Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αποκλειστικά στα «Παραπολιτικά» η διαφήμιση της Agrotica
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποκλειστικά στα «Παραπολιτικά» η διαφήμιση της Agrotica

  • A-
  • A+
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε σε απευθείας ανάθεση της διαφήμισης της έκθεσης (κόστους 12.400 ευρώ για ένα δισέλιδο!), σε πολιτική εβδομαδιαία εφημερίδα με έδρα την Αθήνα, συγκεκριμένης πολιτικής απόχρωσης, αγνοώντας και τα τοπικά και τα εξειδικευμένα στην αγροτική οικονομία έντυπα.

Μπερεκέτια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου «πέφτουν τα δεκαχίλιαρα με χαρά και πάνε κι οι γειτονιές (ας) αχολογάνε»… Η παράφραση του γνωστού τραγουδιού βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην περιφέρεια, η οποία ανενδοίαστα αποφάσισε να διαφημιστεί αποκλειστικά και μόνο στα «Παραπολιτικά», εκδοτικό όμιλο φιλικά διακείμενο στον Β. Μαρινάκη. Είναι μάλιστα τέτοια η ζέση της επιχειρηματολογίας για την απευθείας ανάθεση, που θα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι ο σωστός τίτλος της εφημερίδας θα έπρεπε να είναι «Παρα-αγροτικά».

Η δαπάνη εγκρίθηκε και με ΦΠΑ είναι 12.400 ευρώ, αφορά ένα… δισέλιδο στο ένθετο της εφημερίδας AGROPOST σχετικό με την 28η έκθεση Agrotica, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιανουαρίου ώς τις 2 Φεβρουαρίου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Το εισηγητικό έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρη Μπάτου μοιάζει με διαφημιστικό της ίδιας της εφημερίδας, αφού «η θεματολογία του τεύχους θα περιλαμβάνει ειδικά θέματα για την κλιματική αλλαγή και τη γεωργία, τη Νέα Γεωργία και όλα τα νέα για την Αγροτεχνολογία».

Και τι θα περιλαμβάνει το δισέλιδο; Γράφει στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης: «Η πορεία και ο βαθμός υλοποίησης των αγροτικών προγραμμάτων στην ΠΚΜ, η παρουσίαση των δράσεων προβολής αγροδιατροφικών προϊόντων της περιφέρειας, η παρουσίαση της μακεδονικής κουζίνας και των προϊόντων της μακεδονικής γης, συνεντεύξεις από υπηρεσιακούς παράγοντες και αρμόδια στελέχη της περιφέρειας (του περιφερειάρχη ή του αντιπεριφερειάρχη;), η προβολή των social media της ΠΚΜ που αφορούν το θέμα και άλλα».

Μιλάμε δηλαδή για… δισέλιδο–μαμούθ (26 εκ. πλάτος Χ 38 εκ. ύψος), αλλιώς δεν εξηγείται πώς η περιφέρεια θα πετύχει «εμπεριστατωμένη ενημέρωση τόσο των αναγνωστών για την κατάσταση του αγροτικού τομέα της ΠΚΜ σήμερα όσο και την ενημέρωση των αγοραστών και opinion makers για τα προϊόντα ποιότητας της μακεδονικής γης και των τοπικών παραδοσιακών συνταγών της».

Αν είναι έτσι, και λίγα δίνει η γαλαντόμος περιφέρεια, αλλά δεν το αντιλαμβάνονται όλοι. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», σχολιάζει ότι «η διαφάνεια στον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων είναι ζητούμενο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», αφού «η προβολή δεν θα γίνει μέσω των τοπικών εντύπων, ούτε καν μέσα από τα 4-5, εξειδικευμένα στην αγροτική οικονομία, έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας», και αφορά «μόνο μία πολιτική εβδομαδιαία εφημερίδα, με έδρα την Αθήνα, συγκεκριμένης πολιτικής απόχρωσης.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η διαφάνεια στον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων που αφορούν την προβολή και την επικοινωνία δυστυχώς παραμένει ακόμη ζητούμενο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Αλλά τα μπερεκέτια είναι ίδιον της περιφέρειάς μας. Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Μακεδονία», το συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε και προμηθεύτηκε 1.200 ημερολόγια με το λογότυπο του κέντρου σε ασημοτυπία (τρέμε Πατούλη!!!) στο εξώφυλλο και φυσικά ολοσέλιδη φωτογραφία μετά χαιρετισμού από τη Βίκη Νάκου, πρόεδρο του Κέντρου, υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης, που αρέσκεται να διαφημίζεται στα κοινωνικά μέσα ως άνθρωπος του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το αρχικό κόστος, 11.400 ευρώ συν ΦΠΑ για 1.200 ημερολόγια–ατζέντα (10 ευρώ η ατζέντα; Τι θα πει ο πρόεδρος του κόμματος;). Κρίθηκαν λίγα, ήτανε και μεγάλη η ζήτηση και παραγγέλθηκαν άλλα 600 έναντι 4.200 ευρώ συν ΦΠΑ. Εννοείται ότι η ανάθεση έγινε απευθείας σε γραφείο δημοσίων σχέσεων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πλημμυριάρχης Τζιτζικώστας!
Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τζιτζικώστας κατονομάζεται σε δημόσια κριτική από δήμαρχο που ανήκει στη Ν.Δ. και γι’ αυτό η… ιστορική πρωτιά έχει σημασία να καταγραφεί.
Πλημμυριάρχης Τζιτζικώστας!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλλει συνεχείς παραβιάσεις του κανονισμού
Στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ι. Σάββα κατέφυγε η Δέσπ. Χαραλαμπίδου, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία», για να ελέγξει τη μη τήρηση της νομιμότητας.
Καταγγέλλει συνεχείς παραβιάσεις του κανονισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
48.000... χαρτζιλίκι στο «παιδί για τα θελήματα»
Μια ιστορία καθημερινής... διαπλοκής με πρωταγωνιστές τον Κ. Πιτιακούδη, έναν «δημοσιογράφο-ακόλουθο» του Αντ. Σαμαρά με υψηλές γνωριμίες και τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
48.000... χαρτζιλίκι στο «παιδί για τα θελήματα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο περιφερειάρχης και η συγγνώμη για το σεξιστικό βίντεο
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναγκάστηκε, με καθυστέρηση, να αναδιπλωθεί για τις χυδαίες ατάκες του στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο περιφερειάρχης και η συγγνώμη για το σεξιστικό βίντεο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενα περίεργο πρόγραμμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη
Η σύμβουλος της παράταξης «Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας», Δέσποινα Χαραλαμπίδου, θέτει καίρια ερωτήματα για το έργο aqua3s που ψήφισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ενα περίεργο πρόγραμμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη
 Δέσποινα Χαραλαμπίδου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην Κ. Μακεδονία η ΛΑ.Ε
Με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου επικεφαλής και ονομασία συνδυασμού «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» θα κατέλθει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) στις επικείμενες εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην Κ. Μακεδονία η ΛΑ.Ε

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας