• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.6°C / 11.3°C
  2 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.4°C / 8.5°C
  5 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.0°C / 8.3°C
  4 BF
  80%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 2.9°C / 3.8°C
  2 BF
  79%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 8.0°C
  3 BF
  75%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.0°C / 7.6°C
  3 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 2.4°C / 4.0°C
  1 BF
  75%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  1 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.5°C / 11.8°C
  3 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.2°C / 7.9°C
  3 BF
  81%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 8.8°C / 12.4°C
  3 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  2 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  6 BF
  75%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.4°C
  3 BF
  81%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 10.1°C
  1 BF
  72%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  3 BF
  87%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 11.5°C
  0 BF
  65%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 5.3°C / 9.4°C
  2 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 8.3°C
  4 BF
  66%
 • Καστοριά
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  2°C 2.2°C / 2.2°C
  2 BF
  89%

Τα κεντρικά γραφεία της Γενικής Ταχυδρομικής στου Ρέντη

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στάση εργασίας στη Γενική Ταχυδρομική

 • A-
 • A+

Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 17.00 έως τις 21.00 και κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά της Γενικής Ταχυδρομικής απαντά το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ) στις απολύσεις εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική και την άρνηση της εταιρείας να μπει στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με το σωματείο για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας.

Τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή την απόλυση ενός εργαζόμενου, το ΣΕΤΤΕΑ πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα Ζωγράφου, με την εταιρεία να προχωρά σε άτυπο λοκ-άουτ του καταστήματος. Το ίδιο βράδυ, περίπου 40 άτομα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ενημερώθηκαν διά τηλεφώνου ότι μετακινούνται σε άλλα καταστήματα.

«Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσπάθησε να σπάσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, εμποδίζοντας τη συσπείρωσή τους. Φυσικά οι δυσμενείς αυτές μετακινήσεις διόλου τυχαίες ήταν. Πρόκειται ξεκάθαρα για εκδικητικές μετακινήσεις συναδέλφων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Δημήτρης Μυλώνης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική, ο οποίος προσθέτει ότι μετά την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε πέντε απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην επιχείρηση είναι ότι η εταιρεία αρνείται να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας, στην οποία προσέφυγαν περισσότεροι από 15 εργαζόμενοι και οι οποίοι δικαιώθηκαν.

Ανυποχώρητη είναι και η στάση της αναφορικά με την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, κάτι το οποίο διεκδικεί το σωματείο των εργαζομένων ΣΕΓΕΤΑ, καταγγέλλοντας παράλληλα τις πρακτικές εντατικοποίησης της εργασίας και εκφοβισμού των εργαζομένων που εφαρμόζει η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, στις 4 Δεκεμβρίου, μετά την Black Friday της τελευταίας Παρασκευής του Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας στο hub Αθηνών αντίκρισαν έναν τεράστιο όγκο εμπορευμάτων και την προηγούμενη βάρδια να εργάζεται υπερωριακά, με τον προϊστάμενο μάλιστα να δηλώνει ότι το βραδινό τμήμα των 23.00 θα πιάσει δουλειά έπειτα από δύο ώρες! 

Το σωματείο εργαζομένων κατήγγειλε τότε ότι ο συνωστισμός των ατόμων και των εμπορευμάτων ήταν τόσο ασφυκτικός, που καθίστατο επικίνδυνος για την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και το γεγονός ότι η διοίκηση επέδωσε δεκάδες εξώδικα την επόμενη μέρα σε εργαζόμενους για άρνηση εργασίας και ευθύνη για την αδυναμία διακίνησης των αποστολών, σε μία κίνηση εκφοβισμού.

«Οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί τελείως από τις πλάτες που τους κάνει η κυβέρνηση. Την όρεξή τους άνοιξαν οι αποσύρσεις των νόμων για τον βάσιμο λόγο απόλυσης, για τη συνευθύνη των μητρικών εταιρειών αλλά και οι δυσκολίες στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που έφερε ο υποτιθέμενος αναπτυξιακός νόμος. Σε αυτό το πλαίσιο συντάσσεται πλήρως η εργοδοσία του κλάδου» αναφέρει το ΣΕΤΤΕΑ με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση (στα κεντρικά της Γενικής Ταχυδρομικής, Στρατηγού Μακρυγιάννη 81, Ρέντη, στις 17.00), η οποία είναι η πρώτη του κλάδου, με την οποία διεκδικεί μεταξύ άλλων παύση των απολύσεων και υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

«Ευελπιστούμε ότι η κινητοποίηση θα αφυπνίσει τον κόσμο και η εταιρεία θα λάβει το μήνυμα προκειμένου να μπει επιτέλους σε διάλογο με το σωματείο», τονίζει ο οργανωτικός γραμματέας του ΣΕΤΤΕΑ Κλέιντη Ντίμα.


 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με στάση εργασίας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ
Με βασικά αιτήματα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης, το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ προχωρά σε στάση εργασίας για την ερχόμενη Δευτέρα 9 Αυγούστου. 
Με στάση εργασίας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέοι πτυχιούχοι ζητούν να μη χάσουν τις δουλειές τους
Την ανανέωση των συμβάσεών τους για τουλάχιστον ένα έτος διεκδικούν οι νέοι εργαζόμενοι στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών, τονίζοντας ότι προσφέρουν έργο σε...
Νέοι πτυχιούχοι ζητούν να μη χάσουν τις δουλειές τους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δρόμους βγήκαν οι «εργολαβικοί»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν πέντε σωματεία ενάντια στην πρόσφατη τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με την οποία μεταξύ άλλων καταργήθηκε η διάταξη για την αιτιολογημένη απόλυση
Στους δρόμους βγήκαν οι «εργολαβικοί»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι ντελιβεράδες δεν είναι αναλώσιμοι
Αν κάποιος δεν έπιασε το μήνυμα της μεγαλειώδους μοτο-πορείας των ντελιβεράδων, μπορεί να βρει το νόημα της κινητοποίησης σε αυτό που έγινε αμέσως μετά: άλλος ένας εργαζόμενος νεκρός στο δρόμο.
Οι ντελιβεράδες δεν είναι αναλώσιμοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξηγήσεις για τις απολύσεις
​Στην αναγκαστική μείωση του αριθμού των μελών της συντονιστικής ομάδας και των εξουσιοδοτημένων επιτρόπων του Προγράμματος Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, λόγω της ανάληψης του θεσμού από το Εθνικό Κέντρο...
Εξηγήσεις για τις απολύσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργούν όλα τα ΜΜΜ τη Δευτέρα, δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος
Δεν θα ισχύσει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας την προσεχή Δευτέρα λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία και τρόλεϊ) ενάντια στην ψήφιση του...
Απεργούν όλα τα ΜΜΜ τη Δευτέρα, δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας