• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.7°C / 25.7°C
  1 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 19.7°C / 22.8°C
  0 BF
  69%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 19.0°C / 24.4°C
  2 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.4°C / 18.9°C
  2 BF
  72%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.0°C / 22.1°C
  1 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.2°C / 18.4°C
  0 BF
  59%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 20.2°C / 25.8°C
  0 BF
  39%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.8°C / 26.1°C
  2 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  2 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.4°C / 23.3°C
  5 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.1°C / 21.7°C
  0 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 18.9°C / 21.9°C
  0 BF
  83%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.5°C / 20.9°C
  0 BF
  78%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 19.5°C / 25.7°C
  1 BF
  54%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.3°C
  3 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 20.5°C / 25.9°C
  2 BF
  59%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 17.3°C / 21.0°C
  1 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 19.7°C / 22.8°C
  1 BF
  96%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 18.8°C
  0 BF
  51%

Ο Γιάννης Κεσσόπουλος

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»

 • A-
 • A+
Ο εκλεκτός του Κωνσταντίνου Ζέρβα, Γιάννης Κεσσόπουλος, επελέγη κατόπιν διαγωνισμού στη θέση του γενικού διευθυντή των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, αλλά, σύμφωνα με καταγγελίες, υπήρξαν σκιές στην όλη διαδικασία • Δύο από τα τρία μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, μάλιστα, χρημάτισαν άλλοτε υφιστάμενοί του σε ομάδα όπου ήταν συντονιστής.
Ακολουθήστε μας στο Google news

H Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) του Δήμου Θεσσαλονίκης απέκτησε χθες γενικό διευθυντή, αλλά, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αποφύγει τις νομικές παρενέργειες. Με ψήφους 6 υπέρ, 1 κατά (Μαρία Πασχαλίδου) και 3 λευκά, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει διευθυντή τον Γιάννη Κεσσόπουλο, ο οποίος ήταν ο εκλεκτός της διοίκησης του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Της χθεσινής απόφασης προηγήθηκαν καταγγελίες για «φωτογραφικό διαγωνισμό» στις οποίες προστέθηκαν και πολιτικές καταγγελίες από τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Τρεμόπουλο.

Το θέμα πήρε διαστάσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τα σχετικά δημοσιεύματα απαντήθηκαν χθες από μέλος της διοίκησης με τον προσβλητικό χαρακτηρισμό «πατσαβούρια» (!) (ίσως η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ προτίθεται να κάνει δωρεάν σεμινάρια στα μέλη της ΕΣΗΕΜΘ για τη βελτίωση της δουλειάς τους;).

Η τριμελής επιτροπή

Το πρόβλημα άρχισε όταν μετά τις δημοτικές εκλογές διαπιστώθηκε ότι η πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή της δημοτικής τηλεόρασης TV 100 και των δημοτικών ραδιοφώνων θα έπρεπε (;) να γίνει όχι με ορισμό, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά με διαγωνιστική διαδικασία. Και το πράγμα στράβωσε περισσότερο όταν εμφανίστηκε ξαφνικά να διεκδικεί τη θέση η δημοσιογράφος Ειρήνη Τσαρούχα, η οποία εργάζεται στα δημοτικά μέσα επί 26 χρόνια και έχει τα τυπικά προσόντα για τη θέση.

Λίγο πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΘΕ ο κ. Τρεμόπουλος, που είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ., με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι ο κ. Κεσσόπουλος «δεν έχει κανενός είδους εμπειρία στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ (σημ.: είναι της ΕΣΠΗΤ)», ότι ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός και επιπλέον «έβαλαν στην προφορική “συνέντευξη” 40 μόρια από τα 120, ώστε να υπάρχει μεγάλο πεδίο αυθαίρετης κρίσης».

Κοντά σ’ αυτό «όρισαν μια τριμελή επιτροπή αξιολόγησης, με τα δυο μέλη να έχουν επιλεγεί από το γραφείο του δημάρχου, που εξέτασε τους δυο τελικά υποψηφίους με σαφή μεροληπτικά κριτήρια», ότι «τα δυο από τα τρία μέλη της επιτροπής αξιολόγησης είχαν διοριστεί από τις 5.12.2019 και ως μέλη της “ομάδας έργου”» της οποίας συντονιστής ήταν ο κ. Κεσσόπουλος, οπότε «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

Ο κ. Τρεμόπουλος παρέθετε μάλιστα έγγραφα που έδειχναν ότι η αρμόδια επιτροπή στην προσπάθειά της να στηρίξει τον κ. Κεσσόπουλο «στο αρχικό έγγραφο που στάλθηκε στα μέλη του Δ.Σ., η προϋπηρεσία του υπολογίστηκε με 29,5 μόρια, σε ένα κριτήριο με ανώτατη βαθμολογία το 20, γι’ αυτό στη συνέχεια έγινε “ορθή επανάληψη”, με υπολογισμό 19,5 μόρια».

Στο σύστημα Ψωμιάδη

Υποβαθμίστηκε ακόμη η δημοσιογραφική εμπειρία «και μπαίνει αυθαίρετα το κριτήριο της “προϋπηρεσίας σε φορείς Γενικής Κυβέρνησης, κατά προτίμηση ΟΤΑ”» και «ενώ απαιτήθηκε διδακτορικό για τη θέση του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και μεταπτυχιακό για τη θέση του διευθυντή Οικονομικών, για τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΠΘΕ απαιτείται μόνον πτυχίο ΑΕΙ».

Πέρα από τα τυπικά, το πολιτικό μέρος της καταγγελίας είναι το βαρύτερο, καθώς «ο εκλεκτός της διοίκησης Ζέρβα έχει υπηρετήσει επί 12,5 χρόνια ως γραφείο Τύπου το σύστημα Ψωμιάδη στη Νομαρχία και την Περιφέρεια και ακολούθησε τον σημερινό Γ.Γ. του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθ. Φωτόπουλο στον Δήμο Δέλτα».

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε χθες τόσο με τον κ. Κεσσόπουλο όσο και με την κ. Τσαρούχα, οι οποίοι αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ και αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Αβαρλής είπε στην εφημερίδα μας ότι «δεν μπορούμε να συσχετίζουμε τις θέσεις του Οικονομικού και Τεχνικού διευθυντή και τα αυξημένα προσόντα τους με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΠΘΕ, όταν σε όλους είναι γνωστό ότι πρέπει κατά βάση να έχει γνώση λειτουργίας των ΜΜΕ.

»Οι πλέον γνωστοί δημοσιογράφοι δεν είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μια και οι σχολές δημοσιογραφίας είναι δημιούργημα των τελευταίων ετών. Οσον αφορά ότι δυο μέλη της επιτροπής αξιολόγησης συμμετείχαν στην ομάδα έργου, αυτό δεν σημαίνει ότι κατά τη βαθμολόγηση των προσόντων των υποψηφίων δεν υπήρξε ακριβής αποτύπωση των προσόντων τους».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλίνατε... επί δεξιά!
Προερχόμενος από την αριστερά της Αριστεράς, ο σημερινός αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, προτίμησε να στηρίξει την ομάδα του...
Κλίνατε... επί δεξιά!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πάρτε θέση για το νερό»
Δημόσιες και καθαρές απαντήσεις από τους υποψήφιους δημάρχους σχετικά με τις θέσεις τους για το μέλλον της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ζητά η Πρωτοβουλία 54 φορέων και κινημάτων για τη...
«Πάρτε θέση για το νερό»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα συνταγή με παλιά Δεξιά
Κοσμοπολίτικη μεν, κυρίως όμως δεξιά, χωρίς ενοχές για το παρελθόν θα είναι η υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Με όνομα συνδυασμού το «Θεσσαλονίκη -Υπεύθυνα» ο εκλεκτός της Ν.Δ....
Νέα συνταγή με παλιά Δεξιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν έβγαλε τζίνι από το μπουκάλι
Η τελευταία πολιτική αποστολή που έχει αναλάβει ο Γιάννης Μπουτάρης είναι να βγάλει το τζίνι από το μπουκάλι. Να σώσει, δηλαδή, την παράταξή του από τη διάλυση, βρίσκοντας νέο ηγέτη. Και τα δύο, ωστόσο,...
Δεν έβγαλε τζίνι από το μπουκάλι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλλος με τη λίστα μου!
Χολερικά σχόλια και δημόσιοι διαγκωνισμοί αποτελούν πλέον καθημερινότητα στη δεξιά πτέρυγα. Η Ν.Δ. αποφάσισε ότι θα στηρίξει για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. Ο μέχρι...
Αλλος με τη λίστα μου!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραίτηση με πολλά ερωτήματα
Η οικειοθελής αποχώρηση του Χασδάι Καπόν, δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης και φίλου του Γιάννη Μπουτάρη, κάνει αρκετούς να αναρωτιούνται αν υπάρχει υπόγεια διάθεση αμφισβήτησης της διοίκησης της...
Παραίτηση με πολλά ερωτήματα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας