• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.3°C / 21.1°C
  2 BF
  52%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 17.0°C
  3 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.0°C / 20.6°C
  3 BF
  88%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.0°C / 16.0°C
  1 BF
  67%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 16.1°C
  1 BF
  50%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 17.2°C
  0 BF
  58%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  3 BF
  47%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.2°C / 20.6°C
  2 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.0°C / 20.0°C
  3 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  3 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.0°C / 20.0°C
  3 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  1 BF
  91%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.3°C / 18.3°C
  3 BF
  75%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.0°C / 20.0°C
  3 BF
  59%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 19.0°C
  4 BF
  72%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.9°C / 22.0°C
  1 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.4°C / 18.0°C
  2 BF
  59%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.7°C / 16.7°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.7°C / 17.2°C
  2 BF
  50%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  3 BF
  47%
Υπό διάλυση η παράταξη του Ν. Ταχιάου

Νίκος Ταχιάος

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υπό διάλυση η παράταξη του Ν. Ταχιάου

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

…κι ο τελευταίος να κλείσει την (παλιά) πόρτα. Η ωμότητα της διαπίστωσης είναι ανάλογη του πρωτόγνωρου φαινομένου μια δημοτική παράταξη που συγκροτήθηκε για να κερδίσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που ήρθε δεύτερη και εξέλεξε 11 συμβούλους, να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη σε λιγότερο από 8 μήνες από την ίδρυσή της.

Κι όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα για κανέναν, ούτε καν για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αν η παράταξη αυτή δεν είχε την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο τελευταίος που έφυγε αυτή την εβδομάδα από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου με επιστολή η οποία μοιάζει με αγγελτήριο «πολιτικού θανάτου» της παράταξης είναι ο Σάκης Τζακόπουλος, κουμπάρος και συνέταιρος του κ. Ταχιάου, που έχει τοποθετηθεί πρόεδρος στην ΕΥΑΘ Παγίων.

Μη βιαστεί κανείς να δει προσωπικές διενέξεις. Μπορεί όμως εύκολα πια να εντοπιστεί η αγωνιώδης προσπάθεια των στελεχών της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη να πιάσουν θέση στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί με την ανάδυση της νέας δύναμης στον χώρο, που ακούει στο όνομα του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, και να πάρουν σειρά προτεραιότητας στις «νέες πόρτες» που ανοίγονται.

Σάκης Τζακόπουλος

Θυμίζουμε ότι από την επόμενη μέρα των εκλογών πέντε σύμβουλοι πήγαν χωρίς σκέψη στη διοίκηση, αναλαμβάνοντας θέσεις αντιδημάρχων: Σωκράτης Δημητριάδης (Περιβάλλοντος), Μιχάλης Κούπκας (Οικονομικών), Νίκος Ζεϊμπέκης (Καθαριότητας), Δήμητρα Ακριτίδου (Παιδείας), Ιωάννα Κοσμοπούλου, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ). Τότε ο κ. Ταχιάος είχε δηλώσει πως «καθένας έχει ατομική ευθύνη για τον δρόμο που θα τραβήξει».

Στην παράταξη, εκτός του αρχηγού που δεν έχει ακόμη παραιτηθεί -ενώ είναι και πρόεδρος της Αττικό Μετρό και δεν εμφανίζεται στο δημοτικό συμβούλιο- απομένουν οι Βασίλης Γάκης -διορίστηκε και αυτός πριν από λίγες μέρες πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης-, Νέλλη Αηδονά, Λευτέρης Αρβανίτης και Στέφανος Γωγάκος.

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης Τζακόπουλου αποτυπώνει το κλίμα: «Η παράταξη “Θεσσαλονίκη Ταχιάος Υπεύθυνα” από την 1η Σεπτέμβρη δεν υπήρξε, δεν λειτούργησε ποτέ. Ως σήμερα δεν έχει ούτε καν γραφείο, ούτε γραμματειακή υποστήριξη. Δεν έχει επικεφαλής και όλα αυτά που την κάνουν ομάδα. Κατά το δοκούν ευκαιριακά και ανάλογα με τα θέματα, εκπροσωπείται στις συνεδριάσεις. Δεν κατέθεσε ποτέ μια πρόταση για ένα μείζον θέμα».

Δεν υπάρχει πια καμιά υπερβολή στη διαπίστωση ότι οι «αρμοί της εξουσίας», οι έμμισθες κρατικές θέσεις και οι αντίστοιχες δημοτικές είναι αυτές που τούτη τη στιγμή ενώνουν πρόσωπα με κοινή κομματική καταγωγή αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες και τις θέσεις και συμπαρατάσσονται ή σιωπούν, αναμένοντας τα αποτελέσματα του νεοσυσταθέντος... πάτσγουορκ που απαρτίζει σήμερα τη διοίκηση του δήμου. Και φυσικά όλα αυτά, όπως πάντα συνέβαινε στη θεσσαλονικιώτικη Ν.Δ., έχουν απόκριση σε όλες τις εκφάνσεις του κόμματος στην πόλη.

Μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσάμης, μιλώντας στην TV100, εντόπισε στη Ν.Δ. μια «απολίτικη εκσυγχρονιστική συνιστώσα»(;) και κατηγόρησε το επιτελείο του πρωθυπουργού για απομάκρυνση από τον μεσαίο χώρο τον οποίο «ο Καραμανλής τον εννοούσε με την έννοια της μετριοπάθειας στην επιχειρηματολογία, τη δράση, τους ρυθμούς.

Εδώ τον εννοούν πολιτικά με την έννοια ότι φεύγουμε από τη δεξιά που έχει ως κύριο στίγμα τη λαϊκότητα και τον πατριωτισμό και πάμε στο κέντρο που έχει την οικονομική προτεραιότητα και τον εκσυγχρονισμό». Εκτός από τις παλιές «πόρτες» που τρίζουν, κάποιοι «τρίζουν» και τα δόντια τους…


 

 


 

 


 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρον άρον να κλείσουν οι πληγές στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης
Ο Πέτρος Λεκάκης εξελέγη τελικά χθες νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης παρά τις αντιδράσεις παρατάξεων της μειοψηφίας και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.
Αρον άρον να κλείσουν οι πληγές στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο σταθμός Βενιζέλου και το πάρκο Παύλου Μελά
Απάντηση του Δήμου Παύλου Μελά για το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» σχετικά με τις αδειοδοτήσεις για την αποκατάσταση κτιρίων και το μουσείο αρχαιολογικών ευρημάτων των ανασκαφών του μετρό.
Ο σταθμός Βενιζέλου και το πάρκο Παύλου Μελά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν πουλάει η μαγική εικόνα του Κ. Ζέρβα στους ταλαίπωρους επιβάτες
Η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης επιδεινώνεται καθημερινά, παρά τις υποσχέσεις για βελτίωση, παρά...
Δεν πουλάει η μαγική εικόνα του Κ. Ζέρβα στους ταλαίπωρους επιβάτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα... άκρα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης
Ο Ι. Νασιούλας απαίτησε από τον Κ. Ζέρβα να προχωρήσει σε μηνύσεις για το αντιφασιστικό μήνυμα στον Λευκό Πύργο λίγες μέρες πριν την δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.
Στα... άκρα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας