Tην ίδια ώρα που μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού θα ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής, έξω θα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο με σκοπό να στείλει ηχηρό μήνυμα ενάντια στη ναζιστική εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου.
Το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου το εργατικό κίνημα ενώνει τη φωνή του με τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, με κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με φοιτητικούς συλλόγους και με κάθε δημοκρατικό πολίτη που θα προσέλθει ζητώντας δικαίωση για τα θύματα της ναζιστικής βίας και καταδεικνύοντας ότι το φαινόμενο του φασισμού αφορά όλη την κοινωνία.
Η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της έναρξης καμπάνιας για την καταδίκη των ναζί έχει κηρύξει τετράωρη παναττική στάση εργασίας από τις 7.30 έως τις 11.30 το πρωί και καλεί σε συγκέντρωση στον Κορυδαλλό (Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης-γήπεδο Προοδευτικής) και σε πορεία στις φυλακές Κορυδαλλού. Στο κάλεσμα συμμετέχουν συνδικάτα όπως η ΠΕΝΕΝ και η ΕΙΝΑΠ και σειρά πρωτοβάθμιων σωματείων, όπως τοπικές ΕΛΜΕ και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς επίσης οι Δήμοι Κορυδαλλού και Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη, η ΚΕΕΡΦΑ, κοινότητες μεταναστών και φοιτητικοί σύλλογοι.
Πλήθος καλεσμάτων
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών, συλλογικοτήτων, πρωτοβουλιών Αθήνας - Πειραιά έχει επίσης εκδώσει ψήφισμα με το οποίο καλεί μαζικούς φορείς, αντιφασιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις και κάθε δημοκρατικό πολίτη σε συγκέντρωση στις 8 π.μ. έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρηγορίου Λαμπράκη 240), ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη διεξαχθεί η δίκη σε περιβάλλον τοπικής γιάφκας της Χρυσής Αυγής.
Σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι στη Νίκαια καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και πλήθος συνδικάτων και πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, ναυτεργατικών σωματείων, ΕΛΜΕ και συλλόγων εκπαιδευτικών, ενώσεων συνταξιούχων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κορυδαλλού έχει πάρει απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία και οι υπηρεσίες του δήμου την ημέρα έναρξης της δίκης, καλώντας αφενός στην αντιφασιστική συγκέντρωση και αφετέρου καταδεικνύοντας τα προβλήματα που επιφέρει η διεξαγωγή της δίκης στον συγκεκριμένο χώρο για την πόλη και τους μαθητές των 11 σχολείων, των παιδικών σταθμών και των αθλουμένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών.
Την ακαταλληλότητα του χώρου των φυλακών, με έμφαση στη μειωμένη προσβασιμότητα και δημοσιότητα, έχουν επισημάνει ομόφωνα οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι ζητούν να ξεκινήσει εκεί η δίκη κανονικά και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο Εφετείο Αθηνών, με την όποια αναγκαία ολιγοήμερη διακοπή, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε αναβολή.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας