• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  5°C 1.8°C / 7.3°C
  0 BF
  76%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 3.1°C / 6.6°C
  2 BF
  77%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.9°C / 11.2°C
  1 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.1°C / 2.0°C
  0 BF
  86%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -2°C -2.1°C / 1.3°C
  0 BF
  74%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.6°C / 5.7°C
  1 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -3°C -2.6°C / -0.5°C
  1 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.7°C / 7.6°C
  1 BF
  76%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 6.5°C / 10.3°C
  4 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.1°C / -2.1°C
  2 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.4°C / 10.2°C
  3 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  2 BF
  55%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.1°C / 12.1°C
  2 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  2°C -0.5°C / 3.2°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  5°C -0.5°C / 6.2°C
  1 BF
  90%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  9°C 4.8°C / 9.9°C
  3 BF
  33%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.0°C / 7.5°C
  1 BF
  90%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 1.0°C / 4.9°C
  2 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 1.7°C / 6.7°C
  2 BF
  67%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  1 BF
  53%

Με την επέμβαση αστυνομικών ο χώρος της τσουλήθρας αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή με απαγορευτικές ταινίες

Σοβαρός τραυματισμός πεντάχρονου σε παιδική χαρά

 • A-
 • A+

Ως ένα δύσκολο περιστατικό αντιμετωπίζεται η περίπτωση ενός πεντάχρονου παιδιού στα Ιωάννινα, που το βράδυ του Σαββάτου υποβλήθηκε σε επέμβαση συγκόλλησης στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού, στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Το μικρό αγόρι διακομίστηκε την ίδια μέρα, στις 7.30 το απόγευμα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την ώρα που έπαιζε σε μία από τις τσουλήθρες παιδικής χαράς του Δήμου Ιωαννιτών στο κέντρο της πόλης.

Με την επέμβαση αστυνομικών ο χώρος της τσουλήθρας αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή με απαγορευτικές ταινίες και χθες δεν επιτρεπόταν η είσοδος στην παιδική χαρά.

Σήμερα αναμένεται να γίνουν και οι πρώτες ανακοινώσεις από τον δήμο για τις συνθήκες του ατυχήματος με δεδομένο ότι η παιδική χαρά του πάρκου Κουραμπά -ένας από τους λίγους δημόσιους χώρους για παιδιά στο κέντρο της πόλης- κατασκευάστηκε με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

«Δεν διαθέτει πιστοποιητικό η παιδική χαρά»

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η παιδική χαρά δεν διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση, λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα. 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο διαψεύδει τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, ο οποίος έκανε λόγο για έκδοση του σήματος πιστοποίησης, το οποίο κατά τον ίδιο δεν έχει παραδοθεί στο δήμο λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι παιδικές χαρές οφείλουν να λάβουν ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: πρώτον, της τεχνικής υπηρεσίας του οικείου δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όσες δε παιδικές χαρές δεν διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση πρέπει να σφραγιστούν» διευκρινίζει το υπουργείο και προσθέτει: 

«Ειδικότερα δε, σε σχέση με την παιδική χαρά του δήμου Ιωαννιτών, στην οποία έλαβε χώρα το πρόσφατο ατύχημα, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή δεν διαθέτει την απαιτούμενη κατά τα ανωτέρω πιστοποίηση, λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα αυτής…». 

Γνωστοποιεί, δε, ότι έχει θέσει σε λειτουργία ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας (forum) για την υποβοήθηση των ΟΤΑ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με την παροχή οδηγιών και πληροφοριών σχετικά με τις παιδικές χαρές. Επίσης, με πρόσφατο έγγραφό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας έχει ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου των Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών, με στόχο τον έγκαιρο και ουσιαστικό έλεγχο και πιστοποίηση όλων των αντίστοιχων υποδομών και την προστασία της παιδικής ηλικίας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χωρίς πιστοποίηση η παιδική χαρά στα Ιωάννινα
Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της επέμβασης αποκατάστασης που έγινε στον αντίχειρα του πεντάχρονου παιδιού, το οποίο και τραυματίστηκε παίζοντας σε παιδική χαρά των Ιωαννίνων το Σάββατο το...
Χωρίς πιστοποίηση η παιδική χαρά στα Ιωάννινα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προσωρινό διάλειμμα για τα προσφυγόπουλα
Σε προσωρινή αναστολή του προγράμματος εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων στη Φιλιππιάδα προχώρησε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μέχρι να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά που ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας της περιοχής στο πρώην...
Προσωρινό διάλειμμα για τα προσφυγόπουλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενα παιχνίδι που παίζουν όλοι για όλους
Για να ανακαλύψεις την πραγματικότητα πρέπει να κάνεις στην άκρη την κουρτίνα που τη σκεπάζει. Αν η κουρτίνα είναι η δημόσια συζήτηση που γίνεται χρόνια τώρα για την εκπαίδευση, τότε η πραγματικότητα, ένας...
Ενα παιχνίδι που παίζουν όλοι για όλους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παράθυρο στη γνώση για τα προσφυγόπουλα
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης προωθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων της Ηπείρου ● Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντών
Παράθυρο στη γνώση για τα προσφυγόπουλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρίσιμες ώρες για 9χρονο από τα Γιάννενα
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στην Πάτρα μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι από τα Ιωάννινα ένα 9χρονο παιδί που παραλίγο να πνιγεί ενώ κολυμπούσε σε πισίνα ιδιωτικής επιχείρησης ψυχαγωγίας στην πόλη των...
Κρίσιμες ώρες για 9χρονο από τα Γιάννενα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξαφάνιση ανηλίκου στα Γιάννενα
Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη της Ηπείρου μετά την εξαφάνιση ενός 15χρονου μαθητή. Το μεσημέρι το παιδί δεν γύρισε στο σπίτι, οι γονείς ανησύχησαν και ρώτησαν στο σχολείο. Τελικά ούτε στο σχολείο είχε...
Εξαφάνιση ανηλίκου στα Γιάννενα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας