Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ενα ναυάγιο που διχάζει

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών, που σημειώνουν ότι πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια και από τότε ακούμε συνεχώς την ίδια δικαιολογία από τους αρμόδιους του υπουργείου Ναυτιλίας

ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΙΑ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενα ναυάγιο που διχάζει

  • A-
  • A+

Νέες φουρτούνες για το υπουργείο Ναυτιλίας και την πολιτική ηγεσία του, λίγες μόνο ημέρες μετά την υπόθεση με τα θερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Αυτή τη φορά, σημείο αιχμής είναι η ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που βρίσκεται στον βυθό της Σαντορίνης εδώ και 13 χρόνια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένα (ΔΑΛ) Δημοσθένης Μπακόπουλος (η ΔΑΛ είναι υπηρεσία του υπουργείου), στο επίκεντρο της νέας αντιπαράθεσης.

Ο υπουργός υποστηρίζει ότι η ΔΑΛ είναι αναρμόδια να ανελκύσει το ναυάγιο και αρμόδιος φορέας είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ενώ ο διοικητής της Αρχής ισχυρίζεται ότι η ΔΑΛ έχει την ευθύνη ανέλκυσης του ναυαγίου. Η «Εφ.Συν.» θα προχωρήσει στη δημοσιογραφική καταγραφή των γεγονότων, καθώς το θέμα είναι νομικό και πολύπλοκο και οι απόψεις διίστανται.

- Τον Δεκέμβριο του 2019 ο διοικητής της ΔΑΛ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μιλώντας για τον διαγωνισμό αλλά και για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία χαρακτηρίζει «μη νόμιμη την απόρριψη από τις Αρχές του αιτήματος των Θηραίων πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου».

Εκανε γνωστό ότι στις 8 Νοεμβρίου προκηρύχτηκε ο πρώτος δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός με τιμή εκκίνησης 50 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, με δαπάνες των κατά τον νόμο 2881/2001 υπόχρεων προσώπων.

Ο διαγωνισμός έληξε αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος. Ακολούθησε επαναληπτικός μειοδοτικός διαγωνισμός, με το τίμημα να ανεβαίνει στα 350 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ο οποίος έληξε προχθές Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Το κόστος, όπως είχε αναφέρει, θα καταλογιστεί στους πλοιοκτήτες και ασφαλιστές.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, την ημέρα δηλαδή που έληγε ο διαγωνισμός, η Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Ναυτιλίας με έγγραφό του κάλεσε τη ΔΑΛ να «ανακαλέσει τη σχετική διακήρυξη». Μετά από αυτό η Αρχή ματαίωσε την προγραμματισμένη για χθες Τρίτη αποσφράγιση των προσφορών.

Δύο προτάσεις

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι κατατέθηκαν δύο προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κινέζικες εταιρείες και ότι επρόκειτο να προβεί άμεσα σε έναρξη τεχνικού διαλόγου με τις εταιρείες με στόχο τη συμβασιοποίηση από την Αρχή της ανέλκυσης του ναυαγίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2020, με πλήρη αξιοποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, πιστή στην τήρηση των οριζομένων στον νόμο 4412/2016 και καταλογισμό της δαπάνης στους κατά νόμο υπόχρεους στο πλαίσιο της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Αναφερόταν επίσης ότι «η εκδήλωση ενδιαφέροντος από αλλοδαπές εταιρείες για την ανέλκυση του ναυαγίου θέτει οριστικά τέλος στην ψευδή επιχειρηματολογία περί δήθεν ανέφικτης ανέλκυσης». Τέλος, τόνιζε ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε συνέλευση διαβούλευσης (μέσω τηλεδιάσκεψης) με τους κατοίκους της Σαντορίνης προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Χθες ακολούθησε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία διευκρίνιζε ότι η ΔΑΛ με βάση τον νόμο 4389/2016 δεν έχει αρμοδιότητα στους Οργανισμούς Λιμένων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο έχει παραμείνει στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου ή τελούν υπό τη διαχείριση δημοτικών ή κρατικών Λιμενικών Ταμείων. Συνεπώς, είναι «αναρμόδια να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανέλκυση του “Sea Diamond” και αρμόδιος φορέας είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας».

Εξηγούσε ότι για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για να προστατευθεί το Ελληνικό Δημόσιο από πιθανές μεταγενέστερες απαιτήσεις εταιρειών που θα συμμετάσχουν, κάλεσε τη ΔΑΛ να ακυρώσει τον διαγωνισμό.

Είχε όμως και προσωπικές αιχμές -«Το ζήτημα του “Sea Diamond” απαιτεί σοβαρότητα και κυρίως απαιτεί σεβασμό στη νομιμότητα και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο της προσωπικής ατζέντας κανενός»- και ταυτόχρονα την προειδοποίηση ότι το υπουργείο θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα και προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διασφαλιστούν τόσο η τήρηση της νομιμότητας όσο και το δημόσιο συμφέρον.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του «Sea Diamond», που σημειώνουν ότι «πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια από τον Απρίλιο του 2007 που βυθίστηκε το “Sea Diamond» στην Καλντέρα της Σαντορίνης και από τότε ακούμε συνεχώς την ίδια δικαιολογία από τους αρμόδιους του υπουργείου Ναυτιλίας, που αρνούνται να δράσουν και να δείξουν ότι έχουν την πολιτική βούληση να εφαρμόσουν τους νόμους και τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία ορκίστηκαν πως θα υπηρετούν».

Αναφορά στη Βουλή προς το υπουργείο Ναυτιλίας με θέμα την ακύρωση του διαγωνισμού κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πραγματογνωμοσύνη για την ανέλκυση του Sea Diamond
Την πρώτη ολοκληρωμένη πραγματογνωμοσύνη που θα δίνει απάντηση στο ερώτημα εάν το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond», μπορεί να ανελκυστεί ή όχι επιχειρεί να αποκτήσει το υπουργείο Ναυτιλίας. Για τον λόγο αυτό η...
Πραγματογνωμοσύνη για την ανέλκυση του Sea Diamond
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εντολή ανέλκυσης του «Sea Diamond»
Η ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που βρίσκεται στον βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης εδώ και 10 χρόνια και έχει απασχολήσει και διχάσει φορείς, κατοίκους και επιστημονικούς κλάδους,...
Εντολή ανέλκυσης του «Sea Diamond»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανέλκυση του «Sea Diamond» ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας
Την άμεση ενεργοποίηση της νομοθεσίας για την ανέλκυση του «Sea Diamond», που βρίσκεται στον βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης 10 χρόνια, ζητά ο Π. Κουρουμπλής. Έχει υπογράψει τις σχετικές εντολές προς το...
Ανέλκυση του «Sea Diamond» ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυβερνητική παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του ναυαγίου
Λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» που βρίσκεται βυθισμένο στην καλντέρα της Σαντορίνης εδώ και 9 χρόνια, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων και των...
Κυβερνητική παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του ναυαγίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπουργική παρέμβαση για το ναυάγιο του «Sea Diamond»
Τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας αποφάσισαν τα υπουργεία Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό τη συνδρομή στο έργο του Λιμενικού Ταμείου Θήρας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια...
Υπουργική παρέμβαση για το ναυάγιο του «Sea Diamond»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Φουρτούνες» στο υπ. Ναυτιλίας για την ανέλκυση του «Sea Diamond»
Σοβαρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και στον διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένα Δημοσθένη Μπακόπουλο, με αφορμή την ανέλκυση του ναυαγίου.
«Φουρτούνες» στο υπ. Ναυτιλίας για την ανέλκυση του «Sea Diamond»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας