Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μια σέξι πόλη με πολλούς… εγκληματίες
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μια σέξι πόλη με πολλούς… εγκληματίες

  • A-
  • A+

Δεξιά ρητορική που θα ζήλευαν οι σκληρότεροι Θεσσαλονικείς εκφραστές της, επίθεση με χαρακτηρισμούς εναντίον όλων όσοι έχουν άλλη άποψη, αναβίωση όλων των αποτυχημένων σχεδίων από το 1980 και μετά των διοικήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά με… σέξι μάρκετινγκ είναι η πόλη που οραματίζεται τελικά ο δήμαρχός της Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το ξεκαθάρισε χθες, στη διάρκεια εκδήλωσης των ξενοδόχων της πόλης, βάζοντας ως κερασάκι μια αναφορά στην εγκληματικότητα και αποδίδοντάς την «σε αυτούς που με τον α΄ ή β΄ τρόπο βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην πόλη και τη χώρα», δηλαδή τους ξένους.

Για όσους στοιχειωδώς θυμούνται τα προ δεκαετίας διαδραματισμένα στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα déja vu, σαν να ακούγαμε ξανά από κασέτα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, όταν ο κ. Ζέρβας ευχόταν «λιγότερη γκρίνια, γιατί το πιο εύκολο είναι όλοι να λέμε γι’ αυτά που δεν έχουμε». Προτεραιότητές του ως δημάρχου είναι όλα τα φαραωνικά σχέδια του πολιτικού παλαιοκομματικού προσωπικού, όλες οι αποτυχίες τους, από τα χρόνια του Σωτήρη Κούβελα, του συνεχιστή Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου, μέχρι το άδοξο τέλος του Παπαγεωργόπουλου.

Εχουμε και λέμε: «Γνωρίζετε την άποψή μου [για το Μετρό], γνωρίζετε πόσο αγωνίστηκα για να ολοκληρωθεί και αγωνίζομαι και σήμερα. Κάποιοι άλλοι κάναν σημαία τους την αναβλητικότητα, κάποιοι άλλοι είχαν πει “ε, και τι έγινε έναν χρόνο να καθυστερήσει, και τι έγινε να ξοδέψουμε άλλα 50 εκατομμύρια στους σταθμούς” και βλέπουμε πού βρισκόμαστε σήμερα. Οπως κάποιοι άλλοι δεν θέλαν την περιφερειακή, κάποιοι άλλοι δεν θέλαν την υποθαλάσσια, κάποιοι άλλοι έχουν αφήσει ένα κουφάρι στην πλατεία Διοικητηρίου. Ολα αυτά είναι κάποια πράγματα που πρέπει επιτέλους σαν πόλη να τα προχωρήσουμε».

Ονόματα βέβαια δεν είπε ο κ. Ζέρβας γι’ αυτούς που τα σχεδίασαν όλα αυτά, μην και ξυπνήσουν φαντάσματα του παρελθόντος, αν και ο ίδιος, εμφανώς, κόλλησε… Ταχιάο.

Είπε ονόματα όμως για τους «γκρινιάρηδες» (σημ.: λατρεμένη ρετσέτα του παπαγεωργοπουλισμού) για όσους έχουν άλλες σκέψεις για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου, επιφύλαξε δε και χαρακτηρισμούς, αφού «όλοι αυτοί που λεν “θα κάνουμε στο ΣτΕ εφέσεις και ενστάσεις ή θα καθυστερούμε ή θα παίζουμε κατενάτσιο ή θα κάνουμε διαδηλώσεις έξω από τους σταθμούς”, εγκληματούν κατά της πόλης μας».

Εκείνοι που χαρακτήριζε δηλαδή «επαγγελματίες ευαίσθητους» ανέβηκαν κλίμακα, μετατράπηκαν σε «εγκληματίες», αφού αν το Μετρό δεν ολοκληρωθεί το 2023, τότε «δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ και πρέπει να επιστρέψουμε 712 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε.». Να και τα στοιχεία του «εγκλήματος»…

Κι επειδή με τις προηγούμενες αναφορές η ατμόσφαιρα είχε βαρύνει κι έπρεπε να γίνει και μια αναφορά στα ζητήματα τουρισμού, αφού μιλούσε σε ξενοδόχους, κατέληξε πως «ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια ούτως ώστε να είμαστε λίγο πιο ελκυστικοί, συγγνώμη για την έκφραση, λίγο πιο σέξι σαν πόλη, κάνοντας ένα καλύτερο μάρκετινγκ γι’ αυτήν, ξεπερνώντας κάποια στεγανά, κάποιες παλαιότερες νοοτροπίες, ώστε να προβάλουμε την πόλη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Άσβεστη αποδείχθηκε, στην ίδια εκδήλωση, ότι καίει η πυρκαγιά στις σχέσεις των ξενοδόχων της πόλης με τον Οργανισμό Τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης του οποίου προΐσταται η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου. Οι ξενοδόχοι όχι μόνο έχουν αποχωρήσει αλλά στρέφονται στην εταιρεία Marketing Greece του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το πλάνο της οποίας θα χρηματοδοτηθεί με 20.000 ευρώ.

Κι αυτό όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος «πέρα από την συμβολική κίνηση(σημ: ίδιο ποσό έδιναν και στον Οργανισμό), είναι και μια απάντηση για όσους έπαιξαν το τελευταίο διάστημα με την υστεροφημία μας γιατί όταν αποχωρήσαμε από τον Οργανισμό μας κατηγόρησαν ότι δεν θέλαμε να πληρώσουμε.

Είναι αλήθεια, όμως δεν θέλαμε να πληρώσουμε τα ταξίδια αναψυχής, τις υπέρογκες δαπάνες ηχητικών καλύψεων εκδηλώσεων και τα μικροέξοδα χωρίς τιμολόγια…». Όλοι κατάλαβαν το ακριβώς εννοούσε. Το σημείο είναι κομβικό διότι αυτή την καμπάνια προβολής ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει και ο κ. Ζέρβας και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό θα επηρεάσει τις -μέχρι τώρα- πολύ καλές σχέσεις του με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταργώντας την απλή αναλογική
Πυρά εκτοξεύουν οι ηττημένοι κατά του δημάρχου Κ. Ζέρβα τόσο για τις «απορροφήσεις» δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις των Ταχιάου - Ορφανού όσο και για τις αλλαγές της νέας κυβέρνησης στον «Κλεισθένη».
Καταργώντας την απλή αναλογική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη σπηλιά του Πλάτωνα
Η σφοδρή ενόχληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα στο άκουσμα της προσφυγής στο ΣτΕ της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας αποκάλυψε...
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη σπηλιά του Πλάτωνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Νίκος Ταχιάος βλέπει μακριά...
Το χρονοδιάγραμμα του προέδρου της «Αττικό Μετρό», με ορίζοντα τον Απρίλιο του 2023, δεν βγαίνει και η Ενωση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ετοιμάζεται να προσφύγει στο ΣτΕ.
Ο Νίκος Ταχιάος βλέπει μακριά...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπό διάλυση η παράταξη του Ν. Ταχιάου
Είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο μια δημοτική παράταξη που συγκροτήθηκε για να κερδίσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που ήρθε δεύτερη και εξέλεξε 11 συμβούλους, να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη.
Υπό διάλυση η παράταξη του Ν. Ταχιάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πίστωση χρόνου ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την καθαριότητα
Κρατά μικρό καλάθι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ζητά να κριθεί στο τέλος της θητείας του για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας της πόλης.
Πίστωση χρόνου ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την καθαριότητα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας