος έργου διάτρησης του εδάφους», αναφέρει το έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, με το έγγραφό της η Διεύθυνση Δασών «εγκρίνει άδεια στην εταιρεία για την παρέμβαση που είχε ήδη όμως ξεκινήσει να εκτελεί στο Αλσος επικαλούμενη ότι διαθέτει προφορική άδεια! Η απόφαση αυτή δικαιώνει και εγγράφως τη συνάδελφο που εμπόδισε την εταιρεία να συνεχίσει την παρέμβασή της στο Αλσος, εφόσον δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια», τονίζει το σωματείο.

Από το έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών προκύπτει ακόμη ότι υπάρχει κατατεθειμένο από πλευράς εταιρείας τοπογραφικό διάγραμμα από τον Ιανουάριο, όπου έχουν σημειωθεί 23 δένδρα προς υλοτόμηση. Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, η εταιρεία δεν θεώρησε σκόπιμο να αναμένει τη σχετική αδειοδότηση, αλλά ξεκίνησε τις εργασίες ετσιθελικά, προκαλώντας την παρέμβαση της αρμόδιας προϊσταμένης, η οποία αν δεν είχε προηγηθεί πιθανόν να μην ακολουθούσε η πράξη του δασάρχη.

Οσον αφορά τη στοχοποίησή της, η προϊσταμένη του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας έχει ζητήσει μέσω εξώδικων από δύο ιστοσελίδες να αποσύρουν τα δημοσιεύματά τους που «δεν απέδιδαν την αλήθεια, αλλά την παραποιούσαν σκόπιμα», σύμφωνα με την ίδια, καθώς και να προβούν σε νέες αναρτήσεις όπου να αποκαθιστούν την αλήθεια και να ζητούν συγγνώμη για την προσβολή της προσωπικότητάς της.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστρέφει το κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη
Η στοχοποίηση από οπαδικές ιστοσελίδες του δημοτικού συμβούλου Κ. Τομπούλογλου για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, που οδήγησε στη δολοφονική επίθεση εναντίον του από δύο κουκουλοφόρους.
Επιστρέφει το κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποιος (δεν) αντέχει το 50-50;
Σαφής και απόλυτος ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το γήπεδο της ΑΕΚ. Επανέλαβε ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει εφόσον υπάρξουν έγκριση από την Περιφέρεια, διάθεση, χρήματα και όχι παράλογες...
Ποιος (δεν) αντέχει το 50-50;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολιορκία, ξύλο, μετά τι;
«Η πόλη είναι σε πολιορκία. Η δημοκρατία θα μπει στον γύψο; Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» Εύλογα ερωτήματα διατυπώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γ. Πάνος, ο...
Πολιορκία, ξύλο, μετά τι;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκφοβισμός με κιτρινόμαυρο χρώμα
Περισσότερο με επίδειξη δύναμης και λιγότερο με προβολή του αιτήματός τους για ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ μοιάζουν οι τελευταίες κινήσεις οργανωμένων οπαδών της Ενωσης στη Φιλαδέλφεια, βάζοντας στο...
Εκφοβισμός με κιτρινόμαυρο χρώμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατεδαφίζει αυθαίρετα στο Άλσος Φιλαδέλφειας ο Δήμος
Στην κατεδάφιση του αυθαίρετου αναψυκτηρίου «Κένταυρος» στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας και στην απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών θα προχωρήσει ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ανακοινώνοντας ότι παραιτείται από...
Κατεδαφίζει αυθαίρετα στο Άλσος Φιλαδέλφειας ο Δήμος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Στόχος» πάντα ο Αρης Βασιλόπουλος
Από την ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος» μέχρι τους «σκληροπυρηνικούς» της ΑΕΚ, που απειλούν ευθέως τον δήμαρχο στα κοινωνικά δίκτυα, και την πορεία στη Ν. Φιλαδέλφεια, συνεχίζονται με κλιμακούμενη ένταση οι...
«Στόχος» πάντα ο Αρης Βασιλόπουλος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας