Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θαύμα στο... αμαρτωλό γηροκομείο

Ο πρόεδρος Ζώης Κολιός υποδέχεται θερμά τον Ηλία Κασιδιάρη, που έτρεξε να προσφέρει τρόφιμα στο ίδρυμα, μόλις πληροφορήθηκε ότι δάκρυσε η εικόνα του Εσταυρωμένου

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Θαύμα στο... αμαρτωλό γηροκομείο

  • A-
  • A+
Ακριβώς όπως και πέρυσι, έγινε νέο θαύμα φέτος τη Μεγάλη Πέμπτη στο παρεκκλήσι του Γηροκομείου Αθηνών. Πρώτη και καλύτερη έσπευσε για βοήθεια με τρόφιμα και κόκκινα αυγά η Χρυσή Αυγή με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ η είδηση του θαύματος αναδημο­σιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπόδικου Γιάννη Λαγού

Τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως μας πληροφόρησε και η ιστοσελίδα orthodoxia, έγινε νέο πασχαλιάτικο θαύμα στο ακριβοπληρωμένο παρεκκλήσι του Γηροκομείου Αθηνών. Μάτωσε με κηλίδες αίματος η εικόνα του Εσταυρωμένου και όπως γράφει η ιστοσελίδα, το μήνυμα είναι ότι «Η Εκκλησία, που για άλλη μια φορά έχει βρεθεί στο στόχαστρο, θα βγει και πάλι νικήτρια, πιο δυνατή από ποτέ μαζί με τους πιστούς Χριστιανούς τους οποίους ο Κύριός μας ποτέ δε θα ξεχάσει».

Την είδηση του θαύματος αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα του υπόδικου τέως χρυσαυγίτη Λαγού. Τη Μεγάλη Παρασκευή, έκανε την εμφάνισή της στο Γηροκομείο και η «ελληνική αλληλεγγύη» που προσέφερε τρόφιμα και κόκκινα αυγά διά χειρός Κασιδιάρη. Εκεί στο προαύλιο τον καλωσόρισε θερμά ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Κολιός λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ξέρουμε ότι είστε κοντά μας». Τον ευχαρίστησε για την προσφορά και του ζήτησε βοήθεια μέσω της παρουσίας του στον Δήμο Αθηναίων.

Και η εφημερίδα Espresso είδε το «θαύμα» και έσπευσε να το προτάξει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο. 

Λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ο προσωρινός-μόνιμος πρόεδρος του Γηροκομείου Ζ. Κολιός έκανε έκκληση στα ΜΜΕ, που τόσο πολύ τον προβάλλουν, για βοήθεια στη σίτιση και τη φροντίδα των 140 ηλικιωμένων. Ενα από τα πλουσιότερα ιδρύματα της χώρας –με εκατοντάδες ακίνητα και περιουσίες κληροδοτήματα– εδώ και χρόνια αδυνατεί ακόμα και να σιτίσει τους ηλικιωμένους.

Οι αιτίες ήδη έχουν αποκαλυφθεί όχι μόνο στο πλαίσιο της ποινικής δίκης με κατηγορούμενους πρώην στελέχη της διοίκησης, όχι μόνο από τους ελέγχους των αρμόδιων φορέων αλλά και από τα δεκάδες δημοσιεύματα σχετικά με το πού και πώς ξοδεύτηκε η περιουσία του ιδρύματος με αποτέλεσμα το 2013 να εμφανίζει ζημία 70 εκατ. ευρώ, με απλήρωτους και εξουθενωμένους τους εργαζομένους και με υπέρογκες αμοιβές διοίκησης και συμβούλων.

Ευτυχώς αμέσως μετά την έκκληση του προέδρου όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν: περιφέρεια, δήμοι, δημοτικές παρατάξεις, κόμματα, φορείς υγείας, συλλογικότητες, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», επιχειρήσεις τροφίμων κ.λπ. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερωτήσεις για την ανάγκη εκταμίευσης χρημάτων για τους φιλοξενούμενους στο ίδρυμα αλλά και για την ανάγκη λήψης μέτρων ορισμού διοίκησης μέσα από εκλογές που θα οδηγήσουν το Γηροκομείο σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Καραμπινάτα σκάνδαλα

Ο προσωρινός πρόεδρος έχοντας διανύσει έναν πολιτικό κύκλο μεταξύ Ν.Δ., ΑΝ.ΕΛΛ., ΛΑΟΣ και ξανά Ν.Δ. έχει πολλές φορές επιβεβαιώσει την επικοινωνιακή του ικανότητα στις φιλόξενες γι’ αυτόν συχνότητες, ενώ αντίθετα τα καραμπινάτα σκάνδαλα του Γηροκομείου κρύφτηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας. Ενώ διορίστηκε στη θέση αυτή με στόχο τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών στο ίδρυμα, παραμένει ακόμα εκεί με συνεχείς δικαστικές αποφάσεις παράτασης της θητείας του και με συνεχή προσκόμματα στη διεξαγωγή εκλογών.

Από την «ακλόνητη» αυτή θέση ο Ζ. Κολιός δηλώνει σήμερα βέβαιος ότι «χάρη στη συμπαράσταση του Δήμου Αθηναίων που τώρα πλέον είναι δίπλα μας, της Περιφέρειας Αττικής που είναι πλέον τώρα δίπλα μας και της Κυβέρνησης που είναι κοντά μας, θα ανοίξουμε τον δρόμο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τη σωτηρία του Γηροκομείου Αθηνών».

Το 2013 ο Δήμος Αθηναίων επί δημαρχίας Γ. Καμίνη και αφού είχε βουίξει ο κόσμος από τα σκάνδαλα στο Γηροκομείο αποφάσισε «την έκπτωση της διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών που ελέγχεται για κακοδιαχείριση και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Η διοίκηση ελέγχεται για πολλά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων απιστία και υπεξαίρεση σε βάρος του ιδρύματος και της περιουσίας του και άλλα που μετά από πολύχρονη έρευνα και ανάκριση στοιχειοθέτησαν η Εισαγγελία και ο ανακριτής κατά εγκλημάτων διαφθοράς». Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων διεξάγεται μέσα στη σιωπή με συνεχείς καθυστερήσεις η δίκη των κατηγορουμένων, ενώ «ως εκ θαύματος» η πολιτική αγωγή (δηλαδή το Γηροκομείο) υπερασπίζεται τους κατηγορουμένους για βαριά κακουργήματα. Τη στάση αυτή μάλιστα ασπάζεται και ο πρόεδρος την ίδια στιγμή που αστρονομικά ποσά σπατάλης, υπεξαίρεσης και κακοδιαχείρισης παρελαύνουν ενώπιον της έδρας.

Το παρεκκλήσι του Γηροκομείου επί προεδρίας του λογιστή Ζ. Κολιού παρουσιάζει μεγάλη γκάμα θαυμάτων:

Οκτώβριος 2017 / Λαμπυρίζει το χέρι της Αγ. Αναστασίας

Μεγάλη Πέμπτη 2019 / Αναβλύζει μύρο από την εικόνα της Παναγίας

Μεγάλη Πέμπτη 2020 / Ρέει αίμα και νερό στον Εσταυρωμένο.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Οχι» Καμίνη στο αίτημα να μείνουν άλλους 6 μήνες στο Γηροκομείο οι «11 καμικάζι»
Την άρνηση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, συνάντησε το αίτημα για παράταση της θητείας της Προσωρινής Διοικητικής και Διαχειριστικής Επιτροπής που όρισε ο δήμος για το Γηροκομείο Αθηνών. Το εξάμηνο της...
«Οχι» Καμίνη στο αίτημα να μείνουν άλλους 6 μήνες στο Γηροκομείο οι «11 καμικάζι»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Σάλος με τις αντιφάσεις της Κεραμίδα για το σκάνδαλο του Γηροκομείου Αθηνών
Σε πλήθος αντιφάσεων σε σχέση με παλαιότερες καταθέσεις της έπεσε στο δικαστήριο η μάρτυρας Γεωργία Κεραμίδα, μέλος της γνωστής οικογένειας που επί χρόνια διοικούσε το Γηροκομείο Αθηνών.
Σάλος με τις αντιφάσεις της Κεραμίδα για το σκάνδαλο του Γηροκομείου Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικίνδυνες καθυστερήσεις
Με κίνδυνο να παρέλθει η προθεσμία για την κατάθεση των απαραίτητων εγκλήσεων από την προσωρινή διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών η πρόεδρος του δικαστηρίου επεσήμανε το ενδεχόμενο απαλλαγής κατηγορουμένων.
Επικίνδυνες καθυστερήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο αμετανόητος «χωροφύλακας» κ. Αμβρόσιος
«Εκανα ό,τι μπορούσα. Τα υπόλοιπα ο Θεός ας φροντίσει». Με αυτή τη φράση αποχαιρέτησε το ποίμνιό του χθες ο επί 41 χρόνια μητροπολίτης Καλαβρύτων, γνωστός και με το παρατσούκλι «χωροφύλακας».
Ο αμετανόητος «χωροφύλακας» κ. Αμβρόσιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η προσωρινή διοίκηση του Γηροκομείου πριονίζει τα πόδια του ιδρύματος
Με πρόσχημα την ανάγκη διερεύνησης του μεγάλου οικονομικού σκανδάλου στο Γηροκομείο, την εγγραφή νέων μελών στο ίδρυμα και την αξιοποίησης της περιουσίας του, ο προσωρινός πρόεδρος Ζώης Κολιός ζήτησε την...
Η προσωρινή διοίκηση του Γηροκομείου πριονίζει τα πόδια του ιδρύματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ενορία κατηγορεί την «Εφ.Συν.» για τη δράση του «Ρουβίκωνα»!
Στην εφημερίδα μας χρέωσε ιερέας του Αγίου Νικολάου στη Νεάπολη Εξαρχείων την... ηθική αυτουργία στην παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στη λειτουργία της Κυριακής για την έξωση που υφίστανται δέκα φτωχοί από τη Στέγη...
Η ενορία κατηγορεί την «Εφ.Συν.» για τη δράση του «Ρουβίκωνα»!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας